srdjanprpa":2sn8kpj8 je napisao(la):
Pravo vreme da pobegnes iz Srbije i ostavis je nama i kinezima.
Zasto tako Srdjane?
Evo ja se sa pola slazem, ali sa drugom polovinom posta @dobri_samaricanim nisam saglasan, ali mi ne pada na pamet takav nacin komunikacije u kojem bih nekog zato sto nije saglasan sa monim misljenjem terao da ode iz Srbije.
Earthmoving":2sn8kpj8 je napisao(la):
Koje pitanje sam igonorisao ? :?
Što se tiče "opčinjenosti" (nije jasno zašto baš ta reč al ajde nek bude po tvom), da, što više izgrade autoputeva po Srbiji, što više mostova poput Pupinogo izgrade, što dužu Bg obilaznicu izgrade (trenutno su pregovori sa njima i za nastavak, sektor C od Bubanj potoka do Pančeva), što više otvore fabrika (bio sam par puta u Hestilu-smederevskoj železari od kad su preuzeli), što više podržavaju teritorijalno Srbiju (ne priznaju Kosovo) i što više razviju tehnologiju električnih vozila u samoj Kini, da ne bacamo više milijrde evra godišnje za uvoz nafte... da, ja im se više divim, u pravu si. Zbog toga što je to dobro i za mene, moj narod i moju zemlju. Zar ti ne, zar ovo nisu dobre stvari za sve nas?
Kako zasto rec opcinjenost?
Pa jesi li jednu rec kritike uputio na ilo sta vezano za kinu ili kinesko poslovanje?
A da, nije opcinjenost nego divljenje. Nije sija, nego vrat
Bice da ja ne razumem, ali meni se nesto cini da je obrenovac-ub i lajkovac-ljig potpisano sa kinezima.
Pa kako onda nemas trunku, makar sumnje u njihovu odgovornost?
Ne odmah si replicirao da su izvodjaci na deonici od Lajkovca do Ljiga 'nasi', te su oni 'krivi'.
Pa onda to potenciranje kako treba da budemo zahvalni sto kreditiraju?
Kakva zahvalnost bre?
Vole nas? Pa kad nas vole, sto nas 'onomad' odkacise za "moravski koridor"???
Kakva bre ljubav, kakva "casa vode u pustinji" samo za nas! Put kroz lagan teren skuplji nego onaj kroz brdskoplaninski teren?
To ljubav?
I onda kada ti se napise kako se mora razdvojiti ljubav od interesa i da se SVOJE voli, a sa poslovnim partnerom gleda samo interes, ti odgovoris kako ces na svojoj deci sve trzisno naplacivati...
Pa drug moj, upravo u tome i jeste poenta onoga na sta ti ukazujemo. Mi NISMO KINESKA DECA. Nismo ni ruska ni americka ni nemacka ni italijanska...
Dalje, pises da banke koje su finansirale koridor X kroz Srbiju nisu bile zainteresovane za finansiranje koridora A2.
Naravno da nisu, u pravu si. Ali tu je rec o dve-tri banke i to je to.
Sta je sa ostalima, a ima ih koliko oces koje su jace od vecine drzava na svetu?
Onda te demantuju sa konkretnim podacima na post kako niko drugi na kugli zemaljskoj nema jednu (jadnu) milijardu za kreditiranje srbije time sto ti daju egzaktan podatak o ulaganju azera u tursku, al ti predjes opet u price o ljubavi i slicnim glupostima (torkofonski narod)!
Koja veza covece?
Opet neka ljubav?
Ne, nego interes.
Kinezi ne priznaju kosovo zbog Tajvana, valjda ti je toliko jasno.
Za razvoj elektroautomobila je dugorocno gledano zasluznija Toyota uvodjenjem hibridnih vozila (samim tim i elektromotora, baterija kocenja sa generisanjem struje...) u masovnu upotrebu pre 20 godina, nego sto su kinezi sa svojim neuspesnim pokusajima elektroskutera.
(I zaista mislis da ce eventualni uspesan kineski elektoautomobil biti jeftin i pristupacan prosecnom stanovniku Srbije?
Pa pogledaj cenovnik CHERY automobila, pa razmisli jos jednom.)
Dobar deo afrike je u neokolonijalnom polozaju zbog kineske "dobrote" i ulaganja.
To sam ti vec napisao.
Kinezi u jednoj svojoj fabrici u srbiji prijavljuju radnike na minimalac, ali im i te doprinose prepolove time sto radnici vracaju deo plate i tako sami nanovo (jednom su vec svojim radom) podmiruju svoje doprinose.
I dalje smatras da nas vole i zele da nam pomognu? Da je to njihov motiv, a ne profit?
I za kraj, jos jednom da ponovim pitanje od jutros.
Dalsu nam kinezi otpisali jedan jedini $ duga po osnovu aranzmana koji je trebao da bude kompenzacioni (roba za robu), pa se izjalovio, jer oni nisu hteli nase proizvode?
P.S.
Ljubav sacuvajmo za svoje najblize.
Sve ostalo je stvar ovog ili onog interesa.
Kina nije niti krava muzara, niti dobra vila da nekome pomaze, vec ekonomska sila u kojoj vladaju strogo kapitalisticki principi.
Sent from my LG-D320 using Tapatalk