Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Nema šanse da se radi AP do Boljara u dogledno vreme...kamo sreće da dobace do Požege do 2023...sa delom u CG to će već biti velika stvar...

Naravno da nema sanse . Iskreno tesko da ce do tada i da se to zapocne? Ogroman je to novac ,pitanje je i da li postoji ekonomska opravdanost tog projekta. Dodatni problem je to sto znamo da se Crna Gora " zakopala " i sa ovom deonicom koju sada radi .Preskupo je to za njen BDP ,tako da Crnogorska vlada i sada ne zna kako da se izbori ,a kamoli da zapocinje i ostale deonice. Siguran sam da oni i ne razmisljaju o nastavku...

Ministarka kaze da misli da ce 17-og maja poceti rgadnju Cacak-Pozega, a i dalje veruje da ce glinena biti gotova do kraja juna i autoput Obrenovac-Ljig pusten https://www.b92.net/video/vesti.php?yyy ... id=1539364
Mali off, ono sto sam pre par postova spominjao o vrsti kamena koji se u koji sloj autopta ugradjuje, evo sad mi rece kolega da u tampon ispod asfalta ide meksi (i jeftiniji) krecnjak, a u zavrsni habajuci sloj autoputa sad po novom tvrdji i skuplji eruptivac. Jer to je deo sa kojim tockovi vozila dolaze u kontakt pa treba da bude dugotrajniji. Evo kad recimo uporedimo kamenolome oko ovog autoputa, krecnjak je recimo planina tipa Rajac, a eruptivac planina tipa Divcibare.

Vucic juce rece na RTS 1, Obrenovac-Cacak za mesec dana. Koja je procena nama sto verujemo ocima i stanjem na terenu, da li se poklapa ?

Pa nije nemoguce tih 2 km glinene da se zakrpe za 2 meseca ali sa vecim intenzitetom radova, posebno sad kad je pravo vreme za rad, nit je hladno, kisno, prevruce. Jer ipak tu je ostao samo gornji deo tampona da se nabaca i izvalja, i na kraju finisira asfalt, nije to nista strasno ali mora vise se angazuju. Ne znam dal ce valjke i finiser da prebace tamo kad zavrse tunele ili ce angazuju nekog drugog. Sa snimka iz vazduha se ne vidi najbolje profil visine dokle su stigli nabacivanje tampona, ali deluje da tek treba se stavlja zavrsna sitnija frakcija kamena pre asfaltiranja, tako da asfaltiranje ne deluje da ce jos mesec dana.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=621129#p621129:39gzvt4h je napisao(la):
Ris » Wed May 08, 2019 12:05 pm[/url]":39gzvt4h]Vucic juce rece na RTS 1, Obrenovac-Cacak za mesec dana. Koja je procena nama sto verujemo ocima i stanjem na terenu, da li se poklapa ?

Vucic juče slaže na RTS 1, Obrenovac-Cacak za mesec dana ....

Pa ako si propratio poslednje 2 - 3 strane ovog foruma mogao si već i sam da zaključiš da je reč o minhaunzeovskim izjavama.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=621095#p621095:p2i3x3hu je napisao(la):
nikolino » Sre Maj 08, 2019 9:39 am[/url]":p2i3x3hu]Google maps je osvezio jedan kvadrat koji obuhvata Surcin-Obrenovac i 7,5km od Obrenovca ka Ubu. Nadam se da ce uskoro osveziti i ostale delove.

file.php

I oni su kao nasi gradjevinari, polako ima vremena:) Na gmapsu jos ni ubska petlja nije gotova, most kod Lajkovca preko Kolubare ni u planu:)

Ако ћемо да отварамо кладионицу за глинену, ја типујем на децембар, с обзиром на слике и искуство које сам стекао на овом форуму, а и на Крцанове инсајдерске податке. Самим тим и цела деоница Обреновац Чачак, а можда и Сурчин Чачак.

