Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Tih 20km može se bez gužve proći za oko 20min, a u špicevima može da traje i 60min (zbog prolaska kroz naselja, debilnog režima rada semafora vikendom i klizišta). Puštanjem autoputa od Obrenovca ka jugu, verujem da u špicevima neće uopšte biti moguć prolazak. Srećom deonica od Obrenovca ka jugu kasni već godinu, a deonica od Obrenovca prema obilaznici fino napreduje, pa takvo stanje neće trajati više od godinu dana (nadam se).

Tih 20 km će biti najveći problem.... Sto kaze @ stara mo,neke alternative,puteljke možda moramo tražiti....
@goje ,ostaje da samo vi starosedeoci nama iz provincije javljate kad su gužve najveće.... Neko je davno rekao,izmedju ostalog je dobro što se kasni sa radovima,kao da je vlast to i želela jer će takav haos da nastane da je lakše da se što kraće vozi samo do Obrenovca,i da ubrzo bude gotovo do Surcina
Biće verov i solucija mnogima i da će u ranijim mestima / na ranijim petljama silaziti sa AP i nista @niko neće biti od toga da će Ibarska biti mnogo manje opterećena čemu si se nadao.

Osnovni pravac preko Umke pa do Gazele je oko 27 km

Alternativa preko mosta na Savi u Obrenovcu i Boljevaca,Surčina pa autoputem do Gazele je oko 48km

Druga alternativa preko Meljaka i Ibarske bi trebala da je oko 40km ali nisam siguran da li je spojen put Mostanica Vranic Meljak...Čučković je to radio mislim ove jeseni.
a653ad68ad0842297ba7cff12a409081.jpg
4fcfbc9feb65674d8193caaa422dd2d5.jpg
cb63a6f5e1bfc542ac0b59f15f8b01df.jpg

Hvala ti @ stara mo!
Ovo će se dobro proucavati u nekom narednom periodu.... I preko Ub- a i preko Lajkovca ima još dosta da se vozi do Bg... Ali ako se rastereti Ibarska i tuda će biti lakše,ja ne znam kako je sad onima koji od Ljiga do Cacka idu Ibarskom,sigurno da je druga prica... Tako da i ovih 60 -70km možda bude lakše / brže za vožnju,možda...
A ovo sto je bliže Obrenovcu sigurno će biti poprilično vece guzve na svim tim pravcima.... što rekao @ Goje -negde ce za 20 km trebati više vremena nego da se predje duplo više.
Ovo preko Meljaka bi bilo bas dobro i to je pred Bg ( ako sam uvredila nekog izvinite ne znam jeli i to Bg?) e sad moze li tu gužva da napravi problem toliki da i tu bude veliki zastoj videćemo,ako taj put i postoji :lol:
Najgore je kada negde idete i nemate pojma kada ćete doći.

Ljudi da li ste vi u vinkli :)
Jel gledate vesti i skupstinu. Ministarka je izjavila da se ocekuje da autoput Surcin- Obrenovac i deo od blokova do Surcina bude gotov 2021 godine. Batalite se praznih prica.
Niko nece ici na Obrenovac i kad se otvori sad autoput iz prostog razloga jer ce biti takve guzve kakve niste u stanju da zamislite.
Bice to velika velika bruka !!!! Zapamtite to. Vrlo brzo svi ce se vratiti na Ibarsku do Lajkovca,jer mi smo totalno pukao narod bez ideje i potrebe da konsultujemo struku. Ovo je sve politicki projekat. U bankrotiranoj zemlji nema brze gradnje autoputeva. Mi smo nesposobni da izaberemo normalnu i postenu vlast a i vise se takvi ljudi ne nude da budu na usluzi. Nece sa govnima da se preganjaju. 2 godine kasni ovo parce autoputa eeeeeeej 2 godine kroz ravnicu i nijedan novinar nijedna televizija nije prstom mrdnula. Zakljucak je prost. Mi smo okupirani iznutra. Slobode odavno nema. A Borba za istinu, obraz i moral vise ne postoji. Nazalost !!! Nismo vise zemlja boraca vec poslusnika.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576489#p576489:20m3yn43 je napisao(la):
DukaPG » Uto Okt 23, 2018 10:53 pm[/url]":20m3yn43]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576312#p576312:20m3yn43 je napisao(la):
nikolino » Uto Okt 23, 2018 9:14 am[/url]":20m3yn43]Ne bih se kladio u neke krupne pare, ali u 100.000 eur se kladim da ne moze da bude gotova nijedna cev do Nove godine.ž ...
Drago mi je kad vidim da među nama ima onih kojima je 100.000 € sića!

