Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=627589#p627589:2hjvmafg je napisao(la):
ime32 » 05 Jun 2019 09:17 am[/url]":2hjvmafg]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=627584#p627584:2hjvmafg je napisao(la):
ivchonny » Sre Jun 05, 2019 9:49 am[/url]":2hjvmafg]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=627460#p627460:2hjvmafg je napisao(la):
ime32 » Uto Jun 04, 2019 7:43 pm[/url]":2hjvmafg]https://www.ozonpress.net/ekonomija/u-porastu-broj-vozila-na-auto-putu-preljina-ljig/
U kontekstu velicine rampi, u Cacku (Preljina) godisnje su guzve SAMO pre i posle uskrsa, bozica i mozda jos nekog praznika. Tako da je naplatna rampa sasvim dovoljne velicine.

Članak kaže da je u porastu broj vozila na auto-putu. Verujem da kada se bude otvorio ceo auto-put Beograd -Čačak da će broj vozila i dalje rasti. Tako da treba malo misliti za budućnost. Mogla je da se doda bar po još jedna traka, pa da se protok ubrza. Ne mora da kada počnu praznici i život da stane. A pretpostavljam da će ubrzo i u normalnim uslovima postati tesne.

Kada se zavrsi deonica Cacak - Pozega, Cacak ce da dobije jos jednu petlju pa ce se postojeca naplatna rampa jos rasteretiti.

To je tacno ali sta raditi narednih 5 i vise godina dok ne izgrade od Cacka do Pozege?

Kada sam mislila da ce biti 20ak dana do otvaranja ove deonice ,nisam mislila da ce biti ovoliko neizvesno.
Posto niko iz okoline " glinene" niti zna niti cuje nesto,da li neko ima info o tunelu? Juce sa strane Dići dosta ima vozila ispred tunela,cak sam pomislila da je neka kontrola. Nisu kamioni ( logicno) nego verovatno neka sluzbena vozila,sto opet znaci da ima radnika unutra.
Licno sam najvise razmisljala da li ide komplet do Obrenovca ili bez glinene od 28 juna,ali ako tunel ne bude gotov nece ni biti pustanja saobraćaja.
Nadam se da u Lajkovcu mogu da spoje,valjda to nije problem

Da imamo novinare kao što nemamo prosto pitanje na najavu poskupljenja bi bilo kada se očekuje prosirenje Preljine obzirom da će Obrenovačka rampa imati 7 +7 traka nasuprot 2+2 kod Preljine i šta dobijamo time što više plaćamo ili u prevodu...dajte nam malo i šargarepu a ne samo štap.

Miro...svakakve priče kruže ...ostaje nam da čekamo jer bukvalno niko nema precizan datum.Pozz sa koridora.
96126ec634f2066cedd6b2be96f8f3a1.jpg

Jel moguce da niko nema nekog rodjaka ili komsiju koji radi na glinenoj da nam kaze kakva je situacija. Ili da se neko provoza bajsom ki zivi u blizini, i uslika koju sliku.
Niko nista ne javlja ni za Preljina-Pozega, da li je tu nesto pocelo da se radi. Jest da je bilo kisovito,al od sutra krece lepse vreme.

Acoo za deo koji potpada pod Pz ,a mogu reci i za Lucane- mislim da sad sve pliva pod vodom. Sve je poplavljeno i visok je nivo vode

Jedino neko ko zna dinamcki plan ili je nadzor na projektu...A taj sigurno ne sedi na forumu i nema nameru sam sebe da kopa..Kad se na satelitu zacrni i kad se pojavi Unipromet sa ogradom biće sigurno da je kraj blizu.

Ovih dana javljaju dosta visoke temperature,tako da ce se brzo stvoriti uslovi za radove, al videcemo. Trebalo je da krenu u martu,a mozda nece pre jula.
Sto se tice snimaka sa satelita vidimo gde se zuti pesak,al ne mozemo znati na kom je nivou, isto izgleda i kad je spremno za asfalt ,i kad je metar ispod nivoa. Kad pocne da se crni onda je to skoro gotovo. Dva ipo km nije neka duzina puta.

