Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

@ Velika Ksenijice,

moramo malo da ulepšamo ovo aprilsko letnje veče. :wink:

@ Bender Rodriguez, slažem se sa Velikom Ksenijicom da si ti živa legenda ovog foruma. :kk:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534942#p534942:1vt5zdw4 je napisao(la):
Ksenija » Sub Apr 28, 2018 10:47 pm[/url]":1vt5zdw4]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534874#p534874:1vt5zdw4 je napisao(la):
astrodule » Sub Apr 28, 2018 8:05 pm[/url]":1vt5zdw4]Da nastavim Ksenijin niz. 18h i 19:30
Hvala ti prijatelju. Sve sam to uslikala ali ne znam da sa novog telefona prebacim na PC. Lepo mi drug kaže da sam kokoška ali ću ga razuveriti da nisam.
973970822.gif

Inače, ovo je redovna pojava na Bbrdu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534938#p534938:1vt5zdw4 je napisao(la):
Propeler » Sub Apr 28, 2018 10:31 pm[/url]":1vt5zdw4]Ma naravno. Tačno je to sve. Ali je ovde korumpirano skoro sve, uključujući i zdravstvo, prosvetu, ostalu policiju i sve redom je sistemski iskvareno, ali to ne znači da to ne treba da postoji.

Ispadoše komunalci još najgori od sve dece, a šta je tek sa ostatkom policije. Koliko je tu tek korupcije i malverzacija na raznim nivoima....

Mada, i to sve zavisi od osobe do osobe. Za ovog svog prijatelja bih mogao ruku u vatru da stavim tvrdeći da nikad nije uzeo mito. Znam uostalom i kako živi i koliko malo para ima.
Komunalci nikako nisu najgori, oni su pretposlednja karika u lancu. Uglavnom, najgori su prosvetari zbog kojih se geometrijskom progresijom šire sve nevolje.
Svakako da sve zavisi od osobe do osobe a kakva će osoba biti opet zavisi od vaspitanja, pre svega roditeljskog a onda pedagoškog (vreme provedeno u školi). Zbog nemarnosti prva dva faktora, treći ima posla pa, kako ko radi po savesti a ne po zadatku.

u pravu si potpuno, nastavnici koji tolerisu pepisivanje, varanje, muljanje... nauce decu da se isplati varati, a ona famozna "pa on se snalazi" moze da se preformulise kao "pa ko ti je kriv sto nemas para kad neces da krades"

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=532008#p532008:2zx5e23k je napisao(la):
Гага » Sub Apr 14, 2018 1:24 am[/url]":2zx5e23k]
Pogledajte prilog 2
file.php

A evo mu ga i ortak

K3tWDq5.jpg

Naravno prijavljen beokom servisu, kao i ovi sto su prijavljeni a nisam dobio odgovor od beokom servisa i to dva puta sam im pisao.

Dbz83AzX0AEXkza.jpg:large

Dbz83AzW4AE-kv5.jpg:large

Dbz83AxW4AM0IgL.jpg:large

Dbz83BQXcAE6sKX.jpg:large

Da nije bilo mesta na parkingu na slvaiji pa da razumem, al je bilo mesta, samo dva kombija koja izgleda nisu mogla tu da se parkiraju su se parkirala na parkingu.
10 metara od parking i 100m od komunalne policije i niko nista, a dva dana su tu bili.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=535111#p535111:3odirn9d je napisao(la):
nekianonimnilik » Pon Apr 30, 2018 12:22 pm[/url]":3odirn9d]sta??

