Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Испод сваке или на свакој тој површини може да се направи блоковска гаража. А довољне су две-три по блоку.

Zapravo,treba spreciti ljude da budu toliko lenji da parkiraju pod prozorom,inace oni bi da mogu parkirali tik pored kreveta,pa uskocili direkt u krevet i gotovo.

Ако се задесим у близини, па ћу усликати гробље извађених, савијених и поломљених стубића на сваком кораку.
Већ су постојале препреке, али су их поломили да би ушли аутом.
Е, сад, то што нико није санкционисао такво бахато понашање је и довело до тога да шта год да се сада уради поводом овог стања изазваће њихов протест како им град и власт намећу нешто.

Дипломатске таблице и фирмин ауто. Не зна се шта је горе.

Ali su i oni dio DKPa po medjunarodnim konvencijama je sve to regulisano Becka i ostale .Ali mi smo trula banana drzava nekad se takva javasluk nije mogao ni zamisliti a kamoli desiti :rolleyes:

Па у Бечкој конвенцији и пише да дипломате и службеници амбасада не могу да се понашају у саобраћају како хоће, па кад је и паркирање у питању. Морају да се понашају у складу прописа земље где се налазе и да поштују те законе. На жалост свуда у свету дипломате крше та правила и прописе и сматрају да су не додирљиви и да то не важи за њих, па ето стране дипломате раде (крше прописе) и у нашој земљи. Овде је Ђики поступио правилно, и нека је тако поступио, посебно кад су наше северне препотентне комшије у питању.

У бившем ДДР-у сам 1988. године у друштву са пријатељем, службеником наше амбасаде у Берлину, био у колима (амбасаде) и стао је, буквално на минут, поред киоска да купи цигарете и новине. Пролазила је туда полиција, зауставила се, одржала је лекцију мом пријатељу и наравно наплатила казну (100 марака) на лицу места, јер је ту било забрањено и заустављање и паркирање. Прекршио је конвенцију без обзира што је возило било са ознакама амбасаде. Возило амбасаде може да се заустави на не дозвољеном месту једино кад је под пратњом полиције и никако другачије. За њих исто важе саобраћани прописи као и за нас обичне смртнике.

Познат је случај пољског амбасадора од пре пар година, кад је мортус пијан возио кола и изазвао саобраћајну несрећу у околини Београда, где је било више теже поврећених лица, а њему ништа. Експресно је враћен у Пољску.

Недозвољено место и сва четири упале и то је то за њих. Била је и саобраћајка пре пар година када је службеница америчке амбасаде са оним њиховим џипом, што возикају по граду, одвалила човека и растурила му ауто. Дошла полиција, а она рекла дипломатски имунитет и отишла.

Мислим да је и та службеница исто експресно враћена преко баре.

Шта ће те кад је та врста људи свуда у свету "заштићена" ко ретке животињске врсте пред истребљење.

Zna li neko, da li saobraćajna policija ima neki email na koji mogu da se prijave prekršaji (i pošalje slika)? Poslednjih meseci imamo u kraju problem sa vožnjom po površini namenjenoj za pešake. Ako ne postoji elektronska kontakt adresa, koji je "klasičan" način za prijavu ovakvih stvari?

Стандардно бахато паркирање у "силиконској долини". Слика са једног другог форума (ЦБЦ)

Директоре, кад сликаш овако паркиране аутомобиле од стране њихових бахатих и саможивих власника, сликај тако да се обавезно види регистарски број.

Onda fotografije mogu da se salju raznim institucijama jedan vozac sluzbenog vozila je tako nagraisao :D

Imam ja fotografiju auta Uprave za veterinu parkiranu na bicistazi, poslao sam na par adresa tu fotografiju, ali ništa nisam postigao, reako bih.

I ja sam gomilu fotki poslao Sapicu i nista, nikakav odgovor, doduse nisam ga ni ocekivao pa se i nebunim.

pa koliko znam ne mogu oni da procesuiraju prekršioca na osnovu vaše fotke. Mora da uslika inspektor ili policajac, sačini zapisnik o mestu i vremenu prekršaja i ako ga ne zateknu na licu mesta šalju sudiji kad provere ko je vlasnik vozila odnosno ko je vozilo parkirao. Vaše fotke mogu biti samo inicijativa u formi prijave za određenu lokaciju.

Prekršaj je, uništavanje tuđe imovine... Dok ispuštanje vazduha na ventile verovatno nije problem po zakonu ;)

Vrh