Earthmoving
Expert
To ne mora da budu zaista Kinezi, može i srpska vlast preko Kineza. Naime, ako ih zakon o poreskoj proceni vrednosti usporava, vlast iz duplog računovodstva (autoputevi se preplaćuju pa se izvlače pare u paralelne fondove) mogu preko privatnog lica (npr i Kineza izvođača) isplate više para i preskoče zakonske prepreke. Ne bih se čudio da su tako u završnici Surčin-NBg isplatili problematične eksproprijacije zbog kojih se kasnilo, i pustili deonicu u obećano vreme. Takođe Vesić je u snimku iznad pričao o problemima u sadašnjem zakonu o eksproprijaciji, da će se menjati kako bi se uzele i susedne opštine u računanju vrednosti, čime očekuje brže i adekvatnije cene eksproprijacija.
Ukratko: put košta 60, ja ga kao vlast ugovorim za 100, dakle 40 preko mojih privatnika ide u paralelni fond, i onda odatle mogu finansiram sive operacije, uključujući i da vlasnicima zemlje isplatim npr dodatnih 5, sem onoga što su plaćeni iz legalnog budžeta
Ukratko: put košta 60, ja ga kao vlast ugovorim za 100, dakle 40 preko mojih privatnika ide u paralelni fond, i onda odatle mogu finansiram sive operacije, uključujući i da vlasnicima zemlje isplatim npr dodatnih 5, sem onoga što su plaćeni iz legalnog budžeta
Poslednja izmena: