Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Људи пише горе да обилази мост код Остружнице, а не овај код Обреновца, нема проблема за дронове... :mrgreen:

Veliki Vracar":4r6wjq6q je napisao(la):
Људи пише горе да обилази мост код Остружнице, а не овај код Обреновца, нема проблема за дронове... :mrgreen:
Koji sam ja kr****....Hahaaa

@Earth bravo i hvala!!!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=620367#p620367:3il9o86o je napisao(la):
Earthmoving » Sat May 04, 2019 8:36 pm[/url]":3il9o86o][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=k-vbcBPIKLg[/youtube]

Razjasnili smo ono narandžasto na Sentinel snimcima pred ulaz u tunel - to je širi neasfaltni pojas između dve trake i to je to.

Ali na glinenim deonicama se ništa ne radi !
Kakvo otvaranje za 1,5 mesec !

Earth, bravo bre! Još jednom hvala ,od toga nemaš ništa,volela bih kad bi imao što više pregleda pa da se i skupi makar za gorivo.
Pitanje na 5:05 je rupa što je plećko slikao ,sada puna? A na 6:25 su neki novi krateri? Ima tu još posla, deluje mi i ona jedna traka ( Ako sam ukapirala) dosta je niza od susedne na 3min ?

Odlican snimak!!!!
Ima jos posla na glinenoj. Veci parcici su relativno pri kraju, ali ima i par kratkih jos uvek dubokih parcica koje cini mi nisam ranije video. Malo je masina, morace da ih jos dovuku ako misle da srede ovo do Vidovdana.

Hvala ljudi :sesir:
Opsti utisak da ovo oko tunela ide solidno i da ce uskoro biti gotovo, ali ako moze neko da nam objasni zasto glinena ide ovako sporo? Sad nema ni kamiona za razliku od prosli put uglavnom se rade neki poslovi oko odvoda vode, pripremljene betonske cevi i sl. Deluje kao da ima neki problem na ovoj deonici, da li nasi nemaju para da se ovo izfinansira iz budzeta ili sta... Ovde bi trebalo bude brdo kamiona i masina ako misle da zavrse da puste za mesec i po. Deluje kao da ima napretka u odnosu pre 2 meseca, ali malo.
Miro, ako mislis na parking na glinenoj, onda mislim da on nije reper, jer deluje da je iznad nivoa autoputa, pa je zato veca preostala dubina.
Ministarka bolje da obidje ovu glinenu koja je hitna i da tu resava probleme, nego sto ide na Surcin-Obrenovac koja ide solidno i koja se pusta za 8 meseci ili kasnije. Da poredja prioritete, a ne ovako...

Da,baš deluje kao da nemaju para ili su jednostavno dobili neki drugi rok. Možda idu na neko parcijalno puštanje bez glinene, ali to retko kom vozaču bude odgovaralo.
Opet će Krcan biti u pravu kad je načuo da ni do nove godine neće biti gotovo. Ovim tempom definitivno

Da, kad bi Krcan, Pancevac ili neko sa insajderskim informacijama mogao da sazna sta je istina na glinenoj...
Inace, ovde vidimo da su danas asfaltirali deo pre tunela. Deluje da je ovo oko tunela gotovo do kraja meseca ili juna, a ostali su jos neki iznad tunela, kao i na stabilizaciji zemlje pre ova dva mosta, okolni kanali i sl. Ovde jedino sto me razocaralo sto deo kosine koji se odronio pre vise od 2 meseca nije pipnut do sada, a ne deluje da treba neka ozbilja sanacija...
Sto se tice druge strane tunela, vidi se asfalt ali zao mi je sto ga autor nije poblize snimio, jer mu se ispraznila baterija pa se dron prinudno spustio i morao je da ga trazi ali ga je na kraju ipak nasao, i imao je srece sto se spustio na ravan deo bez siblja.

