Earthmoving
Expert
A ovo je "ka Lajkovcu"
Earthmoving":vfe7ggla je napisao(la):Dare, ovo sto je Plecko snimio je najveci deo glinene, oko odmorista ili parkinga kako on rece. To iznad je deo kod drugog nadvoznjaka za jezero Paljuvi, I tu je manje radova nego ovde. Tu na ranijem snimku nije bilo otkopa, I bio je kamen nekim delom vec utaban ali tada tamo uopste nije bilo masina. Sem kamiona. E sad sto se njihove cirkulacije I broja tice. Pre 4 meseca su isli ka tamo jer su na petlji Ub ulazili na autoput. Sada ne znam dal je taj deo zatvoren pa da kao sto ti mislis idu da rade tamo a ne samo da izadju sa gradilista. Od toga zavisi I odgovor na tvoje pitanje, I optimizam. Da, na oko uvek deluje da ih je puno, ali nije onda jasno sto nasipanje ide tako sporo ? Ako ima tolko kamiona, zar ne bi bilo logicno da je tih 1-2km za proteklih 6 meseci vec odnelo I stavilo vecinu materijala, a ne da sad vidimo da ni sve otkope nisu zavrsili? Nije mi palo na pamet to pre par sedmica da ni otkope nisu zavrsili, inace bi drugacije tada komentarisao. Dakle, masina ocigledno da ima malo na slikama, a da li su kamioni ili drobilice usko grlo, ne znam. Samo znam da se kopa sporo, I da se tampon stavlja presporo. Ako je kamen usko grlo, trebali su svim drobilicnim postrojenjima u radijusu 100km indirektno narediti da je autoput prioritet, angazovati vise kamiona I masine, pa da vidite kako bi sad bilo pri kraju. I onda se otvara pitanje gde su sad njihovi Nukleusi, Interkopovi, Inkopovi, Miljkovici ... I druge firme za izvlacenje para iz kredita ? Sto ministarka ne juri sad njih da im stave svu raspolozivu mehanizaciju na raspolaganje, nego juri Kineze, da rade ovu "srpsku" deonicu? Pa sto je ovde dala posao Kinezima, ovo nije iz kineskog kredita radjeno, nego iz srpskog budzeta? Namerno kazem "njihovi" jer je ista shema Interkopa iz Tadicevog vremena I ovih Nukleusa sad iz Vucicevog. Ista skola, iste sheme, isti ucitelji, iste gazde. Kurta I Murta koji se tuzakaju pred gazdom, stranim sluzbama koga od njih dvoje da stavi za namesnika Srbije, s tim sto ga ovde gazda ne placa direktno nego mu ovako daje da krade, pa je cena 1km pre 10tak godina u ravnici bila npr 3 mil evra , a sad je 7. Zato Moravski koridor je pre par godina trebao kostati oko 500 mil evra, a sada 50% skuplje.
I na kraju, ne mogu da zaboravim osmeh Kineza iz CRBCa kad mi je rekao "znas, to ce biti samo pocetak radova za vas narod". I oni su brzo naucili kako se ovde vlast ophodi prema narodu I kolko ga postuje. Jedino sto mi je od sramote tada bilo preostalo je da kazem."znam, znam" I da brzo skrenem na drugu temu, da bi sto krace bio deo stada na koga se ta predstava "ceremonije" odnosi...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612858#p612858:325owk26 je napisao(la):bokili84 » Sun Mar 31, 2019 9:14 pm[/url]":325owk26]i ja sam gledao sada slike sa satelita i vidi se napresak definitivno i ispred tunela gde je asfaltirana i druga traka a i na delu glinene. Mislim da ce sve ovo da zavese do 1.6. i da puste komplet u saobracaj...
Ovo deluje kao idelna lokacija da su umesto ovog bez veze prevoja i ogranicenja 80km/h napravili tunelcic preko koga bi ove zivotinje na koje znak upozorava prelazile.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612926#p612926:3s9sbmpz je napisao(la):