Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Imam pitanje. Ja kolko znam autp put za Kotroma ce da zaobiđe Uzice. Da li je to tacno. Hvala
 
Deonica auto-puta Požega – Užice – granica sa BiH ima dužinu od 60 km. Prema preliminarnim planovima na ovoj trasi će biti 22 tunela (12.783 m) i 62 mosta (14.517 m), kao i 13 nadvožnjaka (1.524 m).
odmah upada u oci da je od tih 60km buduceg AP gotovo 50% trase ili 29km, u tunelima ili mostovima i nadvoznjacima! Doda li se tu jos 5 planiranih petlji, tesko da ce ova deonica biti jeftinija od one u CG!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612504#p612504:8qaj138c je napisao(la):
KrCan » Sub Mar 30, 2019 12:56 am[/url]":8qaj138c]Evo Nikola M. http://vrhvesti.rs/2018/10/mapa-auto-pu ... zlatibora/
Tacno je da ce zaobici gradsko podrucje sa juzne strane, tako sto ce trasa kod Sevojna ici jugozapadno penjuci se preko sela Ljubanje do Mackata! i naravno dalje preko Kremna i Mokre Gore do Kotromana! https://zlatibor.tv/vesti/autoputem-do- ... ata/35089/
Pa Dobro, nije da Ue nema vezu za ovaj AP ,ima petlja Zlakusa ,nije to ni toliko daleko. A sigurna sam da se možda nekad može na neki način planirati veza direktna sa ovim AP kao npr što je priča da Valjevo dobije duple trake put do K11 i time dobiju vezu
. Pricam na slepo,ne znam dal je to zbog terena moguce ,ali sam sigurna da će se truditi da se nadje način da se lako uključe na AP a to bi im bila veza i za sadašnji K11 .
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612504#p612504:2it4gwml je napisao(la):
KrCan » 30 Мар 2019 12:56 am[/url]":2it4gwml]Evo Nikola M. http://vrhvesti.rs/2018/10/mapa-auto-pu ... zlatibora/
Tacno je da ce zaobici gradsko podrucje sa juzne strane, tako sto ce trasa kod Sevojna ici jugozapadno penjuci se preko sela Ljubanje do Mackata! i naravno dalje preko Kremna i Mokre Gore do Kotromana! https://zlatibor.tv/vesti/autoputem-do- ... ata/35089/
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612509#p612509:2it4gwml je napisao(la):
KrCan » 30 Мар 2019 01:02 am[/url]":2it4gwml]Deonica auto-puta Požega – Užice – granica sa BiH ima dužinu od 60 km. Prema preliminarnim planovima na ovoj trasi će biti 22 tunela (12.783 m) i 62 mosta (14.517 m), kao i 13 nadvožnjaka (1.524 m).
odmah upada u oci da je od tih 60km buduceg AP gotovo 50% trase ili 29km, u tunelima ili mostovima i nadvoznjacima! Doda li se tu jos 5 planiranih petlji, tesko da ce ova deonica biti jeftinija od one u CG!
Можда и ово може да помогне

Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Vezano za odlicne Pleckove slike, ako sam dobro razumeo, na Obrenovackoj petlji ce biti dva nadvoznjaka (slicno kao kod Ljiga), prvi kao deo petlje, a drugi kao prelaz regionalnog puta za Obrenovac preko autoputa. E sad, sa ovih slika deluje da su svi stubovi prvog nadvoznjaka skoro gotovi, a se drugi kao sto Krcan objasni rade. Zavrsetak prvih stubova (petlje) je za mene odlicno prolazno vreme za sad, I vise nego sto sam ocekivao kad uporedim sa stanjem pre 3 sedmice kad sam bio tamo.
 
Hvala za slike masa i plecko.
I Surcinska dobro napreduje na maloj petlji pri kraju i srednji stubovi ostali gotovi i počeo da se radi raspon .
Obrenovacka ista kao u Ljigu .Sad ce da postave nosivu skelu i za nadvoznjak petlje ,lepo Plecko dočarao.
Veliki napredak kao što zemljani reče.
 
Svaka čast svima na informacijama za nastavak gradnje od Preljine.

Evo novih fotografija sa deonice Surčin-Obrenovac
 
Pančevac013 je napisao(la):
Svaka čast svima na informacijama za nastavak gradnje od Preljine.
@Pancevac svaka cast i tebi za ove fotke! Bar po ovim fotografijama je najveci intenzitet radova upravo u naselju Bagremovi, nanadvoznjaku preko puta za
Boljevce! A bas tu tacku smo prosli put okarakterisali kao najkriticniju po stepenu izvedenih radova! :kk:
 
Ako sam dobro razumeo
Foto 1 pogled prema obilaznici i nadvoznjaku preko pruge,
2 sa istog mesta pogled prema Jakovu, tacnije prema onom delu gde bi trebalo biti buduce ukljucenje i iskljucenje u Jakovu,
3 to isto, ali 1km blize,
4,5 i 6 radovi oko nadvoznjaka preko puta za Boljevce,
7 i 8 deo trase neposredno pre mosta na Savi!
Jos jednom hvala za redovno izvestavanje :sesir:
 
Ovaj snimak pokazuje da je ima 12 stubova Obrenovacke petlje, I da je ostao jos 1 da se izlije. Uskoro sledi 5 x 2 polja sa gredama I nabacivanje zemlje za penjanje/silazak sa nadvoznjaka, pa asfaltiranje. Od svih ovih radova mislim da ce nabacivanje zemlje pre asfaltiranja najduze da potraje, ali nista od toga nije vremenski predugacko. Na drugom nadvoznjaku ima manje radova, pa moze I brze. Sve u svemu solidan napredak s obzirom da je ova petlja bila u zaostatku.
Hvala za slike Pancevac :kk:
Bas je super kada ima ovako dosta slika I materijala sa raznih strana pa lepo moze se prati :)
 
Еarth mani deluje da ce nadvoznjak u sklopu petlje da rade isto kao nadvoznjak Obrenovackog puta .Vidi se nosiva skela pored stubova i da nece gotove grede da slazu.Vidi se i ponacinu izrade stubova bez naglavnih greda na koje slazu gotove grede.
A svakako milina od lepih inf.ovih dana.
 
Da, i meni se čini da ovde nema gotovih greda. Odličan je snimak. Valjda će za 6 meseci da spakuju ovu petlju.
 
Ok, onda bez greda :) Mislio sam posto tako rade Surcinsku petlju, da ce tako I ovu, posebno sto je ista deonica. Mada mi je bilo cudno da tamo kod Surcinske ima dosta poslaganih greda koje cekaju se podignu, a ovde ni jedna.
 
Samo da ne bude kao u Ljigu tamo su na ovaj nacin radili nadvoznjak.
 
Nece, tamo je bilo kopanje onog brda, pa reka, most, dalekovod... :) Ovaj bi morao da bude pusten negde do oktobra, ako misle da ovo pustaju u januaru jer im treba jos koji mesec da srede autoput ispod podvoznjaka, a to deluje da ce tek kad ga puste I prebace na njega saobracaj za Obrenovac.
 
Drugari,
Bio sam jutros,kao što sam obećao pre neki dan na nadvožnjaku na putu Lajkovac _Ljig ispod koga prolazi AP sa glinenom deonicom. Imam par slika ali mi je nemoguca misija to postaviti sa fona,a i nisu neke jer su radovi malo dalje odatle. Video sam da ima masina,kamiona i radnika i što se tice samog trupa rekao bih da je tucanik tu nasut. Ako je svuda tako,deluje da ce do leta to valjda biti sanirano. Pricao sam ovih dana sa par odlicnih inzenjera iz Kolubare i oni mi rekoše da ce stalno tu ,kao i na celoj deonici od Ljiga cesto tu biti problem jer je zemljiste takvo i nije sipana recimo sljaka iz TE koja bi kupila vlagu pa ce se vremenom tucanik tu siriti i nastajace pukotine. Sam pogled na AP je jeziv. Ograda samo sto nije pala,stubovi stoje iskrivljeni...videcemo sta ce biti...
 
pokusavam da stavim slike ali mi kaze da je veliki fajl. radovi u Pakovracu su spremni za pocetak, jos da se postave kucice i krece se. Stavljene su zastavice kompanije
 
Ako si pri kompu, otvori sliku u Paint ili nekom tako programu gde ima opcija Resize, pa onda tu smanji sliku, sacuvaj, pa ponovo probaj okaciti ovde. Ili smanji sledeci put rezoluciju na telefonu pre slikanja. Poz :sesir:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612632#p612632:c4icvigy je napisao(la):
ljikaca » Sub Mar 30, 2019 6:55 pm[/url]":c4icvigy]pokusavam da stavim slike ali mi kaze da je veliki fajl. radovi u Pakovracu su spremni za pocetak, jos da se postave kucice i krece se. Stavljene su zastavice kompanije
Ako si sa tel možeš preko njega sve, prva opcija je da iseces sliku ,tako se smanji i veličina. A druga opcija da skine preko apple store ili google play store neku aplikaciju za smanjenje rezolucije slike! Želim ti uspeh i da vidimo te novine!

plećko":c4icvigy je napisao(la):
Hoćete glinenu...?
Može,ako si ista saznao i slikao,toliko je malo infrmacija o njoj da znaci svaka slika ili opis stanja!
I unapred ti hvala!
 
Vrh