Pa ko bi se kladio u milion, morao sam da spustim malo :lol:

Sto se tice deonice od BG do Obrenovca, do Umke nije problem i postoji alternativa u vidu Obrenovackog druma zvanog Stari obrenovacki put. Posle Umke nastaje velika guzva u udarnim terminima u toku dana. Ti termini se poklapaju sa vikend putnicima i sada je vec preopterecen taj put. Nema saobracaja kao na Ibarskoj, ali je i propusnost dosta manja, semafori, losiji put... Kada se pusti autoput, to ce biti bas uzasna deonica za voznju. Daleko komfornija, iako dalja, bice deonica preko Surcina. To bi znacilo iskljucenje sa Obrenovackog u Ostruznici i dalje ka Surcinu i na novu deonicu Surcin Obrenovac. Za to ce se cekati jos par godina, ali je to najjednostavnije i pre svega najbezbednije i sa najmanje stresa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576644#p576644:2szwevgd je napisao(la):
biciklista » Sre Okt 24, 2018 3:32 pm[/url]":2szwevgd]Ljudi da li ste vi u vinkli :)
Jel gledate vesti i skupstinu. Ministarka je izjavila da se ocekuje da autoput Surcin- Obrenovac i deo od blokova do Surcina bude gotov 2021 godine. Batalite se praznih prica.
Niko nece ici na Obrenovac i kad se otvori sad autoput iz prostog razloga jer ce biti takve guzve kakve niste u stanju da zamislite.
Bice to velika velika bruka !!!! Zapamtite to. Vrlo brzo svi ce se vratiti na Ibarsku do Lajkovca,jer mi smo totalno pukao narod bez ideje i potrebe da konsultujemo struku. Ovo je sve politicki projekat. U bankrotiranoj zemlji nema brze gradnje autoputeva. Mi smo nesposobni da izaberemo normalnu i postenu vlast a i vise se takvi ljudi ne nude da budu na usluzi. Nece sa govnima da se preganjaju. 2 godine kasni ovo parce autoputa eeeeeeej 2 godine kroz ravnicu i nijedan novinar nijedna televizija nije prstom mrdnula. Zakljucak je prost. Mi smo okupirani iznutra. Slobode odavno nema. A Borba za istinu, obraz i moral vise ne postoji. Nazalost !!! Nismo vise zemlja boraca vec poslusnika.
Ako niko ne reaguje na ovo, ja moram... JA sam pitala za te pravce,dakle ja se osećam prozvanom,a u vinklu sam poprilično.
Pitam jer je to opšte pitanje nisam ni rekla kad ce pustiti,nego me onako interesuje kao običnog građanina ove zemlje koji mora da traži po internetu gde su Umka,Baric...jer nije rođen u Bg ( kao i vi npr gde je neko mesto kod Pozege). To za rokove je sa jedne strane -priča političara kao prošle g,čak i ovo AV što je Darko stavio...je isto kao prošle g kad je obećavao jednu cev,a sa druge strane- po pričama onih koji su pitali radnike kao Krcan i kažu da moze biti do kraja g. Dakle NISMO LUDI I BLESAVI NEGO OČEKUJEMO, nije naša sramota sto verujemo,nego njihova što lažu. To ostalo generalno što si pričao neću da komentarisem u opšte. Sve je to poznato,ali narod je odgovoran samo kod izbora,biće i oni,pa nek se vidi. A to sto smo mi srećni sa malim pomacima i zadovoljni,ne govori o gluposti naroda nego o sistemskom degradiranju,gde se decenijama ne nazire boljitak veći,mi i ne znamo šta je brzo građenje AP,neki od NAS ( UBRAJAM SE) smo prvi put išli AP na delu Preljine Ljig,to ti sve govori. Izvinite za velika slova,da ne ispravljam redom ,nije namerno

MiraC":14p3apzg je napisao(la):
Samo cu kratko da prokomentarisem ovu vest od @ sudija - kako je neverovatno da svake godine u novembru ministarka predlaže mnogo veću dinamiku,više radnika i 3 smene....pa gde je bila u avgustu i ranije,da li je tek sad videla da očigledno radovi kasne.... Verujem da @ krcan ima dobre informacije.,ali ako nisu neke delove zavrsili ili vide da se problemi nižu,kako iko moze biti siguran u kraj radova?

Zato Miro sto je sve ovo predstava za narod.
Ocekati ozbiljna resenja od ekipe koja na celu ima coveka koji se turskom investitoru obraca sa "a znam zasto si uposlio sve nase zene", (smatrajuci da je duhoviti smeker) je mnogo nerealno i naivno.
Ocekivati ozbiljna resenja od ekipe koja je prepuna LAZNIH strucnjaka, sa kupljenim akademckim diplomama i doktoratima je vec idiotizam.

E zato Miro "ona" obecava preti i povremeno 'laje'(obicno pred kraj godine)...

Ima tu i unutar stranacke borbe oko preraspodele love i privilegija, ima dizanja rejtinga sto svog sto svoje interesne grupe.
Ima svega, samo nema iskrene zelje da se bilo sta promeni, te cemo najave najava slusati i dalje, a probijanje rokova ostace nam normalna pojava.

biciklista":14p3apzg je napisao(la):
Ljudi da li ste vi u vinkli :)

prava dijagnoza naseg stanja - Amin

Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576650#p576650:161svccb je napisao(la):
laki72 » Sre Okt 24, 2018 4:01 pm[/url]":161svccb]
MiraC":161svccb je napisao(la):
Samo cu kratko da prokomentarisem ovu vest od @ sudija - kako je neverovatno da svake godine u novembru ministarka predlaže mnogo veću dinamiku,više radnika i 3 smene....pa gde je bila u avgustu i ranije,da li je tek sad videla da očigledno radovi kasne.... Verujem da @ krcan ima dobre informacije.,ali ako nisu neke delove zavrsili ili vide da se problemi nižu,kako iko moze biti siguran u kraj radova?

Zato Miro sto je sve ovo predstava za narod.
Ocekati ozbiljna resenja od ekipe koja na celu ima coveka koji se turskom investitoru obraca sa "a znam zasto si uposlio sve nase zene", (smatrajuci da je duhoviti smeker) je mnogo nerealno i naivno.
Ocekivati ozbiljna resenja od ekipe koja je prepuna LAZNIH strucnjaka, sa kupljenim akademckim diplomama i doktoratima je vec idiotizam.

E zato Miro "ona" obecava preti i povremeno 'laje'(obicno pred kraj godine)...

Ima tu i unutar stranacke borbe oko preraspodele love i privilegija, ima dizanja rejtinga sto svog sto svoje interesne grupe.
Ima svega, samo nema iskrene zelje da se bilo sta promeni, te cemo najave najava slusati i dalje, a probijanje rokova ostace nam normalna pojava.

dual sim using Tapatalk
Ja bih rekla da je ovo prava dijagnoza našeg političkog sistema, naročito ovo oko stručnjaka bez adekvatnih kvalifikacija,i onih koji nemaju pojma zato se nalaze na nekom mestu

Kinezi su davno rekli da svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje. Nisu politicari sleteli sa Marsa nego ih je narod izabrao. Narod koji zeli i hoce da veruje u lazi i koji sve vise veruje kako se kolicina dokazanih lazi povecava. To je vec za ozbiljnu dijagnozu !!!

Miro te postove samo preskočis nema svrhe veruj mi .
I ovo što je preneo iz skupštine je samo delimično tačno ali dzaba opet samo izvrtanje .Pa nismo ludi i sam kritukujem najvise Zoranu jer je ona ta koja lupa datume .Ali od Umke do pocetka autoputa ima oko 15 km i da idem 20 na sat bolje je nego 140 km ibarskom od Čačka.

Darko imala s dilemu da li da pitam za te pravce jer sam znala da će biti komentar " o čemu vi pričate,ko zna kad će biti" ali reko opet ajde,pre svega jer nema nekih vesti,dešavanja,a prosto me zanima.
Iz tog razloga sam tebi @ Biciklista replicirala. Ne govorim o masi,samo sam govorila o sebi.

Rekla je kraj radova za deonicu Surčin- Novi Beograd je kraj 2020 ili pocetak 2021.
A Obrenovac -Surčin 5 januar 2020.
E tako je rekla u skupstini to sam jutros preneo .
I ni jednom nisam rekao da govori istinu pogotovo za prvi deo.
Ali ovaj deo ide dobro i tako ce i da bude i konačno smo dobili inf .da krece i 9 km do Novog Beograda.
I rekla je da u martu krece deo prema Pozegi.
I mislim da ove izjave posle duzeg vremena ce da budu istina .
I nadam se da ce konačno da ode sa čela ministarstva.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576653#p576653:5sivcdao je napisao(la):
biciklista » Sre Okt 24, 2018 4:13 pm[/url]":5sivcdao]Kinezi su davno rekli da svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje. Nisu politicari sleteli sa Marsa nego ih je narod izabrao. Narod koji zeli i hoce da veruje u lazi i koji sve vise veruje kako se kolicina dokazanih lazi povecava. To je vec za ozbiljnu dijagnozu !!!