Evo i ja da probam da nagadjam: pustiće krajem juna sve ali će se na glinenoj i gde nije završeno voziti kroz radove i treptače jednom ( verovatno privremeno pokrpljenom) trakom

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

I ovo sto ministarka sa ambasadorkom Kine danas obilazi sektor B beogradske obilaznice (Ostruznica-Bubanj potok), kao I sektror C (Bubanj potok-Pancevo sever) za koji je pre koju sedmicu potpisan memorandum u Kini, moze se smatrati delom tzv Koridora 11 jer je on zamisljen od granice sa Crnom Gorom do granice sa Rumunijom iza Vrsca, a deo od Surcina do Panceva upravo ide beogradskom obilaznicom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=621076#p621076:33qhkae6 je napisao(la):
Earthmoving » Sre Maj 08, 2019 7:00 am[/url]":33qhkae6]Gringo, da ne bude zabune, to do kraja maja sam mislio samo na deo pre I posle tunela, ne na ceo zavrsetak jer glinena nece sigurno do tad, a ne znam ni kakvo je stanje u tunelu.
Meni cak i najvise odgovara da puste do Lajkovca samo sto pre, jer mi je brze tuda do BG sve dok ne puste Surcin sl god. (a verujem i vecini)

Kad ste se dotakli Lajkovca, rekli ste jednom da ima neki loš tj put koji nije predvidjen da prihvati toliko saobraćaja ka Ćelijama ( onoj pumpi pa dalje Ibarskom).
Da li ima napravljena veza od petlje u Lajkovcu do tog puta? Opet mi se mota po glavi neka prepiska o tome kako nesto da na toj petlji fali pristupni put... verovatno nisam sve tad razumela,ali ako bi se nekim čudom odlučili na parcijano puštanje, da li petlja ima sve potrebne pristupne veze?

Miro,Strabag trenutno radi spoj Lajkovačke petlje i Valjevskog puta,radovi su obimni i deluje mi kao da ce praviti ostrva i trake za presteojavanje.

Dalje odatle ka Lajkovcu je put kojim inače idu Valjevci ali obzirom da prolazi kroz sam grad Lajkovac sigurno da bi nastao krkljanac.. Danas sam prošao od Lajkovca do Uba i mogu reći da put nije idealan ima dosta poskakivanja ,neravnina,ulegnuća i dosta kamiona zbog kamenoloma Slovac...što neko reče makar i jednom trakom po glinenoj je bolje nego ovako.

Hvala @Stara Mo na objašnjenju! Prosto ne mogu da verujem da godinu dana kasnije opet moramo da mislimo o parcijanom pustanju.... čitava godina je prosla. I ja mislim da je bolje i jednom trakom preko glinene, ali ne znam koliko bi uspeli i tako nesto da završe . Sve nade polazem u @KrCana i mozda nam nesto dobro javi ( mada za glinenu sto je rekao prosli put nije dobro naslucivalo).

Da te nema, trebalo bi te izmisliti!! Pa sto puta da prevare, opet ćeš da se nadaš i veruješ za sto prvu deonicu.

Nekako mi to čak simpatično, stvarno tako mislim.

Mala dopuna odlicnih snimaka .Zemljani svaka cast.Veoma losa slika u zadnjem trenutku videh da crtaju linije prema tunelu.

De si Dare, zabrinuh se za tebe ;) E drago mi je da si slikao da crtaju trake ispred tunela, da I ja nesto pogodim :lol: sa rokom jer sam predvideo to oko tunela do kraja maja, a crtanje traka je znak da je pri kraju. Znaci pitanje je jos kad ce tunel I glinena. Mada spolja gledano, I tunel deluje optimisticki.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=621293#p621293:3drskhs9 je napisao(la):
Earthmoving » Čet Maj 09, 2019 5:20 am[/url]":3drskhs9]De si Dare, zabrinuh se za tebe ;) E drago mi je da si slikao da crtaju trake ispred tunela, da I ja nesto pogodim :lol: sa rokom jer sam predvideo to oko tunela do kraja maja, a crtanje traka je znak da je pri kraju. Znaci pitanje je jos kad ce tunel I glinena. Mada spolja gledano, I tunel deluje optimisticki.
Kasno sam video mogao sam bolje da slikam , vazno je da zavrsavaju oko tunela.
Bio sam na produzenom odmoru mozes verovati bez interneta 10- tak dana na selu .

Vrh