Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Koja država i kome da naredi. Mislim da taj Tržni centar u gradjevinsko smislu i dan danas nema upotrebnu dozvolu. Tu ima oko 600-800 , većinom zakupaca lokala. Njih zanima samo ono pored ili ispred lokala, posebno one na spratu a okoliš je nečija druga briga.

Ahahahahhaa, mogu da shvatim da biciklističke staze nemaju upotrebnu dozvolu, ali KOMPLEKS tih gabarita? Sunce ti poljubim... Ovaj grad često baš ume da iznenadi :laugh:

,,– Tržni centar i pločici oko njega urađeni su od dobrog materijala. Dakle, nije on propao zbog toga što je materijal loš ili što nije dobro urađeno, već su za to krivi sami vlasnici lokala. Naime, nikada nije bilo predviđeno niti dozvoljeno da se kolima i kamionima ulazi u krug tržnog centra, a mnogi to rade. Zbog toga su okolne staze i prilazi veoma brzo propali. Propali su i zbog snega i soli zimi – kažu u građevinskom preduzeću „Napred“ koje je bilo izvođač radova TC „Piramida“.,, :bash:

Činjenica da je promašen materijal a krivica se svaljuje na vlasnike
koj su uredno platili očekivani kvalitet a prevareni su :rant:

Normalno je da dostavno vozilo a u predviđeno vreme dođe do bilo kog lokala (kao u K.Mihajlovoj )
A sneg i soli zimi nisu neka Marsovska pojava

Prosto uzeli su pare, zavrnuli uši kupcima lokala a sada ih i pljuju . . . :notok:
takvim osobama koje učestvuju u urbanističkoj farsi Beograda treba oduzeti sve dozvole i licence za rad

Problem divljeg parkiranja u TC lako se rešava angažovanjem jednog čuvara
koj bi podizao i spuštao običan lanac na ulazu samo za dostavna vozila
a nadoknada u odnosu na broj lokala je gotovo simbolična i rešen problem ,,divljačkog,, parkiranja

Jedina svetla tačka u tom raspadu zvanom tc piramida je mek. jedino je tu sređen parking, i pločice ispred lokala su čiste i cele, tj. nisu polomnjene.

kao poseban problem bih naglasio kafedžije koji su ukrali ogromne prostore u piramidi. i to je klasika za sve tc ove vrste.

meni je ceo taj sistem tc gde su ljudi vlasnici lokala katastrofalan. i to mora da propadne. najbolje bi bilo srušiti taj tržni centar i napraviti novi gde bi gazda bio jedan koji bi održavao tc, a lokali pod zakup.

To bi bilo dobro kad bi bilo moguce
kako objasniti ljudima da ponovo moraju da kupe tj zakupe svoj ali novi lokal - teško

Bilo bi fer i pošteno
(Kao kad Tojota objavi da zbog svoje greške besplatno menja neki deo kod nj. vozila )
da građevinsko preduzeće „Napred“ koje je bilo izvođač radova TC „Piramida ponovo uradi krug tržnog centra
i ostale ,,sitnice,, Zbog okolnosti i proteklog roka možda bi bilo dobro i vlasnici da učestvuju nekom procentu

Ja ipak mislim da nije toliki problem materijal koliko vožnja automobila po istom (i naravno neodržavanje).

Čini mi se da postoji kolski prilaz sa savske strane Piramidi, ali to bi značilo da mora da se potroši 1 minut više.

Meni nikada neće biti jasno kako se policiji/državi/gradu ne isplati da stavi par pandura (običnih ili komunalnih) tu i piše kazne za svaki prekršaj. Niko ne može da me ubedi da vlasnik lokala drži u džepu gradonačelnika ili ministra.

ps: jedan od razloga zašto bih sve privatizovao: stepenice kod Lukoila (kod Opštine) su se malo iskrzale i odmah su iz popravili. Stepenice kod Infostana (u Narodnih heroja) su OPASNE PO ŽIVOT već godinama.

До пре пар година број аутомобила који је улазио испред саме Пирамиде је био толики да се могао набројати на прсте једне руке. Сада је то катастрофално. Када поставе стубиће и препреке власници појединих локала поломе и склоне. Пробали су то пар пута и на крају одустали од постављања истих. Једноставно, постоје власници појединих локала у ТЦ који се отпаци деведесетих и тако се понашају.

А с обзиром када је све грађено није се могло боље ни очекивати.

Раније су на паркингу паркирали по средини коловоза, тако да када шеташ поред и када је гужва чим неко крене да се испаркирава чујеш како удари у некога. Сада је такав вид "паркирања" остао испред зграда иза Пирамиде.

Sve napisano u vezi Piramide je tačno.

Dodao bih još jednu stvar:
veliki broj parking mesta na parkingu iza tržnog centra je u praksi neupotrebljiv.

