Ako je na Pesteru kao u onom smetu pre neki dan 3m snega, ne znam dal ima vise snega od Kopaonika i Stare Planine, ali deluje kao da moze bude dobar skijaski centar, sa 4-5 meseci snega godisnje. Kao klinac sam isao 10tak godina u Austriju na skijanje, osvojio jednu zlatnu medalju, tolki sneg je san svakog skijasa, i ostalo mi je u secanju kakav raj na zemlji od lepote i zarade mogu butu dobra skijalista. Pester ne poznajem dobro, ali sa tolkim snegom i minusima na kojima se sneg ne topi mi deluje da moze da bude odlican centar, posebno ove severne padine u opstinama Ivanjica i Raskoj (Raska bi imala dobar biznis jer bi imala pored Kopa i ovo). Tako da autoput , na 2 sata od Bg-a, i petlja blizu ski centra u Dugoj Poljani, bi otovrile mnoge prilike za taj kraj. A kako ce se one kretati, dal u nekom finom ambijentalnom stilu arhitekture tog kraja ili lose pohlepom pretrpavanja kao Zlatibor, nece autoput biti kriv za to, on ce otvoriti priliku, a ljudi nek ga pametno iskoriste. Znaci nema razloga da u tom kraju skijalista, posebno Ivanjica i Raska, nakon otvaranja autoputa ne bude posla za svakoga i da se mesecni prihodi ljudi u tom poslu ne mere u hiljadama evra.