Piccolo
Advanced
- Učlanjen(a)
- 25.03.2013.
- Pohvaljen
- 7.048
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=454490#p454490:1x5urmen je napisao(la):laki72 » Sun May 28, 2017 11:48 pm[/url]":1x5urmen]
Budimo realni, skoro svim pomenutim naseljima (osim ivanjice, kosjerica i zlatibora) autoput A2 je na manje od pola sata voznje.
Po tom pitanju on je daleko blizi nego sto ce biti velikoj vecini Beogradjana, zar ne?
Takodje, Valjevo koje je izmenom trase pre 10 godina postalo 'apsolutni gubitnik' ...
Ne mislim da je Valjevo gubitnik, pa njima je petlja za ap na 20km od centra grada, to je 15-20 minuta vožnje veoma solidnom magistralom (prvih 6-7 km kroz prigradska naselja u formi bulevara) do petlje Lajkovac posle čega ti je Čacak ili Beograd na nekih 40 minuta vožnje autoputem. Koliko sam pratio vesti oni imaju u planu da nastave sa proširivanjem tog bulevara (brzog puta) ka petlji Lajkovac. Ne znam po čemu ap mora da ti bude na 5 minuta od kuće, ti kad bi hipotetički imao završen ap Beograd-Podgorica, pa i vezu sa A1 preko Moravsko koridora, tebi su sitnica tih 20 minuta iz Užica ili Valjeva kad posle imas ap ka celoj Evropi, pa i Gornji Milanovac ima petlju na više od 10 minuta od grada (i to vijagavom i lošom magistralom), a i u Čačku dok stigneš do ulaza na ap u Preljini, bilo preko Ljubića ili obilaznicom, kroz redovnu gužvu treba ti dobrih 10 minuta.
U svakom slučaju najveći debilizam je što nije u deonicu Azvirta ubačeno to parče od 9-10km do petlje Pakovraće na drugoj strani Čačka, i sada bi imao rešen problem obilaznice i ne bi bila toliko hitnja da se gradi dalje, mada sa 10-11 hiljada PGDS do Užica nije ni ta deonica uopšte tako neisplativa i sa strane naplate putarine (a sa izgradnjom ap može se očekivati da će ljudi ne samo iz Beograda nego i iz Vojvodine mnogo češće putovati ka Zlatiborskom kraju i uopšte Šumadiji na vikend odmor/izlet, i obrnuto, dok ti sada ode pola dana na odlazak/povratak).