Veliki Vracar
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 12.11.2009.
- Pohvaljen
- 4.043
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=584632#p584632:ape84lo2 je napisao(la):bokili84 » 28 Nov 2018 08:42 pm[/url]":ape84lo2]Ja nikako ne mogu da razumem da je potrebno za jedan obicni tunelcic 4 godine!!! Pa cime ga rade ljudi moji?? Pa sta onda Svajcarska da kaze? Da im treba 300 godina za sve tunele koje imaju kroz one gromade od planina! Neverovatno koliko smo nesposobni!!!! :bash: :bash: :bash:
Ево ја не верујем да до сада, ако нигде а оно баш на овом форуму, ниси чуо да је брзина ископа тунела кроз солидну стену, или како си се изволео изразити "кроз громаде од планина", и до неколико метара на дан, а кроз "земљано брдо кроз које се непрестано цеде подземне воде" једва око пола метра дневно у просеку. Дакле најмање пет пута брже. И то је тако по данашњој технологији било где у свету.
Могло је вероватно уз бољу организацију много тога да се брже и боље одради, али је добро што је ипак све при крају.
У целој причи најочајнија је заправо ова министарка која својим неодговорним изјавама сада већ годинама иритира људе који се интересују за ову тематику, а као потпуно нестручна у грађевинарству тешко да и има праву слику о дешавањима на терену. Она дође отприлике као додатна елементарна непогода, на све негативно што је пратило изградњу ауто-пута, али као што рекох мени је ипак најважније да је све ово при крају... :wink: