Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

ne mogu da elaboriram, ne znam sta im rade i ne zelim da znam jer bih probao to da repliciram kuci i da napravim neku tesku jeres
samo narucim: ONE VASE LIGNJE I POGACU

A najgore je to sto je rec o MUŠKOM FRIZERU koji sa suprugom to sprema. Šule je bio uspesan frizer, jedan od najboljih, skup, ali odlican, sad otvorio konobu i jos je uspesniji.

Ovo vam je stranica, to je na putu za UE i predlazem da svi koji vole morske plodove svrate jer cete sresti mnoge poznate i javne licnosti koje dodju samo zbog nekih specijaliteta, ljudi tvrde da bolje nisu jeli, uvek odlicna ponuda, a ima i onih posebnih vrsta ribe....

Kazem ja da smo od Cacana bolji ;)

Ovo kada bih priznao, žena bi mi glavu razbila (Čačanka)...

Mada, kako grad može da valja kad od onakvog imena (Gradac, jedno od najlepših imena za grad uopšte!) poče sebe da zove turskom rečju za blato (Čačak=blato)!!

:)

A najgore je to sto je rec o MUŠKOM FRIZERU koji sa suprugom to sprema. Šule je bio uspesan frizer, jedan od najboljih, skup, ali odlican, sad otvorio konobu i jos je uspesniji.

Ovo vam je stranica, to je na putu za UE i predlazem da svi koji vole morske plodove svrate jer cete sresti mnoge poznate i javne licnosti koje dodju samo zbog nekih specijaliteta, ljudi tvrde da bolje nisu jeli, uvek odlicna ponuda, a ima i onih posebnih vrsta ribe....

Kazem ja da smo od Cacana bolji ;)
1735215063538.png

Ovako mi u Čačku spremamo morske plodove :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Mada, kako grad može da valja kad od onakvog imena (Gradac, jedno od najlepših imena za grad uopšte!) poče sebe da zove turskom rečju za blato (Čačak=blato)!!

Izdajico Grada Čačka :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Prilozi

• 1735215093226.png
    1735215093226.png
    461,6 KB · Pregleda: 32

znaci lepo milanovcani kazu - kasaba
a i moze im se kad im je Milan doveo austirjiske arhitekte da od sela Brusnica naprave grad - i napravise ga kao jedan od najkrstenijih juzno od save i dunava

znaci lepo milanovcani kazu - kasaba
a i moze im se kad im je Milan doveo austirjiske arhitekte da od sela Brusnica naprave grad - i napravise ga kao jedan od najkrstenijih juzno od save i dunava
1735221146198.png

Lepo je pričati o snegu na Pešteri/Pešteru, još lepšte jesti luc i lignje u Požegi (verujem - moraću da probam) - gde mu mesto nije. Još lepše je jesti pečenje u Prase štrase, najlešte teletinu ispod sač kod Nemca. Lepo je jesti i kobaje i vrat uz pogaču, kajmak i kiseli kupus kod Miće u Savincu. Auh, da se vratimo - i kod Pega ja'njetinu. Da ne nabrajam dalje...

Laik sam totalni za geologiju i građevinu ali me sve to jako zanima. Pa sam tako na Linked-In naleteo na profil gospođe koja je izgleda baš radila kao geolog na Munjinom brdu.

Pa evo delim ovde njenu objavu i slike iz raznih faza kopanja Munjinog brda i objašnjenje (na engleskom) u vezi geologije i tehnika koje su se koristile...

Nadam se da nije protivno pravilima da prenosim tuđe objave ali je u svrhe kvaliteta forima, pa ako je i koleginica ovde medu nama - Neka mi ne zameri.

Meni ovako kao laiku ovaj materijal deluje kao pravi pakao za kopanje....Ako ima neko stručan, možda može dodatno da prokomentariše.
Pogledajte prilog 224303Pogledajte prilog 224306
Угаљ, Лигнит?? Делује на први поглед..

Gradovi svoje smeće obično pretovaraju ili deponuju negde na periferiji.
Odnedavno, Užice vozi svoje smeće u Čačak na pretovar, pre vožnje dalje ka Lapovu, iz čega se da zaključiti da je Čačak predgrađe Užica.
Dok god Užice plaća pošteno za taj pretovar Čačku, mislim da nije problem da Užičani smatraju Čačak predgrađem. Predgrađem koje je ipak na trasi auto-puta 😉 🤣

Gradovi svoje smeće obično pretovaraju ili deponuju negde na periferiji.
Odnedavno, Užice vozi svoje smeće u Čačak na pretovar, pre vožnje dalje ka Lapovu, iz čega se da zaključiti da je Čačak predgrađe Užica.
Градови своје смеће обично претоварају или депонују негде на периферији... Да, апсолутно! Зато служи Чачку депонија "Дубоко" у Ужицу.

E, deponiju Duboko smo zatvorili i sada užičko ide u Čačak.
Od maja i požara a posle kroz 100 dana blokade, mnogo muka, pregovora, dopisa, ni jedan kamion nije prošao iz Ča.
Tako da Užičani i Čačani ipak ostaju sudbinski vezani, makar i kroz đubre. Pokazalo se na kraju gde je centar gde perferija

Kolege, srećna vam svima Nova godina i da mi svi budete za ovih 20-30km bliži u 2025. :)

Da uvek putujete bezbedno, da ste srecni i zdravi i da svaki dan imate razlog za radovanje!

Ovako forumaski...da nas manje razocaraju, vise prijatno iznenade ( dobro, znam da je Deda Mraz a ne Merlin čarobnjak, ali...)

Sve najbolje vama i vasim porodicama, veliki poljubac iz maglovite Požege!

Vrh