Acoo":6kenp1nx je napisao(la):
Niko nista ne javlja ni za Preljina-Pozega, da li je tu nesto pocelo da se radi.

Ja sam juce prosao magistralom kroz Pakovrace. Jedan bager i kamion stoje na placu i buldozder upravo dovozen bio na kamionu i cekao da sidje. Dakle tek dovlace masine.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A sa druge strane nadvožnjaka potpuno prazan prostor?

@MiraC - kladim se da će za Vidovdan Avav negde da otputuje, u inostranstvo, ili će da generišu neki vanredan događaj :rant:

:sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=627882#p627882 je napisao(la):
vlasta » Čet Jun 06, 2019 12:24 am[/url"
@MiraC - kladim se da će za Vidovdan Avav negde da otputuje, u inostranstvo, ili će da generišu neki vanredan događaj :rant:
:sesir:
Vrlo je moguće, mada ne moraju tako daleko da idu. Pominje se otvaranje aerodroma i tu može reci par recenica kao npr " kisa je ucinila da ne zavrsimo K11 glinenu" i aj zdravo.
Mozda @KrCan nesto cuje od inzenjera vezano za tunel,pa da mislimo po principu -daj sta das- nek otvore do Lajkovca i Ub- Obrenovac, nek nesto ljudi koriste...

@Plecko hvala za slike! Nekad je neko rekao da kad se stubovi odrade posao posle ide brže, nadam se da ce petlja biti u roku gotova

A sta je zamisljeno da se pravi sa druge strane nadvoznjaka ?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=627911#p627911:uep953pp je napisao(la):
Gugulica » Čet Jun 06, 2019 8:10 am[/url]":uep953pp]A sta je zamisljeno da se pravi sa druge strane nadvoznjaka ?

file.php
Gondola.... :D :D :D :D :D :D :bash: :bash: :bash: :D :D :D

Hvala za slike Plecko.
Ovo odbrojavanje je zanimljivo, ali ne znam zasto me podeseca na onu scenu iz Matrixa gde kreator matrixa kaze > "But, rest assured, this will be the sixth time we have destroyed it, and we have become exceedingly efficient at it". Iliti, u prevodu: "Budi uveren, ovo ce biti sesti put da odlazemo otvaranje ove deonice i, veruj mi, postali smo i z u z e t n o uspesni u tome".

Evo Vucic najavi otvaranje za mesec-dva ( kaze nije vazno kad)pa onda spomenu septembar jedino čvrsto garantuje do nove god Surcin-Obrenovac.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=627951#p627951:1v450z13 je napisao(la):
Darko78 » Čet Jun 06, 2019 10:23 am[/url]":1v450z13]Evo Vucic najavi otvaranje za mesec-dva ( kaze nije vazno kad)pa onda spomenu septembar jedino čvrsto garantuje do nove god Surcin-Obrenovac.

Masno laze kao i uvek, posebno je slagao kad je rekao da cemo imati vise autoputeva od Hrvata za 2 meseca. I sa sve planiranim autoputevima kad se izgrade necemo imati vise od Hrvata. Informacija se moze lako proveriti i na sajtu HAC-a. Hrvati trenutno imaju oko 1200 km, a planiraju oko 1400 km. Rekao je kako ce uskoro biti zavrsena i onda uzasna deonica na ulasku u Srbiju iz Hrvatske, a sami znamo kako to sporo ide, i neki kojisu se vozili koridorom 10 su sami potvrdili da su jako malo uradili, a i to sto su uradili je neravno. Tako da Vucicu ni rodjena zena ne veruje. Sve sto kaze slaze

Dobre slike Plecko.
I ako deluje da Obrenovacka petlja kasni za ostatkom trase treba imati u vidi da je ona dosta manja i sve je to u roku.
Ostatak trase ide odlicno videsmo po slikama Pancevca da su vec finiseri na trasi i da se sklapa asfaltna baza.Most ostalo polje- dva i vec uveliko rade trotoare i veoma brzo ce i to zavrsit.
Petlja Surcin isto deluje odlicno premostena obilaznica sem jedne trake na moloj petlji ali takav je proces gradnje.
I kad slusah Vucica jutros i ponovnom pomeranju roka (Vidovdana) za Obrenovac-Čacak onako volsebno kaze mesec-dva bice gotovo onda ova deonica Surcin Obrenova izgleda kao ostvarenje sna.

