Pobogu, pa svima bi nam bilo drago,da se što pre završi ,zato i s nestrpljenjem pratimo radove,ali...
Ovde je pomenuta deonica Obrenovac -Surćin-samo 17km, jedina koja je relativno brzo završena,ali osim mosta na Savi koji je preslikan Pupinov (projekat i teh. dokum.) preostali deo je kroz" livadu" bez objekata.
Ostale deonice (Ljig-Lajkovac i Ub -Obrenovac) su kasnile više od dve godine, deonica Lajkovac -Ub građena,pa rušena!?...KG-Batočina kasni 7-8god. Moravski koridor za koji su radovi svečano počeli prošle godine nije pipnut....Ni gornji krak prema Bosni;obilaznica oko Beograda da ne govorim......
Ovi Kinezi( CCCC) koji rade ovu"našu" deonicu već drugi put produžuju rok u Crnoj Gori za 40km AP(doduše deonica je"koskka"). A imajuči u vidu koliko su tuneli (Laz iLučani) dugi; koliko je nepristupačan teren na Jelici i u Dragačevu neće im biti lko. Pogotovo imajući u vidu dokle su stigli radovi. Da podsetim,radovi na ovoj deonici svečano su otvoreni prošle godine u Aprilu sa rokom od 2,5god.
E zato prijatelji moji sam ja pesimista,što sam pratio(profensionalno) i dinamike predhodnih" projekata" a ne zato što" ne volim da se završi" ...