Razlog su rupe između parking mesta, namenjene za drveće.
Drveće se nije primilo (ili je izvaljeno, isčupano), pa su ostale široke i duboke rupe.
Vozači, da bi izbegli ove rupe moraju da zauzmu dva mesta. Puta veliki broj rupa, pa je i veliki broj mesta neupotrebljiv.
A samo treba popuniti rupe, ništa više.

Meni se iskreno to rešenje sa stablima između parking mesta - ne dopada, bar ne na tom mestu.
Da su parking mesta šira, možda bi bilo OK, ali bi ih ukupno bilo manje.

Postoji razdelno ostrvo između redova, pa drveće može tu da se zasadi.

Ja bih zadrzao tu veliku piramidu,ali onu malu sa sve mekom bih srusio i tu napravio nesto sa parking mestima napred ili sa podzemnom garazom.

Ja tu ne bih ništa rušio, meni se arhitektonski Piramida jako dopada kao građevina i kao kompleks, sa sve onim malim okolnim zgradicama. Mislim da bi mogla da bude vrhunski tržni centar.

I Bulevar bi propao sledece godine, mozda i brze, ali njega je Djilas zidao, pa je on doveo kod mene miliciju. Postavio im kucicu da spavaju tu, doveo pauk, i eto ceo dan spartali mesec dana pisali desetine kazne, nakupili se kesa kao blata i cao. To nije zidao djilas i nije u prvom planu, mada sada kada je u novinama, mozda i bude u 1 planu. Sve se to radi nekako marketinski, a ne sa nekim ciljem rekao bih.
Ali i sami vlasnici moraju da imaju jaku inicijativu, pogotovo u Srbiji, a ocigledno je da ima vise bahatih tamo, koji da je normalne drzave, dobili bi 2-3 kazne na ime preduzeca, pa da vidis kako nikada vise ne bi usli unutra ni biciklom. Dzaba nema ko to da odradi, ili jednostabno ne zele takoda vode drzavu, odgovara im, i oni sami su veoma bahati, pa mozda zato.

bulevarac to je bilo u novinama 2009 godine. tako da ništa. piramida ostaje ruglo do daljnjeg.

a tako kako je u bulevaru treba da bude u celom gradu. nek privatizuju parking servis i rešiće problem bahatog parkiranja za nedelju dana.

Rešenjem o opštim parkiralištima (Sl. list grada Beograda 28/2003.) parking TC Piramida je određen kao opšte parkirališe što znači da se na tim parkiralištima vrši naplata od 7 do 21 čas radnim danom i subotom od 7 do 14.
Ovo rešenje nikada nije primenjeno jer su nakon d njegovog donošenja , posle postavljanja onih stubića oko parkinga i u momentu pokušaja stavljanja rampe radnici bili oterani od strane građana. I tako parking ostade ničiji.

Da je rešenje još na snazi mrzi me da gledam jer je bilo hiljadu dopuna kao što biva sa našim odlukama i rešenjima.

hobotnica":4baivi66 je napisao(la):
Rešenjem o opštim parkiralištima (Sl. list grada Beograda 28/2003.) parking TC Piramida je određen kao opšte parkirališe što znači da se na tim parkiralištima vrši naplata od 7 do 21 čas radnim danom i subotom od 7 do 14.
Ovo rešenje nikada nije primenjeno jer su nakon d njegovog donošenja , posle postavljanja onih stubića oko parkinga i u momentu pokušaja stavljanja rampe radnici bili oterani od strane građana. I tako parking ostade ničiji.

Da je rešenje još na snazi mrzi me da gledam jer je bilo hiljadu dopuna kao što biva sa našim odlukama i rešenjima.
Kakva su to resnja koja se tako lezerno primenjuju, odnosno ne primenjuju, Ko je odgovoran za to, gradjani koji su bahati, ili drzava koja treba da sputa bahate ?
Ahh pa mi smo platili skoro unuku bivseg gradonacelnika i ambasodaro u USA 1 mil dolara za bahatost, da ga slucajno ne strpaju i kazne. Moguce da u tom grmu lezi zec, kao sto sm vec napisao. bahati su na vlasti , pa ne ocekujem da ni da narod bude pitom.

mozda je off topic, ali nekako ja te sve bahatosti stavljam u isti kos manje vise.

http://www.kurir-info.rs/miladin-kovacevic-hocu-na-slobodu-clanak-250778

Bivši konzul u Njujorku Igor Milošević dobio je kaznu od godinu i po dana zatvora zbog pomaganja Miladinu Kovačeviću da pobegne iz SAD u Srbiju u junu 2008.

Bivši diplomata Slobodan Nenadović je takođe proglašen krivim za isto delo, ali je dobio kaznu od jedne godine zatvora uslovno sa proverom četiri godine.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/243887/Beogradjani-se-oprostili-od-Zivorada-Kovacevica

i onda

Beograd -- Vlada je 11. marta uplatila 900 hiljada dolara na račun porodice Brajana Štajnauera, rekao je državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.

Sa 900 hiljada dolara smo mogli da pomognemo mnogim nebahatim, bolesnim, deci na ulici, mnogo je to obroka za gladne. Ali niko od njih nema veze kao sto ima Miladin ili neko iz te garniture.
Sve je isto, samo se reklamiraju drugacije.
Uff bas sam smorio :)

Bulevarac dobro zapazanje (+1 :) ), a zar nisu zato i bili izbori ?
Smanjivanje svih bahatosti pa i bahatih parkiranja i vozaca
Nade jesu velike i brzo cemo videti dal jesu ili nisu uzaludne . . .

Bulevarac":12ebe8yd je napisao(la):
hobotnica":12ebe8yd je napisao(la):

Kakva su to resnja koja se tako lezerno primenjuju, odnosno ne primenjuju, Ko je odgovoran za to, gradjani koji su bahati, ili drzava koja treba da sputa bahate ?
Ahh pa mi smo platili skoro unuku bivseg gradonacelnika i ambasodaro u USA 1 mil dolara za bahatost, da ga slucajno ne strpaju i kazne. Moguce da u tom grmu lezi zec, kao sto sm vec napisao. bahati su na vlasti , pa ne ocekujem da ni da narod bude pitom.

mozda je off topic, ali nekako ja te sve bahatosti stavljam u isti kos manje vise.

......

Događajima iz 2003 kada su uvođene zone nisam prisustvovao, "služio sam otažbini", ali imam 100% razumevanje za ovaj konkretan slučaj i takvu reakciju građana.
U bloku 44 jednostavno nema dovoljno parking mesta i garaža za stanare i sve one koji ne dolaze u Piramidu.
Uostalom, Parking piramide je najviše iskorišćen - vikednom pre podne, tj na pijačni dan.

Postoje situacije kada narod (građani, kako ko voli) ima puno pravo da nasilno reaguje protiv bahate vlasti, ili barem poteza bezobzirnih pojedinaca u vlasti koji ovakve stvari (naplatu parkinga) guraju zbog ličnog interesa i popunjavanja budžeta na lakši način.

Da ne razglabam i potpaljujem neku novu raspravu o tome ko je bahat - građani bloka 44 ili vlast koja bi naplaćivala parking gde stigne, hoću da ukažem da sve može da se uradi i drugačije i to u korist stanara.
U susednom bloku 70, gde takođe postoji užasan problem parkinga zbog Kineskog TC, je nedavno napravljeno par stotina novih i besplatnih parking mesta, a sve u sklopu uređenja novog parka.

img2385.jpg

Mrzelo ga je da raspali punto parkira 3 metra dalje, a ima mesta da uparkira šleper. Nego je šampion hteo da gleda svog ljubimca dok ispija sokić u bašti kafića na Paliluli...

@moravac, sumnjam da je parkirao van parking mesta samo zbog gledanja automobila, vise mi se cini da je to zbog neplacanja parkinga. Na tom mestu mu kontorlor nece napisati kaznu, a nece zvati ni pauka.
Kod mene u kraju ima puno takvih mesta, ona su uvek prvo zauzeta, ljudi su videli da moze tako da se parkira i ne placa, i to koriste.

Bulevarac":35jdxkxg je napisao(la):
@moravac, sumnjam da je parkirao van parking mesta samo zbog gledanja automobila, vise mi se cini da je to zbog neplacanja parkinga. Na tom mesti mu kontorlor nece napisati kazu, a nece zvati ni paka.
Kod mene u kraju ima puno takvih mesta, ona su uvek prvo zauzeta, ljudi su videli da moze tako da se parkira i ne placa, i to koriste.

Apsolutno si u pravu, sa jednom opaskom, da se u ovom delu grada još ne naplaćuje parkiranje tako. Možda trenira za budućnost, pošto su nedavno obeležavali parking mesta i preusmeravali ulice u ovom delu grada :)

Moravac":2f9cq0aq je napisao(la):
Bulevarac":2f9cq0aq je napisao(la):
@moravac, sumnjam da je parkirao van parking mesta samo zbog gledanja automobila, vise mi se cini da je to zbog neplacanja parkinga. Na tom mesti mu kontorlor nece napisati kazu, a nece zvati ni paka.

Apsolutno si u pravu, sa jednom opaskom, da se u ovom delu grada još ne naplaćuje parkiranje tako. Možda trenira za budućnost, pošto su nedavno obeležavali parking mesta i preusmeravali ulice u ovom delu grada :)
Onda bi metodom serlok holmsa mogao reci da taj sto se tu parkirao nije iz tog kraja, pa je postupio po automatizmu, odnosno cim vidi obelezeno parking mesto, prvo pokusa da se parkira tamo gde nije obelezeno i nema naplate. Nije obratio paznju da ispod P nema one table za parking, mukica :rolleyes:

Bulevarac":206f8rc7 je napisao(la):
Na tom mestu mu kontorlor nece napisati kaznu, a nece zvati ni pauka.
zasto mislis da ne bi zvali pauka?
parkirao se na manje od 5m od pesackog

Vrh