Sjenica020
Novice
- Učlanjen(a)
- 24.01.2022.
- Pohvaljen
- 34
Ne znam kakve veze studiranje ima sa bilo čim, osim sto mi je trenutno prebivaliste Beograd pa mogu objektivno da ocijenim razliku u kvalitetu goriva izmedju Bg-a i Sjenice. A, tebi se vidi da nikad nisi bio u Sjenici pa nisi svestan nekih stvari, sto ti ne zameram. To što mi auto relativno mlad puši k’o turčin, što sam već jednom menj’o EGR i što mi opet povremeno pali check engine sigurno nije zbog visokokvalitetnog goriva kakvo se sipa ovde dje ih niko ne kontrolise. A, kad je već riječ o skeptičnosti, mislim da većina Vas, koji joste studenti (pošto se podijelismo po tim kategorijama ), čvrsto veruje da se ovaj autoput preko Pešteri ni na koji način ne može održavati, a niste ni svesni kakve sve prepreke ljudi ovde na ovim krševima od puteva prevazilaze i da je trenutno svaki regionalni put bukvalno suv k’o u sred proleca, bez trunke snijega. Tako da, samo neka se izgradi i neka se obezbede finansijska sredstva za održavananje, a za ostalo ne brinite nego se, pošto niste studenti i nemate obaveza na fakultetu pakujte za putovanja.Vidi se da studiras i pod uticajem nekog skeptika. Gorivo u Srbiji je dobrog kvaliteta. Od kad je uvedeno markiranje. Mogu reci cak da je u HR gorivo bilo losije u vise navrata. Nakon sipanja u BIH auto mi je trznuo par puta na tom rezervoaru. Pored toga, pre nego sto je pocelo markiranje, na starijem autu sam menjao filter goriva na svakom malom servisu. Medjutim nakon sto je pocelo markiranje, filter bi uvek bio cist i nije ni bilo potrebe da se menja (rec je o starijem dizelasu koji je isao i na lozu). Jednostavno nije postojao crni talog na filteru kao ranije. Da je kvalitet goriva u Srbiji los, nova vozila sa komplikovanijim sistemom ubrizgavanja bi visila po majstorima 24/7 kakav je i bio slucaj dok sam imao nekog mondea u vreme dok jos nije bilo markiranja.
Sto se tice price oko aditiva za nize
temperature, oni se sigurno dodaju. Zet je radio na pumpi i bilo je vise slucajeva da su ljudi imali problema ako sipaju pun tank a ne prelaze puno km pa im ostane letnja smesa a naglo zahladi.
U svakom slucaju, nije bas sve tako crno u Srbiji koliko vi to mislite