Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Do Vidovdana do Lučana, to sigurno, ali oni nisu ni kanale za instalacije završili u MB, da su ivičnjaci i rigole mnogo jada da se postavi, a ne kanali za instalacije pa onda tek kablarija...
Najoptimističnije, Novembar 2025 da smo u Prilipcu autoputem. Iako sam jedan od optimističnih forumaša, ovako je na žalost svih nas koji pratimo aktivno radove...

Reče AV sinoć da su studenti krivi što nije puštena deonica pruge SU - NS. Svaliće na njih i krivicu za ovaj deo do Požege. A za par meseci će reći da je trasa mogla i do Mačkata da stigne da nije bilo protesta, studenata i blokada. Nema veze, samo da nam Expo i nac. stadion nije ugrožen. I Li rudnik.

Reče AV sinoć da su studenti krivi što nije puštena deonica pruge SU - NS. Svaliće na njih i krivicu za ovaj deo do Požege. A za par meseci će reći da je trasa mogla i do Mačkata da stigne da nije bilo protesta, studenata i blokada. Nema veze, samo da nam Expo i nac. stadion nije ugrožen. I Li rudnik.
Molim admine da dodaju jos neki emotikon, onaj sto udara glavom u zid kao reakciju....... strasno sta izgovara
Meni se mota kroz glavu jedan post ovde da im podloga tone....nadam se da je laz ili reseno.
Vodila se debata da li AP posle Pz, da mene pitaju ( a nece) ja bih birala brzi put jer manje kosta i valjda je brza gradnja, uži je...
Sa sadasnjim sistemom gradnje ne znam ima li smisla dalje od Arilja, ne znam kako misle da ga urade po ovakvim terenima... i Ivanjica i ka ZL.
Svako brdo je problem, eksproprijacija....ne znam, volela bih da se uradi, ali da pređu Pešteri ne znam kako ce
i da daju da sve rade Kinezi itd, mora da bude kontrola kvaliteta, a ne znam koliko smo u stanju ista da uradimo. Nama iz Pz ovo nikako ne odgovara kao konacno resenje jer je ogroman priliv vozila na put koji nama treba da sluzi stalno, mi smo vise okrenuti ka UE nego ka Ca... ali niko nas ne pita

Ау која је гужва од Чачка до Ужица. Колона возила која стоје је од наплатне рампе па до бране у Међувршју, колона возила која се крећу 20 на сат је до скретања за Овчар Бању. А целом дужином пута до Ужица је колона возила која на моменте иде нормално а на моменте иде 20 на сат. Ја сам ишао у супротном смеру и практично није било прилике за претицање. Можда на 3-4 места по 5 секунди простор за претицање.

Cek @Orfanelin sad ja pitala za posecenost Zl preko vikenda na temj Zlatibor, kazu nije bila velika guzva...
Ovo je ka ZL?
Verovatno da iskoriste sneg i mozda sto deca ne idu u skole ali bas toliko da ljudi ne radi, a praznici prosli. .. Koliko je u BG i NS aktuelna blokada? Ja sam mislila samo skole sporadicno, ostali rade normalno.
Mozda samo dosta njih uzelo odmore

Ка Чачку је колона, нисам никад у животу видео толику. Претпостављам да је већина била на Златибору али можда је део био на мору.
Па данас је нерадни дан, тако да нису морали узимати слободан дан.

Ljudi kolona je bila od Užica do kafane kod Loja. Je li moguće da ljudi toliko uspore zbog one kamere kod Užica jer mi nikako ne ide u glavu da bukvalno poslije nje se ta kolona "razbije"?

Ja živim ovde 50 i kusur godina. Vikendom su uvek bile gužve, ali posle plandemije, su nemoguće.
Od Bele Zemlje do Užica je nekih 6-7km i nekada bude potrebno i 45 minuta.
Sitacija se neće promeniti dok se ne uradi deonica do Mačkata, a to neće skoro.
Razlika zadnjih godina je samo u tome, što je nakada gužva u saobraćaju bila za letnje mesece, sada je gotovo svaki vikend.

I ja sam se uvek pitao zašto se tu stvaraju gužve. Ne verujem da je zbog kamere, možda zbog semafora na ulasku u Užice.
Ког семафора а уласку у Ужице? Нема семафора на уласку у Ужице.
Колона се ствара највише због камере али и због чињенице да магистрала пролази ободом града.

Ког семафора а уласку у Ужице? Нема семафора на уласку у Ужице.
Колона се ствара највише због камере али и због чињенице да магистрала пролази ободом града.
Da, zapravo tu i nema semafora od kad je formiran kružni tok kod NISove pumpe. Mislio sam da se možda gužva stvara od vozila koja se isključuju u Užice sa magistrale pa se zastoj prenese na magistralu. Ali moguće je da je gužva i zbog kamere. Svi koče i stvaraju gužvu.

Da, zapravo tu i nema semafora od kad je formiran kružni tok kod NISove pumpe. Mislio sam da se možda gužva stvara od vozila koja se isključuju u Užice sa magistrale pa se zastoj prenese na magistralu. Ali moguće je da je gužva i zbog kamere. Svi koče i stvaraju gužvu.
Upravo ono što je @МиљковићSRB pokazao u videu.

Ima i do te kamere sigurno. Tu je ograničenje 50km/h, ali nikome nije stigla kazna ko je vozio ispod 90, a preko je oduzimanje dozvole. Za sada je stanje tako.
Svaki dan bar dva puta prođem i moje je iskustvo takvo.
Ima jedan problem koji se posebno generiše kada je gužva na glavnom putu. Tada dosta lokalaca ide preko Zabučja, da bi kao stigli pre i onda dolaze na uključenje kod železničke stanice, opet na glavni put. Tada dolazi do propuštanja vozila sa Zabučja i samim tim, do stvaranja dodatnog zagušenja saobraćaja iz pravca Zlatibora.

Јуче сам пролазио тип путем од Златибора до Чачка око 15 часова. Колона је почела код тунела Палисад пред Чајетину. Пузали смо све до Ужица брзином од око 10 на сат са повременим тоталним застојима. Након Ужица се колона убрзала, али је и даље било повремених застоја. У Овчарско кабларској клисура сам сустигао "узрочника" ових застоја. Шлепер који је био брендиран са ознакам јафа кекса, видно претоварен, нагнут на десну страну, једва се по равном терену кретао брзином од око 20 на сат, а на низбрдицама је то вероватно било и спорије. Не знам да ли је такав камион требао бити пријављен надлежнима или избачен из саобраћаја, али је сигурно да је тај камион узроковао велике гужве и главобоље стотинама возача који су пузали за њим. Још горе је што нигде није било полиције, изгледа је једино саобраћајна полиција у Пријепољу активна.

Screenshot_20250219_111224_edit_42237757045657.jpg

Ljudi jedno konkretno pitanje,po vama,ako bi se nekad konačno radilo po zakonu i bez muljanja i krađe,za koliko bi se realno moglo završiti do Sušice?Ja lično živim u Gorobilju i iskren da budem,ljudi nisu svesni kakav kolaps nas čeka i zato sam pitao za realno vreme.

Vrh