fender1 » Pon Avg 26, 2019 11:30 am[/url]":2xmtvap0]Pozdrav svima,
evo ukratko moj predlog za rasterećenje desne obale Save: Od petlje Orlovača do prvog isključenja za Lipovicu već postoji 2+1 i ta deonica se može proširiti na 2+2, mislim da to nije neki veliki problem, zatim od prvog uisključenja za Lipovicu do skretanja za Moštanicu je klasična magistrala sa po jednom trakom u oba smera. Veći deo te deonice ide kroz samu Lipovičku šumu i mislim da ni tu nije problem proširiti u 2+2.Od skretanja za moštanicu sa magistrale, odprilike paralelno sa putem koji prolazi kroz Vranić, uraditi nov motoput 2+2 i spojiti ga sa autoputem kod samih naplatnih rampi, znači praktično bi sav saobraćaj koji gravitira prema južnim i jugoistočnim delovima grada kao opciju imao isključenje na toj novoj petlji odmah posle naplatnih rampi. Isto važi naravno i za one koji se uključuju. E sad, to bi bio prilično skup poduhvat ali mislim da bi velikim delom rešio kvalitetan pristup novom autoputu.
Znači kratak rezime: Od petlje Orlovača do nove petlje kod naplatnih rampi moto put 2+2.
Pokušao sam da ubacim sliku gde sam obeležio kako bi to moglo da izgleda, nadam se da sam uspeo.
Izvinjavam se, ja ovako sa neba pa u rebra, ovo mi je prvi post.