Loša vest za deonicu Ub-Lajkovac, iako je rade godinama odlučili su da smanje tempo. Predpostavljam da će radovi sad stati jer sporije od ovog ne može.
Mrkonjić:Kod nas ušteda 2, 65 mlrd.
Izvor: Tanjug
Beograd -- U Ministarstvu saobraćaja će se ostvariti uštede prilikom rebalansa budžeta za ukupno 2,65 milijardi dinara, saopštio je resorni ministar Milutin Mrkonjić.
On je rekao Tanjugu da će uštede u budžetu Ministarstva saobraćaja biti ostvarene smanjenjem subvencija za Žeželeznice Srbije od 1,5 milijardi dinara, zatim
manjim izdvajanjima za radove na Koridoriu 11, na deonici Ub -Lajkovac - od milijardu dinara, dok su na svim ostalim objektima u izgradnji predviđene uštede od 150 mliona dinara.
"Taj manjak sredstava, shvatajući situaciju u kojoj se nalazimo, nadoknadićemo efikasnošću i bržim radom", tvrdi ministar saobraćaja.
"Što se tiče ostalih vidova štednje, ja sam tu, inače, poznat kao najštedljiviji ministar, nisam koristio devizne dnevnice prilikom putovanja u inostranstvo, a to isto važi i za moje saradnike", kazao je Mrkonjić, uz napomenu da njegovo ministarstvo već petu godinu za redom nije dalo ni jedan dinar za reprezentaciju.
Ministar saobraćaja tvrdi da će njegovo ministarstvo vladine mere štednje u celini sprovoditi dosledno i maksimalno.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=724108