Vidim da ne razumes.
Mi njima da budemo zahvalni???
Cemu taj podanicki mentalitet?
I rusima da budemo zahvalni sto su uzeli rafineriju i busotine i hotele i sl, jel da?
Kakva zahvalnost EARTH?
Pa ne rade oni to sto nas vole, covece.
Pa oni vise od nas forsiraju pricu o izgradnji kompletne trase ka CG i to u punom profilu.
Da izvines, zabole njih dal nama to treba ili ne, ako oni visestruko zaradjuju na tome.
Ne kroz koncesiju, pa da ih je briga.
Dali kredu, zaradili
Uposlili svoju operativu, zaradili
Uposlili jeftine podizvodjace, opet zaradili.
I nemam ja problem sto oni zarade, to je normalno.
Imam problem sto smo mi kao malo dete naivni.
Nema nista dzabe.
Ne rade nama kinezi ovo iz ljubavi, isto kao sto ameri nisu radili Albancima iz ljubavi.
Ajd sad o tome da niko nece?
Ko kaze?
Ako nece EBRD ili WB, to po tebi znaci da niko nece?
Hm, pa ajd da je i tako, postoje i komercijalni krediti, zar ne?
Mozda je skuplje, ali nacin postoji. A, mozda je skuplje, jer kad nam za nekoliko godina yuan znacojno poskupi, cesacemo se gde nas ne svrbi. Pazi sta ti "cika laki" kaze
I da polako zavrsavamo (obojica) sa ofom.
Ko god ovde posluje (a poslovnje je i izgradnja, ali i plasiranje viska novca - kreditiranje), radi to iz svog interesa.
Ok. Mi smo pristali na to pod odredjenim uslovima. Ti uslovi izmedju ostalog ukljucuju i rokove zavrsetka izgradnje.
Kinezi do sada NE POSTUJU te rokove.
Dal se ljutim?
Malo.
Nista vise, ali ni nista manje nego na Austrijance, Grke, Nemce, Slovence...
A zanima me i dal ce oni imati prijateljskog razumevanja za nas ako nekad budemo u problemu za vracanje kredita...
Verovatno ce nam prijateljski dati kredit za refinansiranje pod povoljnijim uslovima?
Sto me podseti... nisi mi odgovori, dal nam ti prijatelji sa istoka oprostise neki dolar duga?
Nema prijateljstva, nema ljubavi i nema 'razumevanja' u medjunarodnim odnosima i biznisu.
To je poenta.
P.S.
Poklon je 200 buseva sto poklonise japanci bez uslovljavanja, te tramvaji iz svice.
Sent from my LG-D320 using Tapatalk