Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Pozdrav za sve članove foruma. Dugo pratim ovaj sajt, vaše reportaže, komentare(ponekad i svađe) i da nije vas ljudi ne bi imali predstavu kako radovi napreduju i šta se sve dešava. Inače živim u Obrenovcu i rešio sam i ja da 'prozborim' koju kada se komentariše dosta oko novog nadvožnjaka. Prvo nije mi jasno kako neko ko NE ŽIVI u Obrenovcu može da komentariše gužve na Umci, u Bariču, Dubokom i ostalim mestima koja vode ka glavnom gradu. Činjenica je da gužve ima, da je uglavnom prave autobusi koji nemaju odvojen prostor za stajalište nego stanu na sred puta ali to ni približno nije kao što neki pričaju da se čeka po pola sata!! Celom dužinom su sve naseljena mesta, postoje 2 semafora koji znaju da stvore manju gužvu ali to nije ništa strasno. Dakle, ubuduće kome treba neka informacija o stanju u Obrenovcu neka mi se obrati...

Pozdrav,dobro došao na forum...Forum i služi da se komentarišu i sukobljavaju mišljenja..Sama pripadnost nekoj lokaciji bi onda ovde isključila taj sukob mišljenja.

Pre neki dan upravo beše gužva od dva tri kilometra..Ok bio je sudar,ali ako deo saobraćaja sa ibarske a posebno teretnog završi na toj deonici sva je prilika da će gužve biti još veće a i šanse za udese i zastoje pa makar i zbog običnog pucanja gume na nekom kamionu...Najbolje bi bilo da ova deonica i tunel sačekaju deonicu Obrenovac Ljig ali videćemo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=577380#p577380:1wurjppu je napisao(la):
Markidjani » 27 Oct 2018 11:45 pm[/url]":1wurjppu]Pozdrav za sve članove foruma. Dugo pratim ovaj sajt, vaše reportaže, komentare(ponekad i svađe) i da nije vas ljudi ne bi imali predstavu kako radovi napreduju i šta se sve dešava. Inače živim u Obrenovcu i rešio sam i ja da 'prozborim' koju kada se komentariše dosta oko novog nadvožnjaka. Prvo nije mi jasno kako neko ko NE ŽIVI u Obrenovcu može da komentariše gužve na Umci, u Bariču, Dubokom i ostalim mestima koja vode ka glavnom gradu. Činjenica je da gužve ima, da je uglavnom prave autobusi koji nemaju odvojen prostor za stajalište nego stanu na sred puta ali to ni približno nije kao što neki pričaju da se čeka po pola sata!! Celom dužinom su sve naseljena mesta, postoje 2 semafora koji znaju da stvore manju gužvu ali to nije ništa strasno. Dakle, ubuduće kome treba neka informacija o stanju u Obrenovcu neka mi se obrati...

Hvala na ovom komentaru. Cesto su ljudi neiskreni u svojim komentarima jer imaju neku skrivenu agendu. Najbolje je uvek cuti sa lica mesta pravu istinu. A verujem da i dobar deo tog puta ka Obrenovcu moze da se prosiri ili barem za ta stajalista. Auto put ce svakako biti od koristi za taj deo grada ako nista drugo povecace se cene nekretnina.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576610#p576610:3vd8ithn je napisao(la):
StaraMo » 24 Окт 2018 02:28 pm[/url]":3vd8ithn]Osnovni pravac preko Umke pa do Gazele je oko 27 km

Alternativa preko mosta na Savi u Obrenovcu i Boljevaca,Surčina pa autoputem do Gazele je oko 48km

Druga alternativa preko Meljaka i Ibarske bi trebala da je oko 40km ali nisam siguran da li je spojen put Mostanica Vranic Meljak...Čučković je to radio mislim ove jeseni.[]
4fcfbc9feb65674d8193caaa422dd2d5.jpg

[/quote]
Овде има и краћи правац. Од Новог Београда може се Сурчинском + Војвођанском (у Сурчину) улицом према Сурчину, кроз центар Сурчина према Јакову и изађе се на коридор 11. Такође ће моћи да се скрене у центру Сурчина лево, па право према оној ергели и ту ће бити одмах и она мала петља "Сурчин1" и изађе се одмах на коридор 11.
[ATTACH type="full" alt="преко сурчина на к11.jpg"]0[/ATTACH]

:sesir: @ Markidjanin dobro došao. Mi smo jednom tuda prošli,nije bilo gužve,ali bi značilo da ako / kada puste taj AP imamo nekog da nam javne šta pricaju ima li gužvi.
@ Gaga hvala na analizi,jer sam ja potegla ovo pitanje. I da rascistimo,znam da je puštanje upitno bez bozira na krcanove informacije ( opet može doći do komplikacija) nego me onako zanima jer ne živimo tu p da nešto pametno pišemo dok čekamo Novu godinu.