Inace, sa ovim autoputem, treba se promovisati i citav ovaj kraj, ovaj deo od Obrenovca do Lajkovca je pitom i plodan kraj, sa sirokim imanjima i solidnom putnom mrezom. Kad se zavrsi autoput, do Beograda za 30tak minuta. Dalje, deo od petlji Lajkovca do Ljiga je zanimljiv za turizam i tu kada se otvori autoput, otvara se prostora za razvijanje turizma na Rajcu, Banji Vrujcima, Divcibarama i sl. Citav taj lanac planina iste geografske sisrine, pravca istok-zapad, visine do 1.000 metara, je jedna velika terasa pogleda prema Beogradu i Vojvodini, kada je bistar dan, vidi se sve do Fruske Gore. Kao recimo na ovoj slici sa Rajca danas.

Crni Earth,zamisli da ti je dron sleteo ispred finišera....bio bi to tvoj skroman prilog od 1000 eura uzidan u koridor.

Evo sad ozbiljno i za laku noć,sastanci nadzora ,izvodjača i investitora se održavaju jednom nedeljno,i dalje kao rok stoji jun/do Vidovdana,većina izvodjača stiže rok ali.... lako je moguće da rok sklizne u jesen ali to mogu samo ovi odozgo da aminuju kao i samu dozvolu za odvijanje saobraćaja po nekom drugom alternaivnom planu...ja toliko znam za sad.

Bravo za snimke!
Naravno da mi je drago što rade brzo, samo ne mogu da shvatim što tako sporo rade obilaznicu?

Super Earth,jedva čekam tvoju analizu.
Ni ovamo nema nekih masina,ali možda se zbog praznika nije radilo.
Jako lepo izgleda sve . Doduše, sve osim glinene. I dalje sam u šoku da može neko biti toliko pokvaren da non- stop najavljuje isti termin pustanja saobraćaja do Obrenovca, a vidi se da ( iz iskustva) od toga nema gotovo ništa,čak sam i ja toga svesna. Isto kao puštanje pred novu godinu 2018 i 2019 i najave su bile do samog termina ,a posle pojeo vuk magarca.
Ne mogu da se naviknem da neko moze tako bezočno da laže .

DJI Mavic, a sada ima i mali ko kutija cigara i DJI Spark. Kineski dron za kineski autoput. Inace, Kinezi sve bolji i bolji u elektronici, pretekli su u tome Zapad koji ce to skupo platiti posebno kad se predje na elektrovozila gde sad ovi Kinezi iz elektronike imaju sve bolje i bolje baterije dok Nemacka&Co pati za lepim vremenima kada su se obogatili prodajuci tehnologiju na goriva i zupcanike. Inace za mene su i pomenuta elektrovozila deo ove price o autoputevima, tj brzi izlaz/pristup iz grada,kucama sa solarnim panelima, licnom proizvodnjom struje za svoje elektrovozilo, bastama za sopstvenu i zdravu hranu, internet i informacije su vec sredjene ima bezicnog interneta ima po celoj Srbiji i relativno jeftino... jednom recju veca nezavisnost posebno od drzave i njenih nameta, zatim od svakojakih gradskih vlasti koje se izivljavaju negradjenjem infrastrukture, juce sam cekao pola sata samo da autoputem dodjem od Plavog mosta do Gazele (a tako je i svaki radni dan ujutru od 8 do 9 i posle posla od 4 do 6, ceo dan tim ljudima prodje na poslu i kolima, jbs ti takav zivot), ne grade se i ne sire putevi po gradu, pretrpava se, nema garaza, novih parkova, trotoari pretpani kolima ne mozes da prodjes... a za tih pola sata ce neko ovim autoputem kad se zavrsi (i izgradi deo Surcin-Novi Beograd) moci da dodje recimo od nekog imanja lepog od ovih imanja oko Uba i glinene na snimku do ulaza na Novi Beograd kod Vojvodjanske i Jurija Gagarina, i bice mu i grad blizu a i imace manje guzve, vise prostora za zivot, tj moci ce da kombinuje koristi od oba, i blizinu grada za stvari koje nudi grad, i od ruralnog podrucja veci prostor, vise slobodnog vremena, manje guzve i sl.

Bravo i hvala ponovo za trud i požrtvovanje.Gledam na prvom delu snimka ona dva cevasta propusta na kanalima i deluje kao da razmišljaju da na tim mestima naprave mostiće.Generalno meni deluje da ovde ima jos dosta da se nasipa i utabava ali takodje rok se čini realan.

@Earthmoving
Svaka cast i veliko hvala na ogromnom trudu.Ovo sto ti radis je neprocenjivo za sve nas. :sesir:
Ova deonica veoma dobro napreduje, ali da bi stigli do kraja godine, mora tu mnogo vise masinerije da se angazuje. Pre svega ako im November i Decembar budu hladni onda nista od toga ove godine, ali ajde da se nadamo...?
Sto se tice „glinene“ je kao sto sam i ranije pisao,Energoprojekt nije u stanju to da uradi na vreme, nego ce biti krivi su ovi, oni, lose vreme itd. Sve u svemu nasa posla i dok je takvih (koruptnih)gradjevinskih firmi kao doticna,bice mrcvarenja i kasnjenja i ubuduce.

Lepo napreduje deonica. Čak dobro stoje i sa nasipima, ali nešto mi čudno deluje ovaj materijal za nasip.
Ne sviđa mi se što nisu presekli obilaznicu pod pravim uglom. Vidi se baš po stubovima i gredama da su iskošeni u odnosu na obilaznicu.

Uporedna analiza glinene, bar ono sto sam ja primetio Miro. Ukratko utisak da su najvise u medjuvremenu od marta radili na levoj traci glinene. Dalja uporedna analiza oko tunela i Surcin-Obrenovac kasnije.

@Earth, moj duboki klimoglav :sesir: Ulepsa mi vikend! I moji iz Brancica su obecali da ce nas opsirno izvestiti kad proslave Djurdjevdan!
P.s. posalji mi podatke o bateriji od drona da ti donesem jos koju kad dodjem u Srbijicu /kako rece dragan.kv/ :kk:

Hvala svima, hvala Krcane, pa nista to je obicna ta baterija za DJI Mavic, ne znam detalje, ali hvala brate ne moras :) Jedino sto je autora ovog snimka zbunilo je sto sto ima punjac u kolima pa izmedju snimaka dopunjuje bateriju, medjutim na kraju je baterija na punjacu davala znak da se puni ali se zapravo nije punila u kolima. Tek kada je kuci prikljucena na struju, pocelo je punjenje, pa se malo brine da li ce to ograniciti sledeca dalja snimanja jer sa jednim punjenjem moze 20-25 minuta, a treba ga i vratiti nazad posle snimanja, tako da je vreme duplo. Nije jasno u cemu je caka punjaca u kolima, nekad radi nekad zeza...
Kad smo vec kod analize glinene, ovde da se nadovezem na onu moju pricu o otvaranju ovih predgradja Beograda, poput ovog kod Uba do kojih ce se moci stizati za oko 30tak minuta kad se otvori autoput. Dakle evo slike o kojoj sam gore pricao, prostran plac, licna sumica, basta, zdrava hrana, prostor i resursi za porodice za veci broj dece, solarni paneli na krovovima, elektrovozila koja se sa njih pune, dostupan internet i podaci tj obrazovanje isto kao u gradu i sl. Mislim da se otvaranjem autoputa za Beogradjane i Vojvodjane, ali i obratno, otvara citav ovaj kraj jugozapadno do
linije planina oko Takova, Rajca, Divcibara... tj na radijus oko 60-80 km ispod Obrenovca, tj region do kog se iz grada moze vremenski stici za do oko sat vremena.

Vrh