Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

20180506_192444.jpg

Ambasadori za primjer jel se ovako i nasi bahanalisu u inostranstvu

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=536272#p536272:3r5ouiau je napisao(la):
direktor » 07 May 2018 11:41 am[/url]":3r5ouiau]
20180506_192444.jpg

Ambasadori za primjer jel se ovako i nasi bahanalisu u inostranstvu
Indonezija. Sumnjam da se tamo poštuju saobraćajna pravila, samo je verovatno opuštenije jer nema previše kola na 1000 stanovnika.

Nego, ova tema se bavi i bahatošću vozača. Ali retko ko o tome piše. Sebičnost, nabacivanje, kršenje prvenstva prolaza, tvrdoglavost....svaki put kad vozim. I najčešće su u pitanju profesionalci. Čak taksisti nisu ni najgori, oni su zlatna sredina, najgori su kombisti, raznorazni komercijalisti, key account manageri, vozači autobusa. U gradu danas važi samo jedno pravilo: ostavi taman onoliko prostora koliko treba prosečnom automobilu da prođe. I u parkiranju, i u zaustavljanju, i u kretnji.

Не знам баш за таксисте да ли су златна средина... али полукружно на Бранковој код Зеленог венца у сред поподневног шпица, тотални застој у оба смера, е то може само таксиста. Само ми жао што се не сетих да га снимим.

Pozdrav ljudi,

Da li neko zna kako bih mogao da rešim problem parkiranja automobila ispred kapije od dvorišta (nije garaža). Naime ne želim ja da se parkiram na tom mestu već da zabranim svima, pošto blokiraju prilaz kapiji tako da osoba u električnom invalidskim kolicima nije u mogućnosti da uđe u dvorište.
Na celoj strani ulice na kojoj se nalazi kapija, je zabranjeno parkira je odgovarajućim znakom. Naravno to nikog ne sprečava da se parkira.
U sekretarijatu za saobraćaj su mi rekli da je pauk jedino rešenje. Ali šta raditi kada pauk ne može da dodje? Da osoba u kolicima čeka ispred ceo dan? Ili mozda da iznajmi hotelski sobu? :bash:

Da li je neko imao sličan problem i kako ga je rešio?

P. S. Kapija se ne nalazi direktno na kolovozu. Postoji trotoar širine od oko ~1m

Dokaz koliko Sekretarijat ne radi svoj posao.

Pošto stubiće zvanično ne smeš da postaviš, postavi gajbice ili neku stolicu i natpis ispred kapije "Zabranjeno parkiranje, zovem pauka" i stavi neki crtež invalidskih kolica.

Savršena slika Srbije. Auto parkiran nasred kolovoza, polupani stubići koji godinama stoje razbacani, i u pozadini fasade zgrada usvinjene grafitima i klima uređajima. Taman.

...ti stubić poruši i ostavi tako dok ga neki građanin ne prijavi jer Komunalna policija i opštinski inspektori tuda nikada ne prolaze ili nemaju oči...

Evo slike sa Googla iz novembra 2014.

Grafiti su isti

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=536562#p536562:20rsvg1u je napisao(la):
astrodule » Uto Maj 08, 2018 11:43 am[/url]":20rsvg1u]Dokaz koliko Sekretarijat ne radi svoj posao.

Pošto stubiće zvanično ne smeš da postaviš, postavi gajbice ili neku stolicu i natpis ispred kapije "Zabranjeno parkiranje, zovem pauka" i stavi neki crtež invalidskih kolica.

Hvala astrodule. Hteo sam da izbegnem postavljanja rekvizita na svoju ruku, ali izgleda da nemam izbora.

Pa kad nadležni ne rade svoj posao, moramo da se dovijamo. Ja bih obavezno stavio i natpis sa invalidskim kolicima.

Ako neko prolazi blizu Cara Uroša X Gospodar Jevremova neka izvesti šta je popravljeno na tom ćošku

Mzj dorodosao na bb trazi od sekrterijata za saobracaj stacjonarno odjeljenje da postave stubice i spred kapije znak za ulaz u dvoriste garazu to je zuta boja X-X iscrtava se takv znak na kolovozu Plus na ogradu kapije stavi znak da je zabranjeno parkiranje Zovi redovno pauka da se navade da dolaze a bag** odvikne od parkinga

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=536656#p536656:12nh36s1 je napisao(la):
direktor » Uto Maj 08, 2018 9:13 pm[/url]":12nh36s1]Mzj dorodosao na bb trazi od sekrterijata za saobracaj stacjonarno odjeljenje da postave stubice i spred kapije znak za ulaz u dvoriste garazu to je zuta boja X-X iscrtava se takv znak na kolovozu Plus na ogradu kapije stavi znak da je zabranjeno parkiranje Zovi redovno pauka da se navade da dolaze a ba*** odvikne od parkinga

Hvala direktore. Ali izgleda cim nije kolski ulaz/izlaz sekreterijat za saobracaj nije zainteresovan. Moracu izgleda da vidim sa sek. za socijalnu zastitu, ili kako vec.

P.S. Danas sam primetio izlizanu horizontalnu oznaku za invalide ispred neke kapije. Slicna situacija, samo sto je kod mene skroz zabranjeno parkiranje.

PcAZaVc.jpg

Obojiti zutom bojom isti takav znak ispred svoje kapije i dva stubica postaviti zuto crna makar i preko noci mimo grada sve ukupno nekih 6 000 din sve sa postavljanjem
A onda neka bahati prijavljuju da je neko stavio nelegalno onda se pravi da nista ne znas

Na kraju sam zvao 25 službi. I zaključak je da zakonski ne može ništa da se uradi. Ironično svima su svezane ruke zato što je tu već zabranjeno parkiranje. Tako da ću postaviti tablu i neki stubić na lancu kao eksperiment. A mozda cu i sam da lupim žutu crtu.

Hvala ljudi na pomoći.

P. S. Želim da pohvalim osobu iz kancelarije za pomoć osobama sa invaliditetom koja je uzela na sebe da se raspita o ovom problemu i da mi javi rezultat istraživanja.

Pa da. Toga sam se i plašio. Parkiranje već nije tu dozvoljeno, pa niko ne vidi potrebu da to istakne.

Ali zato im nije problem da izmišljaju "šrafiranu raskrsnicu" čije pravilo postoji oduvek u zakonu (da ne ulaziš u raskrsnicu ako ne možeš da je prođeš) ili da na kolovozima i dalje stoje znaci zabrane parkiranje (iako već ne sme da parkira na kolovozu ako nema dovoljno mesta između parkiranog vozila i središnje linije).

Nacrtaj ti lepo žutu crtu i postavi gajbicu (stubić) jer ovde za mnoge stvari čovek mora da uzme stvari u svoje ruke.

Сва четири упаљена и чаачка човек фон..

Vrh