Markidjani":f5zbzi31 je napisao(la):
Pozdrav za sve članove foruma. Dugo pratim ovaj sajt, vaše reportaže, komentare(ponekad i svađe) i da nije vas ljudi ne bi imali predstavu kako radovi napreduju i šta se sve dešava. Inače živim u Obrenovcu i rešio sam i ja da 'prozborim' koju kada se komentariše dosta oko novog nadvožnjaka. Prvo nije mi jasno kako neko ko NE ŽIVI u Obrenovcu može da komentariše gužve na Umci, u Bariču, Dubokom i ostalim mestima koja vode ka glavnom gradu. Činjenica je da gužve ima, da je uglavnom prave autobusi koji nemaju odvojen prostor za stajalište nego stanu na sred puta ali to ni približno nije kao što neki pričaju da se čeka po pola sata!! Celom dužinom su sve naseljena mesta, postoje 2 semafora koji znaju da stvore manju gužvu ali to nije ništa strasno. Dakle, ubuduće kome treba neka informacija o stanju u Obrenovcu neka mi se obrati...
Dobrodošao. Ja sam pre neki dan prošao od Milosđina do Beograda. U tom pravcu jedan zastoj kod semafora. U suprotnom je bilo nekoliko zastoja. Prema tome što sam video, cenim da je saobraćaj na Ibarskoj fluidniji. Kada se otvori auto put, pravacBG - Ovrenovac će postati opterćeniji, a Ibarska rasterećenija. Ko je skoro prošao pravcem Ljig-GM-Čačak, zna o čemu pričam.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

@Markidjani: i ja živim u Obrenovcu... i ne mogu bas da se složim... put do Obrenovca je veoma opterećen, više kamionima nego autobusima. Ja lično očekujem samo još više problema kada puste autoput, kao u većina ljudi sa kojima sam pricao... da ona dva semafora na Umci prave beznačajne zastoje može da kaže samo neko ne ide svaki dan kolima za BG kao ja...

Evo Da budemo fer, danas je nedelja... postavicu snimke sa dashcam-a, u oba smera svakoga dana sledeće sedmice... pa neka forumasi ovde sami procene. Napravicu timelapse snimke pa cela vožnja neće trajati duže od nekoliko minuta...

Prvo cu jednu radosnu, ali kasnije ima i ona zalosna!
Dakle na deonici od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do petlje Ljig je gotovo u potpunosti zavrsen zavrsni sloj i uveliko se zavrsava horizontalna signalizacija. Izuzetak je sam pocetak trase u delu gde se gradi petlja Obrenovac, zatim most preko Kolubare i nadvoznjak preko pruge, te iza petlje Ub do pocetka trase iz njive u njivu.
Potom iza petlje Lajkovac oko mosta na Kolubari tj spoj sa ranije izgradjenom deonicom. Potom onih pedesetak metara kod mosta preko Ljiga. I dalje do Ibarske tj petlje Ljig sve je na zavrsnom. Znam da je ovo nabrajanje veliko, ali verujte mi to su sve mala parcad koja se malte ne dnevno mogu zavrsiti. Naravno tu su i odmorista ne kompletirana i jos mnogo drugih stvari, ali to ne utice na to da se deonice nemogu otvoriti za saobracaj. Sigurno da ce i do Juna biti radova na bukobranima, parkinzima, bankinama, uredjenju travnjaka itd... Ali saobracaj bez problema moze krenuti od Nove Godine. Na prilozenim fotografijama iscrtavanje horizontalnih "pevajucih" linija na trasi... :sesir:

Ricky 011 dobra ideja, mada sve će biti drugačije kaqa puste AP,a tada će nam trebati ne samo te dojave nego i objašnjenja za te manje puteve koji vezuju Obrenovac sa Ibarskom eventualno. Što se mene tice pišite slobodno.
@krcane kakva je to loša vest?! Čim ne pominješ onu glinenu deonicu i tunel ima veze sa jednom od njih dve? Nego ne pitah prošli put,šta je sa drugom tunelskom cevi,ona koja je kasnije probijena? Onako me zanima koliko je urađeno za pola godine... Ti si mnogo upuceniji ali očigledno je da su ti svi delovi kao petlja Ljig u malom - treba jako malo da se odradi. Ali hoće li i glineni deo sanirati? Tunel jednu cev?

Krcane hvala puno :sesir: Biće puno posla u toj cevi ,što ti rece jos jedno pola godine jasno je... Čekamo lošije vesti :kafa:

Ricky 011: Ok, put je opterećen, to su činjenice. Ja sam samo hteo da demantujem ljude koje pričaju da se po pola sata prolazi kroz Umku i Barič. Autobuska stajališta nisu lepo definisana(nema odvajanja sa glavnog puta i to je glavni problem). Pored toga veliki problem su radovi na klizištu koja se odvijaju svakih par meseci i tada nastaje pravi KOLAPS. Po meni, to je put kao i svaki drugi, naseljena mesta svuda gde je ograničenje 50 km/h, vozi se polako tako da taj put za sada nije neki problem. Pošto si iz Obrenovca onda znaš i sam da su ta 2 semafora morala da budu napravljena jer je dosta pešaka izgubilo svoj život na tim mestima. A što se tiče autoputa, tu ne vredi pričati unapred da li će biti gužve ili neće. Sačekajmo pa ćemo se uveriti...

Darko78":10nwj1bw je napisao(la):
Krcane od kad su slike signalizacije
Informacije su od juce, slike iz tunela od Utorka, a ove slike linija jos iz sredine Septembra.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=577380#p577380:2kuld9pk je napisao(la):
Markidjani » 28 Okt 2018, 00:45[/url]":2kuld9pk]. Inače živim u Obrenovcu i rešio sam i ja da 'prozborim' koju kada se komentariše dosta oko novog nadvožnjaka. P. Dakle, ubuduće kome treba neka informacija o stanju u Obrenovcu neka mi se obrati...
@Markiđani dobro došao na forum, pozdrav od komšije iz Bariča...

vlasta":38gejil1 je napisao(la):
Nešto mi ova cev izgleda tesna?
Vlasta sad ga i ti pretera. "Da se ja pitam ja bih ovuda proterao autobus" :laugh: da ne bude kao sa Saranima i Brdjanima. Ha ha...

Pozddrav !! :sesir: :D
Da li neko zna koja će biti najviša visina nadvožnjaka kod petlje Obrenovac?

Po onim slikama sa "glinene" deonice po netu (a i satelitskih snimaka) koju popravljaju deluje mi da će ona na kraju onemogućiti otvaranje, tamo su raskopali pola deonice a radnika nema nigde, a neko se lepo ovajdio sa prenaduvanom cenom popravke. Ovaj tunel je tek tuga, ova cev sa slike nema šanse do maja sledeće godine (i to optimistično), druga cev ne znam koliko je ispred po radovima ali ne verujem mnogo po onoj poslednjoj reportaži.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=577593#p577593:1txr0g1u je napisao(la):
Piccolo » Pon Okt 29, 2018 2:26 am[/url]":1txr0g1u]...druga cev ne znam koliko je ispred po radovima ali ne verujem mnogo po onoj poslednjoj reportaži.
Krcanova Reportaža jeste bila skorije ali su slike iz Septembra. Otprilike pre mesec ipo i ako do sad nisu nesto značajnije odmakli u toj tunelskoj cevi, mislim da su sve manje šanse da bude do N godine gotova. Ne znam,ovo njeno slikanje i pokazivanje kako je katastrofa na glinenom delu mi uopšte ne sluti na dobro.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=577593#p577593:3du4fe7t je napisao(la):
Piccolo » 29 Oct 2018 02:26 am[/url]":3du4fe7t] tamo su raskopali pola deonice a radnika nema nigde,

Радници су прешли да раде ноћу... :wink:

Vrh