Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=533601#p533601:581nxzso je napisao(la):
direktor » Ned Apr 22, 2018 9:58 pm[/url]":581nxzso]Jesu oni to prekrili kaldrmu asfaltom skroz bzv
Nisu osim tamo gde su se pojavile kritične rupe.

6976721399111581315%253Faccount_id%253D1

Interesuje me da li je ovo legalno? U pitanju je parking ispred stambene zgrade. Prvo mislim da su ionako skandalozno ocrtana parking mesta. A drugo meni je logično da niko nema pravo da ogradjuje sebi parking mesta ispred zgrade. Možda grešim. Mada, čak i da je legalno ovo izgleda toliko tupavo i nepraktično, pogotovo jer tu ima veliko drvo (ne vidi se na desnoj strani slike) koje onemogućava normalan izlazak korisniku "zaključanih" parking mesta te često mora da ima nekoga da ga navigira.

Deluje nelegalno. Pošalji sliku Beokomu, pa nek oni proveravaju legalnost.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Stubici su kupljeni na buvljaku oponasaju gradske ako je na privatnoj parceli onda tesko da se nesto moze uraditi

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534137#p534137:272vp0mi je napisao(la):
direktor » Wed Apr 25, 2018 9:37 am[/url]":272vp0mi]Stubici su kupljeni na buvljaku oponasaju gradske ako je na privatnoj parceli onda tesko da se nesto moze uraditi

Verovatno jeste u pitanju privatna svojina. Ali čija privatna? Ako je vlasništvo skupštine stanara onda niko nema pravo da postavlja stubiće po parking mestima.

Na prvi pogled i ja pomislih kakav bolid ali sad vidim da desno stoji ovaj ventilacioni odvod koji zuazima ne baš malo širine od parking mesta.

Ne verujem Bender da je on uopšte video tu ventilaciju, nego je jednostavno bahat. Tako ukoso bi se parkirao u svakom slučaju, čim ugleda dva slobodna mesta.

To je fora da mu neko ne bi stao pored i udario vratima i oštetio ga.
Ili je prosto samo mnogo bahat.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Ili da ne zna da se parkira. Ne znam kako ljudi uopste znaju da se parkiraju unapred pod 90stepeni i ko ih je to naucio.

Vozač je osoba koja se pridržava propisa, dobro i pažljivo vozi, poštuje druge, stalno vodi računa o "slabijim" učesnicima u saobraćaju, trezveno razmišlja, ne raspravlja se sa ostalim učesnicima u saobraćaju, poštuje saobraćajni i svaki drugi bonton, i tako dalje...

Dakle, vozač je gospodin-čovek. :sesir:

Sa druge strane, akteri u ovoj temi se mogu nazvati svim i svačim, samo ne vozačima. :oops:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534253#p534253:1arhz5bz je napisao(la):
srdjanprpa » 34 minutes ago[/url]":1arhz5bz]Ili da ne zna da se parkira. Ne znam kako ljudi uopste znaju da se parkiraju unapred pod 90stepeni i ko ih je to naucio.

Pa praksa valjda i poznavanje svog automobila. Ja za svoj auto znam da "ubadam" mesto unapred pod 90 stepeni kada mi je retrovizor u nivou početka prostora za parkiranje. Tada pun levi/desni i upadam u označeni prostor. Naravno, potrebno je znati minimalnu udaljenost za taj manevar.

Mene su ucili da parkiram i unapred pod 90 i unazad tzv garaza i pod 45 i izmedju dvoje kola paralelno sa kolovozom sta se to ovdje ne uci

@astrodule
Ne preteruj, ne mogu svi biti matematički precizni. Npr. ja, na probnoj vožnji sam zapanjila instruktora u takvim akcijama uprkos što se jednog trenutka nismo zabili u poveći žbun našta mi je gospodin instruktor rekao da sam kokoška i time povrdio moja krhka osećanja.
Još uvek sam pod stresom
3793518328.gif

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534299#p534299:1i56e317 je napisao(la):
direktor » Čet Apr 26, 2018 1:17 am[/url]":1i56e317]Mene su ucili da parkiram i unapred pod 90 i unazad tzv garaza i pod 45 i izmedju dvoje kola paralelno sa kolovozom sta se to ovdje ne uci

Koje je to godine bilo :)

Ja sam polagao za kamion, nisam imao ni jedan cas samo za parkiranje, mozda sam se dva puta parkirao i to je to, pored toga imao sam mozda dva puta okretanje iz tri puta i dva puta rikverc nekih 50tak metara i to je to bilo do polaganja vozackog.

Problem je i do auto skola sto nema bar par casovma samo parkiranje, jer sam gledao situacije gde mogu dva auta da stanu a oni ne mogu da parkiraju jedan.

Имам једно питање, можда није везано стриктно за ову тему али нисам нашао погоднију.
Интересује ме да ли инвестито има неко обавезе по питању јавних паркинг места када прави зграду. Приметио сам да све више нових објеката има искључиво приватна паркинг места у окружењу, попут West65 или Зелене авеније у Земуну. Мени просто делује невероватно да могу да се дижу нови стамбени комплекси а да се при том не повећава фонд јавних паркинг места.

Srdjane ja sam polagao u cg dok smo jos bili jedna drzava dolje je obuka izgleda drugacija prvo idu teoriski casovi pa kad se predje polovina istih onda se sjeda u kola iskljucivo na poligonu parkiranja sve vrste kretanje pod nagibom itd Kad se poloze testovi prva pomoc i mehanika .Onda krece voznja van poligona kruzni tok semaf raskrsnice voznja nocu cini mi se 45 casova voznje da je bio minimum

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534344#p534344:1k9sblb1 je napisao(la):
direktor » Čet Apr 26, 2018 10:28 am[/url]":1k9sblb1]Srdjane ja sam polagao u cg dok smo jos bili jedna drzava dolje je obuka izgleda drugacija prvo idu teoriski casovi pa kad se predje polovina istih onda se sjeda u kola iskljucivo na poligonu parkiranja sve vrste kretanje pod nagibom itd Kad se poloze testovi prva pomoc i mehanika .Onda krece voznja van poligona kruzni tok semaf raskrsnice voznja nocu cini mi se 45 casova voznje da je bio minimum

mehanika? to bi bilo super da ima kod nas sada, pola vozaca ne zna sta je motor sta menjac, kamoli da dijagnostikuje prost kvar, ne daj boze da zameni akumulator...

Mnogi neznaju ni da li imaju rezerni tocak sijalice itd

Kome se prijavljuju vozila kojima je istekla registracija?

Kod nas na parkingu ih ima, ne pomeraju se mesecima (na registracionoj nalepnici je datum iz prve polovine 2017.), a zauzimaju mesta na parkingu ispred zgrade iako ima slobodnog mesta samo stotinak metara dalje gde nikome ne bi smetali. Naravno, ne pada im na pamet da ih pomere.

Mozes preko twittera beokom servisu ili instaliras na telefon Beokom Servis app.

Vrh