Зна ли се колико су пробили коју цев у Муњином брду и када ће доћи до коначног пробијања? Одличан видео иначе.Deo kod Pozege, snimano juce.
Зна ли се колико су пробили коју цев у Муњином брду и када ће доћи до коначног пробијања? Одличан видео иначе.Deo kod Pozege, snimano juce.
Procenti su moja trenutna procena, ali prihvatam sugestije od drugih.Lepo izgleda samo kako znaš da je ovde stepen završenosti 40% i 30%?
Hvala. Taj zeleni deo je samo moja pretpostavka, kako za početak rada, tako i trajanje.Bravo za trud. Ovo je super za Wiki stranu o A2.
Pozega - Zlakusa ce poceti nakon zavrsetka Lucani - Pozega. Izmedju ce biti nekoliko praznih kockica. Dijagram slobodno prosiri do 2030+ za ove deonice dole
40% stepen završenosti za Pakovraće-Lučane meni deluje realno. Doduše zavisi kolki koeficijent se daje tunelu Laz. Ako će uskoro i druga cev biti probijena, to je onda po meni vremenski 85% posla, dok ostalih 15% iliti 6 meseci su za ostali završetak. Otvorena trasa jeste duplo duža ali lakša od tunela (zato i kažem da je pitanje koeficijenta jer otvoren deo iako duži stoga ne može biti vrednovan x2), a ona je možda 30%. Tako da ako se već pita za predlog, možda nije loše u podgrupu odvojiti stepen završenosti tunela i stepen završenosti otvorene trase. Da ne bude kao na Ru-Ša, most preko Save spojen još pre oko godinu dana a ostatak ko zna kad će.Procenti su moja trenutna procena, ali prihvatam sugestije od drugih.
Namera mi je da dobijemo otprilike osećaj koliko je urađeno i koliko je još ostalo.
Isto tako, datumi početka i završetka su ono što sam pokupio iz raznih članaka i pređašnih postova ovde na forumu.
I ti datumi se mogu promeniti ako mi neko kaže tačne datume.
To važi i za sve ostale podatke. Ako neko ima drugačije informacije, neka javi i ja ću da promenim.
Hvala. Taj zeleni deo je samo moja pretpostavka, kako za početak rada, tako i trajanje.
Sad već imamo neku historiju građenja autoputeva, pa možemo da napravimo "educated guess".
Ne treba se osvrtati na izjave političara, jer već znamo šta sa njima možemo da uradimo.
Svaka kockica na vremenskom diagramu predstavlja 3 meseca. Projekat od 12 kockica predstavlja trajanje od 3 godine.
Mislim da ću ga produžim na dalje kao što predlažeš, samo će onda slika biti još sitnija.
Nije mi problem da promenim nešto i povremeno ću da izbacim novu verziju.
Najveći problem je da se nađu ispravni i ažurni podatci. Tako da ako neko hoće da pomogne, može da ih ovde ukuca ili da link od dokumentacije.
Slično ću pokušati da uradim i za druge projekte.
Pa ne može u Banatu jer je to,, najzahtevniji teren,,,Zasto pizdimo na kasnjenja? Pa zato sto nas to kosta zestoko.
Ne znam da li ste primetili u poslednjem Vesicevom gostovanju na Euronews, rekao je da nemamo pojma do ovog trenutka koliko nas kosta deonica Preljina - Pozega. Kaze i da kao postoje penali za kasnjenje u ugovoru, ali da kinezi nisu krivi za to vec su drugi razlozi (eksproprijacija, neocekivano teska geologija i sl).
Kasnjenje na ovom projektu nam je pojelo jednu lepu brzu saobracajnicu u npr istocnoj Srbiji ili
Izuzetno mi je zao što ljudi ovde među kojima sam i ja prate sa toliko radosti svaki centimetar izgrađenog puta, toliko su ushićeni, prave proračune, daju savete, naravno jer žele da što pre nešto završimo, imamo, provozamo se. Slušamo obećanja, verujemo u njih a onda.... toliko razočaranje.... i to je našim političarima sasvim normalno, pomeriti rok za 3 meseca, pa onda još za 6, pa onda za još 12,pa kriva korona, pa cev suviše dugačka, pa najzahtevnija deonica (recimo glupost zahtevne deonice Surčin NBG jer je gradska!!!), radi se eksproprijacija a put stigao pred kuću... . Onda se izađe i kaže,, pa šta su radili prethodni!,,. Pa prethodni i jesu prethodni zbog toga! E sad da me ne shvati neko pogrešno, ne čitam Informer, Kurir ali ni Danas, Novu, ne gledam Pink a ni N1. Samo
Izvini što si se maltretirao da kuckas i odgovaraš nebitnim liku. Neću više pisati glupostiDok ne počnete da kažnjavate za laž u javnom prostoru, ista nema cenu i politička korist od laganja prevazilaziće to što samo mali broj ljudi reaguje i kazni. Vrlo prosto. Populisti su oportunisti.
Mada činjenica da si uporedio Pink i N1 govori mnogo, pa vrv džaba arčim slova...
Н1 ради за Вучића подједнако као Пинк, његова љутња на њих је само његова мелодраматична патетична глума која се понавља на свакој његовој конференцији за штампу.Nemoj da ti radi ego bezveze. Poenta je da si uporedio siledžije, koji uz sve resurse društvenog novca uništavaju ljudima živote, i progonjene, svom represivnom silom tog društva. To mnogo govori o percepciji i prosto je duboko nefer. Grešiš dušu, debelo... Pokušaj da mirno pročitaš.