I ja se pitam
1215253210.gif

~~~
Ne bih da preterujem ali, u svakom slučaju, na istom mestu svakodnevno se ređaju slični prizori. Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2

Fotografije od sinoć.
Ruke su mi se tresle od uznemirenosti.
341069712.gif

Ne zamerite zbog mutnih fotografja, sve je to posledica emocionalnog stanja zbog brige da moje trenutno boraviše izgleda makar malo pristojno.

29. avr. 2018.

Pogledajte prilog 1

(Oprosti mi Katren)

Ne nije sala, lepo vam pise.

Aplikacija za merenje prosecne brzine koja se stvarno zove Bahati vozac

Kako da sredimo stvar? Mnogi prolaznici negoduju, obilaze, skreću i to je sve.
Ma... neću da se nerviram, sutra je Praznik rada. Pardon, već je
1451044892.gif

To je jedini praznik koga slavi ceo svet.
Sutra će biti bahatog parikanja ko pleve. :D

Ksenija,

Takvo parkiranje je od momenta kada je Jugopetrol ugasio pumpu ispod pijace a to je dok je gradonačelnik bio Aleksandar Bakočević, 1986 godine.
Jednostavno, taj ćošak ne ugrožava preglednost raskrsnice jer je ulica Bore Markovića jednosmerna (izuzimajući taksiste) postoji ograda oduvek, i od svih mesta na Banovom brdu tu je najmanje bahato, ako mogu tako da kažem.
Mnogo je gori slučaj kod kafića Park u Požeškoj, kod bioskopa Šumadija u Kirovljevoj, celom dužinom Lješke i kod doma zdravlja.

Opaaaa...

Policija "očistila" Ušće - odneto 100 kola bahatih vlasnika
Izvor: B92 subota, 5.05.2018. | 10:5

10517814275aed6bdfa3a3c062158544_w640.JPG

Beograd -- JKP „Parking servis“ sproveo je veliku akciju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa šetališta i zelenih površina na Ušću.

Tokom noći, po nalogu komunalne inspekcije, uklonjeno je oko 100 bahato parkiranih automobila u koordinaciji sa Saobraćajnom i Komunalnom policijom, kao i Interventnom jedinicom beogradske policije, saopšteno je iz Parking servisa.

U vanrednoj akciji su između ostalih, dizalicama „pauk“ preneti i luksuzni automobili kao što su „Audi”, „BMW”, „Range rover”, što pokazuje da niko nije privilegovan i da se propisi moraju poštovati, piše u saopštenju.

Direktor JKP „Parking servis“ Beograd Andrija Čupković je ovom prilikom apelovao na vozače da ne parkiraju na zelenim površinama i najavio da će „Zeleni pauk“ nastaviti vanredne kontrole u svim delovima grada.

„Večeras smo ovde, jer oko splavova i dalje postoji problem bahatog parkiranja na zelenim površinama. O tome govore i svakodnevni izveštaji Beokom servisa iz Komunalne policije, u kojima je kao jedna od najčešćih prijava upućenih ovim službama navedeno nepropisno parkiranje. Parkiranjem na zelenim površinama pojedinci uništavaju i tek obnovljene zelene površine u parku Ušće, koji je predviđen za rekreaciju i uživanje, kao i za igru najmlađih u prirodi. To ne smemo dozvoliti, moramo stati na put pojedincima koji se trude da naruže sliku lepšeg i boljeg Beograda za koji se borimo”, kazao je on.

Naveo je da će akcije uklanjanja nepropisno parkiranih vozila biti nastavljeno i u narednom periodu posebno u parkovima, pored priobalja i ugostiteljskih objekata.

Velike akcije uklanjanja nepropisno parkiranih vozila organizovane su i prethodnih godina. Tada je tokom večeri uklanjano i do 100 automobila iz Ulice Strahinjića Bana i okolnih ulica na Dorćolu, iz Njegoševe ulice, Omladinskih brigada na Novom Beogradu, sa Topličinog venca, okoline Hrama Svetog Save na Vračaru i sa zelenih površina ispred splavova i noćnih klubova.

B92

Nešto što treba da bude uobičajena pojava - tačnije, nešto što ne bi trebalo ni da se dopušta da se desi - postade udarna vest ko da su uhapsili Al Kaponea... :roll:

Valjao bi se i povecat broj parking mjesta tu realno

Mislim da u jednom parku kao što je Ušće, ne treba, na račun zelenila, praviti nova parking mesta. Prvo što treba uraditi je uklanjanje „splavova” sa Ušća. Samim tim će se primetno smanjiti broj bahatih.

Ima onamo ispod mosta prostor za napustena/oduzeta vozila stagod je jos to, neka se tu napravi parking, to se prebaci na periferiju i eto djelimicno problem rijesen. Jos posto je narod lijen pa ne bi prosetao tih 100 200m zavisi, uvedu splavovi "valet" uslugu i eto i njima prihoda i drzavi od parkinga :D

@N_L ako hocemo da se otarasimo bahatosti (sto je u naslovu ove teme) prvo sto treba da se uvede je zabrana splavova, em sto su ekoloski velik zagadjivaci, nego su kulturno jos i veci

Zaboravite na uklanjanje splavova. To neće uraditi nijedna vlast nikada.

Ova "akcija" treba svako veče da se odigrava. Ionako je blizu plac Parking servisa.

Ponvaljam po stoti put, da nije potrebno da se pauk angažuje, već da se samo ostavljaju čestitke ispod brisača, pa ako se bahatima isplati da plaćaju malo jaču cenu parkinga - super. Biće para u budžetu za stubiće i sređivanje zelenila.

Pa malo po malo povecavas cenu drzanja splava na "elitnim" lokacijama i odu oni sami. Ne ukidati vec ih pomeriti tamo gde manje kvare obalu. Recimo uzvodno od bloka 45 sa novobeogradske strane... :mrgreen:

Ako mogu da sklone splavove koji se nalaze preko puta Beograda na vodi, zašto ne bi mogli da sklone one grozote sa Ušća? Sve je to jedno veliko ruglo, i ni u jednoj normalnoj državi ne bi smelo da se nalazi na takvom mestu.

Naravno, ali svi znamo zašto se izmeštaju splavovi preko puta BnV, zašto se izmešta BAS i ŽS baš sada.
Ja ne bih uklanjao splavove. Nisu baš svi oni toliko zlo. Ali bih uveo malo reda, sprečio prostituciju i distribuciju narkotika na njima i time bi mnogi prestali sa radom.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Tako bi Beograd ostao bez glavne "turisticke ponude", a sponzoruse, klaberke i dileri bez posla...
Ipak bi bilo bolje da idu par kilometara uzvodno, odmah pored onih polulegalnih sojenica i kucica za odmor. Odgovarajuce drustvo na okupu...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=536213#p536213:j4hjkgbz je napisao(la):
astrodule » 06 May 2018 11:23 pm[/url]":j4hjkgbz]Naravno, ali svi znamo zašto se izmeštaju splavovi preko puta BnV, zašto se izmešta BAS i ŽS baš sada.
Ja ne bih uklanjao splavove. Nisu baš svi oni toliko zlo. Ali bih uveo malo reda, sprečio prostituciju i distribuciju narkotika na njima i time bi mnogi prestali sa radom.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
Onda bi jedna partija iz vladajuće garniture ostala bez glavnog izvora finansiranja, mislim da je delija pisao o tome što i ja potvrđujem.

Meni ti splavovi i ne smetaju toliko, ali ih treba skloniti sa dela setalista kod Usca kako bi pogled na Kalemegdan bio cist..

Sto se droge i prostitucije tice to treba legalizovati i uzimati porez, a ne slati u zatvor.

Vrh