Kako ne kapirate da je cela fora u tome sto ako puste autoput pre zavrsetka celog dela ka Surcinu nastao bi kolaps nevidjenih razmera u Obrenovcu Bariču i Umci. Njima to ne ide u prilog. Jer ne mogu ni da predvide kolike bi guzve mogle da budu. Jer, zamislite da se stvore redovi od 4-5 km sto je vrlo moguce pri guzvama na autoputu , ne bi ih oprao niko. I zato to maximalno izbegavaju. Uostalom videli ste slike i tunela Brancic. Daleko je i tamo od zavrsetka opremanja. Ma ceo mandat im je laz , marketing, fora i zaludjivanje nesretnog siromasnog i sludjenog naroda koji vise ne znam ni na sta podseca ni u sta se pretvorio, ali znam da to nisu oni Srbi koji su nekad bili .

Али ја ћу због обичног народа и даље одбројавати. Не желим да помогнем одговорним да се опет све заборави. Последњи јавно објављени рок је Видовдан, и док не дају нови рок, овај рачунам као званичан.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=627963#p627963:2p7e3a0y je napisao(la):
biciklista » Čet Jun 06, 2019 10:49 am[/url]":2p7e3a0y]Kako ne kapirate da je cela fora u tome sto ako puste autoput pre zavrsetka celog dela ka Surcinu nastao bi kolaps nevidjenih razmera u Obrenovcu Bariču i Umci. Njima to ne ide u prilog. Jer ne mogu ni da predvide kolike bi guzve mogle da budu. Jer, zamislite da se stvore redovi od 4-5 km sto je vrlo moguce pri guzvama na autoputu , ne bi ih oprao niko. I zato to maximalno izbegavaju. Uostalom videli ste slike i tunela Brancic. Daleko je i tamo od zavrsetka opremanja. Ma ceo mandat im je laz , marketing, fora i zaludjivanje nesretnog siromasnog i sludjenog naroda koji vise ne znam ni na sta podseca ni u sta se pretvorio, ali znam da to nisu oni Srbi koji su nekad bili .
ma da,najbolje je i dalje da svi idu Ibarskom magistralom, da slucajno nekome ne bi bilo malo guzve na tom putu kroz to selo Baric. A to sto mi odrastosmo na Ibraskoj,gde je najvec guzva u Srbiji i 2/3 zivota tako vozimo,nema veze...
Drugo,zasto su onda pravili privremenu naplatnu rampu ,ako i dalje nece da pustaju glinenu deonicu. Ako se poklopi sa otvaranjem Obrenovac -Surcin ili bude mesec -dva ranije,jasno je da je onda pravljenje te privremene naplatne rampre veliki promasaj.

Negde sam davno kod Earha izneo misljenje da se sve prolongira zbog Umke i Barica i teza je logicna i dosta istinita ali me pokolebase kad videh da rade privremenu naplatnu kod Piromana.Jer nema smisla gradit naplatnu i čekat zavrsetak do Surcina gde rade ceonu Jakovo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=627970#p627970:d0p2kxvs je napisao(la):
Darko78 » Čet Jun 06, 2019 11:11 am[/url]":d0p2kxvs]Negde sam davno kod Earha izneo misljenje da se sve prolongira zbog Umke i Barica i teza je logicna i dosta istinita ali me pokolebase kad videh da rade privremenu naplatnu kod Piromana.Jer nema smisla gradit naplatnu i čekat zavrsetak do Surcina gde rade ceonu Jakovo.
nemoj da prepisujes,hehehehehehehehe...Upravo sam to i ja napisao..... :D

Vrh