relja
Professional
- Učlanjen(a)
- 13.12.2006.
- Pohvaljen
- 19.193
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2009&mm=04&nav_id=355934
OVO je vizuelni identitet JAT-a, nije ga trebalo menjati, a i može veoma lako da se osavremeni...
evo kako su JAT-ovi DC-3 izgledali pre uvodjenja "jajeta"
Tek sad sam primetio da su ovo fotografije istog aviona - YU-ACA.
Posle malo guglovanja, saznao sam da je dobijen 1947, i da je ovo u stvari C-47, vojna verzija DC-3, preuredjena u putnički avion.
Posle II svetskog rata hiljade C-47 iz ratnih viškova su masovno prepravljani u putnicke avione i korišćeni decenijama kao "radni konji" većine avio kompanija širom sveta.
Dugo godina DC-3 (u stvari C-47) je to bio glavni tip aviona u JAT-u.
Ne bacajte više pare i vrati nam JAT-ovo "jaje" (rimovanije nije namerno )16. april 2009.
Traže se nove ideje za identitet JAT-a
“Jat Airways” i “Belgrade design week” raspisali su konkurs za idejna rešenja koja će oblikovati novi identitet “Jat”-a: “Blue sky brief”, dok će najbolja rešenja biti predstavljena na ovogodišnjoj beogradskoj nedelji dizajna.
Konkurs je namenjen kreativnoj industriji Srbije i regiona: advertajzing, brending, PR i marketinškim agencijama, dizajn studijima, arhitektama, enterijeristima i industrijskim dizajnerima, kreativcima iz oblasti muzike, dizjana zvuka, hrane, filma, produkcije, multimedija, veb dizajna, mode, ilustracije, animacije, kao i samostalnim autorima.
Tema konkursa je slobodna, i to je osnovna karakteristika ''Blue Sky Brief'' konkursa. Autori svojom stručnošću i bogatom inspiracijom diktiraju šta će biti predmet njihovog rada.
Učesnici koji ponude najbolja rešenja biće nagrađeni avio-kartama, pozivnicom za učešće na radionici koju će pod pokroviteljstvom “Jat Airways”-a, a u okviru beogradske nedelje mode, realizovati vodeći brending stručnjaci, predstavljanjem na “Pecha Kucha” večeri i ulaznicama za "Belgrade design week”.
Više informacija o konkursu možete pronaći na: www.belgradedesignweek.com
OVO je vizuelni identitet JAT-a, nije ga trebalo menjati, a i može veoma lako da se osavremeni...
evo kako su JAT-ovi DC-3 izgledali pre uvodjenja "jajeta"
Tek sad sam primetio da su ovo fotografije istog aviona - YU-ACA.
Posle malo guglovanja, saznao sam da je dobijen 1947, i da je ovo u stvari C-47, vojna verzija DC-3, preuredjena u putnički avion.
Posle II svetskog rata hiljade C-47 iz ratnih viškova su masovno prepravljani u putnicke avione i korišćeni decenijama kao "radni konji" većine avio kompanija širom sveta.
Dugo godina DC-3 (u stvari C-47) je to bio glavni tip aviona u JAT-u.