Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Jes vala ogroman problem, moraš da parkiraš na obeleženom mestu a ne gde ti je najlakše.

I ne vidim problem što naplaćuju parking. Taj ko ostaje duže od 60 minuta svakako tu želi da kampuje i za to nek plati. Očigledno nisu oduševljeni turcima koji od pumpi prave svoje kampove leti.
Проблем је што нема обележених места за камионе сем тих ограђених који се наплаћују. Нагурали су паркинг за аутобусе у уске пролазе и чак и ако се искључиш на пумпу и не желиш да се паркираш због наплате, једва се провучеш да изађеш с пумпе и укључиш се назад на ауто-пут.
 
Da to jeste bezveze ali po ovoj slici koju je postavio ja nisam stekao utisak da će naplata napraviti problem bilo kome ko je svratio da kupi nešto na pumpi ili da popije kafu, ukoliko postoji ta opcija.
Glavna zamerka je bila što se naplaćuje parkiranje posle sat vremena.
Ako sam dobro razumeo.
 
Najveci problem je taj sto se naplacuje parking a to je auto put ako se ja razumem u oznake. Dosla su dva dzipa (B) table i redar ih je spakovao na parking, svakako sat vremena je free, posle toga je naplata ali za kola, sasvim ima dovoljno mesta za bus i kamione ali poenta je u dve stvari sto sam ovo okacio, prva i glavna je aloooo rodjaci, naplacujes parking posle 30 min za kamione kada je svima poznato da kamion i bus vozac moraju min 45min pauze da naprave, koja poenta je toga, bolest nista drugo, drugo NAPLATA samog parkinga. Sa sasvih strana su postavljeni cunjevi i table sa obavestenjem da ce se blokirati pogonski tockovi ko stane van te zone, nisam slikao jer sam bio frapiran. Turcin sto neki ovde kazu ce stati samo ako nije imao dovoljno voznje da izveze do svojih parking mesta kojih ima duz cele srb, sve jedno koje je nacionalnosti, ljudi su svi. Kazem da sam razocaran kao vozac, kao neko ko provodi 9mes u eu i na tim njihovim putevima, gde imaju posebni autohofovi koji se naplacuju, naravno na nekima ima 15, 30min ili cak 2h free, tek posle krece naplata. Sto kamiondzijama nekada zna da bude dovoljno, za tus, shop i pauzu i nastavak dalje... Uzas uzas zaista. Voleo bih da propadne da im niko ne stane nikada vise, samo iz razloga sto su lopovcine samo takve. Pumpa pp nema taj problem bar jos, mozda u nekom narednom vremenu isto naprave za sada je sve free...
 
Stvar je jednostavna

Oni moraju da ulože novac za licitaciju i otkup lokacije, da naprave objekat i saobraćajnice i da ih posle održavaju.
Zaključili su da ovi što staju kod njih koriste pumpu kao odmorište, a ne za točenje goriva i kupovinu nečega u prodavnici.
Znači- zauzimaju mesto i ništa ne doprinoste. Neretko sam video da turci sa nekoliko auta bukvalno naprave kvadrat i onda unutar tog kvadrata rašire neke prostirke i kampuju. Gorivo sigurno svi kupuju u Makedoniji zbog cene.

Jedino što bih ja ovde dodao je da preko određene potrošnje na pumpi imaš besplatan parking.
 
U svakom slučaju je to poslovna odluka jedne privatne kompanije i koliko god u našoj zemlji xy stvari nije onako kako bi trebalo da budu svakako nije nešto zbog čega bi trebalo kriviti državu zbog ove situacije.
I ja sam se "ljutio" kad su mi pre nekoliko godina u Italiji više naplatili jer mi je, po navici, radnik na pumpi sipao gorivo.
Ni to nisam video nigde gde sam bio do sad ali sam prihvatio to kao nešto što su oni odredili da bude tako i to je to.
Naravno ta praksa nije na svim pumpama u Italiji.
 
Ja sam od jutros prosto zgrozen srbijom, pumpama svim skoro i ovim sta sam zatekao na obilaznici oko usranog i smrdljivog beograda, zlo, dno, bag**, govna, st***, najgore moguce reci ne mogu da nadjem za ovo da opisem, iskreno braco..
Pomozite mi da ukapiram ZASTO se naplacuje parking PRVI ( I ) u evropi koji imam priliku da vidim, sticajem okolnosti sam po evropi previse nego u nasoj napacenoj zemlji i nigde NI JEDAN parking nisam nasao sem autohofova ali to nema veze sa ovim. Ovo je takva sramota i bruka da zaista ne mogu da nadjem reci za ovo. Isao sam na aerodrom i stao sam da zatrazim dopunu za br, nemaju, ali sam ih pitao zasto pobogu naplacujete parking. Tako im je receno iz te firme koja drzi pumpu i mi nemamo nista sa tim, mozete gospodine ostati a mozete i produziti. Sramota i zaista zelim da se ovo podeli svuda i da se maximalno bojkotuje ova kradja... Ovo je pumpa OMV kod Dobanovaca na obilaznici smer ka zg ili ns kako god 🤬🤬🤬
Pogledajte prilog 206545
Tu pumpu bi najradije raketirao,ko.se gde zatekne.
 
Мислим да се Илија више осврнуо на реч коју си употреби ”ракетирао” што може да значи и још нешто а не само да би је гађао ракетом. :)
 
Нажалост ако је вест тачна да им је остало 200м. То значи да ће тунел бити пробијен негде у окт/нов. На основу тога сада постоји само мала нада да ће бити завршен у 2025-ој години све је извеснија 2026-та. Тако да се изједначавамо са Цг а и престижемо их, они 40км за 7 година ми 30 км за 7 година. Машала!
 
Ne znam kako si to izračunao. To sve zavisi od toga koliko kopaju dnevno, ako kopaju 3-4 m dnevno treba im max 2 meseca a ako kopaju 5-6 metara dnevno, treba im oko mesec dana, malo više.
Čini mi se da su sada ubrzali i da će uspeti za mesec, mesec i po da pokopaju tunel i već u septembru da krenu sa sledećom fazom.
P.S. Doduše, ne znamo da li se misli na 200 m ukupno ili na po 200m po jednoj cevi.
 
Лако је израчунати Лаз је пробијен у марту 2023-е и још није завршено опремање....Ево нека пробију Муњино брдо у септембру, мислиш да га могу опремити за 12 месеци? Дај ми један пример у Србији да су и краћи тунели опремљени брзо!
 
Za opremanje ne znam, treba od 9-12 meseci sigurno.
Ali ovo može da se probije do kraja septembra najkasnije.
 
Biće to prelepa deonica za vožnju. A šta tek reći od Požege ka Ivanjici i dalje...
Ja se iskreno nadam da će posle ovih "sporih" deonica (to jeste građene mnogo duže od očekivanog, za ovo vreme koje grade Pakovraće-Požega, voleo bi da je izgrađeno do Duge Poljane najmanje ;) ) sa dobijenim iskustvom na terenu u narednih 100-120 km koliko je već ostalo do CG biti znatno, znatno brži i sve nas iznenaditi tempom.

Ja bukvalno jedva čekam dan kada ću se provozati od Požege preko Golije do Duge Poljane, jer mislim da će to biti ubedljivo najlepša autoputska deonica u Srbiji, a možda i u (širem) regionu. A o razvoju turističkih potencijala u tim krajevima koji su sada "Bogu iz nogu", da ne pričam...
 
Vrh