Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Da, lep optimizam Cheyenne da bi nešto za Surčin-NBg moglo biti u budžetu sa sledeću godinu, ali gledajući da se sve manje radi (stave 2 bagera da ne bi mogao upotrebiti reč "ništa"), da im budžet slabi, dug vrtoglavo raste... ništa više od manipulativnih reči ne očekujem: će, ćemo, ćete, ćeš... i da, čuveno, počenje sledeće godine.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787413#p787413:3656v436 je napisao(la):
Earthmoving » Mon Oct 26, 2020 1:23 pm[/url]":3656v436]Tema je tamo za one koji priznaju Milov namešteni referendum 2006....

Ti ga baš dobro zastranio.

Pa dobro, onda je po tvojoj logici ova tema je za one koji priznaju ovdašnje "'nameštene'' izbore.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787435#p787435:1gk9nq3o je napisao(la):
Niko Kažanegra » Pon Okt 26, 2020 2:26 pm[/url]":1gk9nq3o]Не Миро,није то разлог....Тек почетком ове године расписан је тендер за препарцелизацију и он је требао бити готов до почетка септембра ( на тој теми ,људи се лепо то објашњавали ) а Ковид су узели као разлог кашњења...
:shock: ja sam se pogubila u obecanjima- prolece, mart, neki septembar, neke jeseni, neke godine.... ja sam ostala 3 obećanja iza pa nisam ni ispratila to sto kažeš....hahahhahahahaha

Realno mislim da u sadasnjoj situaciji nista sto nije vec zapoceto sa gradnjom pa da ne mogu da preusmere sredstva, nece ni biti pocinjano.
Sreca pa su Cacak - Surcin zavrsili. Da su zakasnili jos malo ostasmo zauvek na Ibarskoj
 
Vlasto, jedan kratak dobronameran post o nastavku ovog autoputa u CG, stvarno ne razumem što ti tolko smeta jedan kratak post, i koji je povezan sa temom ovog autoputa, da odma tražiš se skloni. Nemoj me shvatiš pogrešno, ja tebe cenim kao forumaša, ali takvo trenutno reagovanje me asociro na potenciranje podela, ako je to bio razlog, ovde ima dosta ok forumaša iz CG, pa kao neko iz Srb, želim se ogradim od takvog odnosa, jer je i ranije bilo dosta takvih komentara na koje sam ćutao al mi je bilo neprijatno. Ako to nije bila namera i grešim, izvinjavam se.
 
Zemljani, i mi tebe cenimo ali si bre mnogo zapenio sa politikom.
Bi nam žao kada si jedno vreme bio banovan na forumu, zbog gore navedenog.

Nego, dobili smo novog direktora Koridora :)
 
hehe, e dobar si Vlasto, sam sebi persiras "sad i kad sam sam, svi mi kazi vi, zbog toga ja znam da sam najbolji" :) Ili govoris u ime neke grupe da me cenite, a ne da me ti cenis u jednini. Pa cekaj bre druze, ti bar znas da ovaj autoput grade ti politicari, da je kasnjenje zbog njih, da oni ugovaraju, da su najvazniji faktor u gradnji autoputa... kako ti to zamisljas bez politike, a moje konstatacije oko toga nazivas penjenjem (hvala na takvom cenjenju, nemojte vise molim vas :) ). Nisam zbog politike bio banovan, vec zbog Igora, on je tako odlucio, a mogao je i da ne odluci. I bilo je u pitanju dovodjenje stranih radnika, ja sam branio interese svoga naroda i nasih radnika, a posle se ispostavilo da sam ja bio u pravu, a da je firma koja ih je dovodila napravila stetu ne samo nasim radnicima angazujici tudjince, vec i tim koje su dovodili pa su ovi poceli strajk gladju u Kraljevu jer su ih ovi zeznuli. E vidis, ja sam zbog takvih manipulatora bio banovan, i mogu samo biti ponosan sto sam bio na suprotnoj strani.
Nego, ko je novi direktor Koridora, nisam pratio? Da se malo vratimo njihovom narativu, a ne ovom mom koji skrece sa njihovog toka, da se sad par meseci bakcemo oko novog ministra, direktora, pa dok se ufotelje, oragnizuju, malo da zaboravimo na kasnjenje Ca-Pž :) Poz, druže hehe
 
Zanimljivo. SPS je bio jak u EPSovim rudnicima poput Kolubare i Kostolca, sećam je jednog pre 12 god koji mi pričao da treba dobije posao mašinom preko Ružića, ono fiktivni radni sati, mašina pripomogne 1 sat dnevno, a napiše se i naplati 18 (neki i i 25 pa su završilu i u vestima :)), zatim znam neke koji su na "fer" tenderima kod njih pobeđivali, sa enormnim zaradama... i još par primera SPS-a i "energetike" koju je eto do skora vodio njihov Antić, a sad ga preuzima SNS. Tako da ovo i nije tako loše da oslabi prihode SPSovih ljudi u državnim poslovima, što će im verovatno dodatno malo smanjiti članstvo ako nemaju koristi od njih u vlasti. Mada moja slika o SPSu je stari, komunistički lopovi ali sa sistematskijim radom, malo iskusnijim i uglađenijim od SNS skorojevića. Da li će Antić za SPS u Koridorima moći napravi neku šemu? Ne znam, mislim da Vučićevci to drže ali moguće i da se počne pojavljivati neka bliska firma SPS-u, kao što su pre povezivali Miljkovića koji nestade i sl. Ne znam dal će Putevi Užice sada vaskrsnuti ako ode Zorana koja se bila pokačila sa Mićićem (tako se pričalo). Ali ne verujem da će Vučićevi Nukleusi, Inkopi i sl biti izgurani iz budućih gradnji autoputeva sa dolaskom SPS Antića. Zapravo ne znam jel poznato koje firme rade "naših" 50% na Ča-Pž? Gradnja nije počela, a da li su određene ili se ovo čekalo pa da se odaberu?
 
Ja znam da je to praksa, mozda i u drugim drzavama, ali zar ne bi na celu svakog preduzeca trebalo da bude strucno lice i eventualno odgovara drzavi posto su drzavna preduzeca?
Jako je mučno bilo slusati Dačića kako opravdava to sto je preds.Skupstine jer dobijaju ministarstvo ili dva i direktore u dva preduzeca. Bas je nekako fuj. Ni za ministra nisu, ali zo je normalno da budu političari koji najcesce imaju neke kvalifikacije slicne, ali za kompaniju treba direktor a ne partija. I da ima slobodne ruke donekle.
Ne znam, nikako mi to nije u redu. Stručno lice je mnogo bolje nego stranačko, makar i on bio strucnjak jer vuce i teret partije.
Zasto u Srbija gasu sedi onaj 100godina?! Samo primer. Evo sad ovaj u Koridorima? Jbt jedan covek strucnjak za sve , za energetiku, saobracaj...gde naucise toliko....

Skrenula sam sa teme. Gledala sam Satelit, nema nista novo, osim onog mosta preko reke pre petlje Pakovrace, premošćena je, verov je to neki pomoćni most.

Ako neko ima info insajdera iz tunela nek javi. Kako ide, buse li sa oba kraja( pocetka), itd....
 
Miro, tvoj nepresušni optimizam je zaista za poštovanje. Stvarno to mislim.

Stručna lica u orijentalno klijentelističkom društvu? Da, postoje... ali svoje vreme ne gube na karijeru unutar takvog sistema. Tu i tamo neko se prevari, pokuša godinu ili dve iz altruističnih razloga, a onda ode tamo gde ga cene i pošteno plate, gde postoji sistem i pravila, gde odlučuje razum a ne voluntaristička volja malog siledžije frustriranog u mladosti, a na svaku temu i u svakoj sferi života. I gomila poltrona bez integriteta, sa mentalitetom "bicikliste" (znaš ono: povijena leđa na gore, a pedaliraju ispod sebe).
 
Sev hvala, optimiaticno cu odabrati da si me pohvalio :)

Nisam ni razmisljala u tom pravcu, da ni strucne osobe nemaju volje i zelje da se bakcu sa svim ovim....da tu si i u pravu. Pazi, niko ne voli da mu se neko mesa, narocito nerazumne osobe.

Ja eto fantaziram o odgovornom drzavnom sistemu koje raspise konkurs koji nije namesten i primi stručnjake i plati ih. Da im neka ogranicenja, ali ne tipa " zaposli mi 10 ovih", i ostavi da donose pare, ili barem ne ostvaruju velike gubitke.
Znam ja sta su drzavna preduzeca, nuznost postojanja, ali mogu da se valjda vode odgovorno.

Ne kazem ja, mozda su i ovi rukovodioci odlicni ( optimizam u koji ni sama ne verujem) ali kad javno kazu " dobijamo 2 ditektora u tim preduzecima" pa zasto majke ti?! I ovo je sitiacija na lokalu sa raspodelom rukovodstva u javnim preduzecima. Jednostavno ne vidim svrhu za dobrobit preduzeca, firme....

Nije to porodicna firma vec javno dobro. Ja kogu da kazem da je moj brat kvalifikovan, ali ne znaci da je najbolji ako ne raspisem konkurs i vidim radno iskustvo.
Na zalost u glavnom su svi biciklisti, to si u pravu
 
Veruj mi na reč da je motivacija za rad unutar _ovakvog_ (ne)sistema obrnuto proporcionalna stručnosti.

Verovatno sam malo matoriji od tebe, veruj mi da ne pričam teoretski, već više nego empirijski.

edit: inače, o tebi zaista mislim vrlo dobro i kompliment je iskren. Tvoja gotovo dečija večita nada, iako jednako dečije naivna, znak je da te nije još pojeo cinizam. Kao što jeste nas starije i neuspešne u promeni ovog društva na bolje.
 
Jel mi zivimo u Finskoj ili u Srbiji :roll:

Nego evo malo da nerviram hejtere TAG-a: dva taga sam vezao za enpay aplikacju :sesir:
 
Потврђена вест за радост - врло брзо се потписује уговор за деоницу Прељина-Бољаре. Некада раније сам прогнозирао да ћемо до границе Црне Горе завршити до краја 2025. Ту сам негде са проценом... :kafa:
 
Evo večeras na Tv Vijesti precednik reče da će Preljina-Požega biti gotov do Sv.Nikole 2021god. Da li je ovaj datum planiran od starta ili dolazi do probijanja rokova?
 
Ево отварам кладионицу - да погађамо до када ћемо завршити целокупан ауто-пут до Бољара...
 
Previše optimistično po mom mišljenju. Negde bliže 2030.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=789272#p789272:2xcos4ix je napisao(la):
ivchonny » Ned Nov 01, 2020 1:54 am[/url]":2xcos4ix]Previše optimistično po mom mišljenju. Negde bliže 2030.

Slažem se. Ne pre 2030 100%.

Razlozi:
- nemamo para
- crnogorci neće svoj deo do granice završiti
- Užice i Kotroman će biti prioritet nakon završetka Čačak - Požega.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=789278#p789278:za0thmvy je napisao(la):
vratonja » Ned Nov 01, 2020 2:24 am[/url]":za0thmvy]Ajde recite prvo kada je planiran kraj do Pozege.
Za 3 godine+kasnjenje.
 
Vrh