Bira ih od 1989.. Od tada nam ljudi bez mozga kroje sudbinu. Sledeće godine 30 godina.
Žao mi samo ovde dece što se napate, još žalije kad vidim da se za neko dete skupljaju prilozi a za razne kurvetine ima para u izobilju.

Izvinjavam se za rečnik, ali jače je od mene.

Nemas se sta izvinjavati.
Ovde nisu par generacija gubitnici, vec ceo niz generacija, koji danas cine 2/3 stanovnistva.
Naviknuti na "bice sutra, sledece goine, za koju godinu" ponasamo se kao da je vreme stalo i samo nas ceka...
"Pametniji popusta" nam je doslo glave. Budale su preuzele kormilo, obahatile se i ojacale... :(

laki72":3t9l4uyi je napisao(la):
Nemas se sta izvinjavati.
Ovde nisu par generacija gubitnici, vec ceo niz generacija, koji danas cine 2/3 stanovnistva.
Naviknuti na "bice sutra, sledece goine, za koju godinu" ponasamo se kao da je vreme stalo i samo nas ceka...
"Pametniji popusta" nam je doslo glave. Budale su preuzele kormilo, obahatile se i ojacale... :(

Bojim se da je to proces u jednom smeru...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

ne treba ti alternativa Vranic Mostanica kad imas Stepojevac Konatice Drazevac Mislodjin Obrenovac....mada je put jedan od gorih koji sam prosao bez obzira sto je skoro 70% obnovljeno.

Preko Umke i Barica ce biti pakao sporo...tu zna da se ceka i po pola sata pogotovo kod Dubokog

Sent from my iPhone using Tapatalk

Svaka od alternativa će biti potrebna i svaki predlog je dobrodošao,kao što znate Beogradske prigradske opštine sada imaju akciju asfaltiranja tzv nekategorisanih puteva i mnoge deonice koje nisu postojale sada se grade (primer put Parcani Ripanj) koji je spojio E75 sa Ibarskom na samo 35km ali ti putevi nisu uopšte obeleženi i dovoljno iskorišćeni...Konkretno taj put povezuje Sopot i Mld sa gradom izbegavajući Avalu a gomila ljudi vikendom zaglavi na rampi u Malom Požarevcu a krenuli su recimo na izlet.

U početku kada puste deonicu naravno objaviće to na sva zvona,a jedan dobar deo ljudi za Čačak ide sada preko Malog Požarevca i Topole.Velika većina ljudi će početi da koristi autoput a jedni će zaglaviti na Preljinskoj rampi koja ni za pedalj nije proširena a drugi na prilazima Umki.Kasnije će se neki vratiti i stvar će se iznivelisati ali u početku će verovatno nastupiti haos...

Kampanja preko tv onog jadnika koji je poginuo nadomak Uba je koštala života,jer priznaćete većina se rukovodi onom pa "rekli su na televiziji"...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576624#p576624:1r1lkvis je napisao(la):
StaraMo » Sre Okt 24, 2018 2:44 pm[/url]":1r1lkvis]Varijanta Lajkovac Ćelije Ibarska Gazela
28195d5a9cb05c21c1922f1f9a4b27f5.jpg
Ova varijanta NIKAKO ! VEc sam vam rekao,nikoga necu da vidim na magistrali,dosta sam vas trpeo sve ove godine, aman ,dokle vise ?
heheheheheh.... :D :D :D

Odlično Plecko kockice se slažu .
Rade pristup autoputu tu ce da bude kruzni tok , šipovi za petlju se vide nadvožnjak obrenovčkog je konačno krenuo.Most u daljini dobija i drugu traku i što reče Krcan (njemu verujem) da se ovo pusta do nove god.
Još da vidimo šta će na kraju da bude sa tunelom ...

Danas prvi put prošao izgrađenom deonicom (Dići-Preljina-Dići). Tri utiska preovlađuju: radijus krivina premali za udobnu vožnju na 120-130kmh tj. ona očganičenja na 100kmh imaju smisla, za onaj horor od podloge u tunelima neko treba da odgovara i konačno - na putu je pustoš, nigde saobraćaja.

Vrh