KrCan » Sre Avg 21, 2019 3:11 pm[/url]":28t61hgb]Evo kad me uhvatilo ovo piskaraanje danas da vam jos i odam najcuvaniju tajnu u vezi izgradjene i otvorene trase, tacnije tunela Brancic!
Pa cak i po otvaranju tunela niko da zucne, a ja i dalje ne znam zasto?
Naime glavni problem koji se desio tokom gradnje ovog tunela su ustvari pucanja primarnih obloga usled pomeranja tla!To se desilo otprilike na jednoj trecini tunela kad se krene od Severnog portala, dakle od Beograda ka Cacku, nekih stotinak metara pre onog prosirenja za prinudnu evakuaciju!
To je totalno obustavilo svaku gradnjuu i onako vec prisutnom kasnjenju! Sto je najtuznije nisu imali strucnjake sa takvim iskustvom, pa su dolazili Austrijanci na konsultacije.
Onda su morali u obe cevi oko 200m da prave prsten, nesto otprilike kao sekundarna obloga, ali sa spoljne strane. Da bi po zavrsetku sekundarne obloge unutra na svim merenjima se ispostavilo da je to resenje bilo odlicno i da je sad sve bezprekorno!
Na zalost i ja sam od mojih izvora bio zamoljen da to ne objavljujem dok se tunel ne otvori, pa iz tog razloga sam ispostovao ih, te vam tek sad to iznosim, ako je to sad i uopste bitno?
Mada i dalje mi nije jasno zasto to sve toliko kriju, za razliku od glinene!
I kad sam vec kod glinene da vam kazem da vam je Caribrod rekao istinu o zatvaranju deonice, ali na svu srecu i oni su kad su se malo stisale strasti odlucili da to ne bude odmah po otvaranju u Septembru sto je bila prva odluka, da ne kazem naredba, koliko god suludo bilo, vec se nadaju da prodje sto duze vremena, do eventualne pojave ostecenja!
Inace radi se o 4 deonice od 175 do 210m i meni je inzinjer tvrdio da su sve do sada otvarali obe strane, jer kad se vadi tampon, mora tako i da ce tako raditi i ove 4 deonice kad dodju na red, sto znaci potpuna obustava saobracaja, a nama preostaje bogu da se molimo da bude sto duze do tada i da ne bude u pravu oko zatvaranja!