Earthmoving
Expert
Kupuje. Ja sam ove godine prodao u vrednosti 1,5 mil evra, doveo dosta novih kupaca, a ukupno smo prodali oko 150 mašina. Trenutno smo naručili 60 za kraj ove i proleće iduće godine, doduše ne samo za Srb nego za naše zemlje regiona. Ja mislim da je ovaj moj program sada na vrhu po prodaji, a kad se setim da sam pre 15 godina krenuo od broja nula. Tako da svi ovi što me kritikuju ako hoće budu bar delić uspešni kao ja u kojoj god oblasti života (sem u kladionicama i gledanju Svetskog prvenstva, blejanju po kafićima, tu sam slab), mora promene u logiku sličnu mojoj Mislim da kod nas još neće biti krize u građevinarstvu, rudarstvu bar narednih pola godina, novac iz kredita za projekte i dalje ulazi, Srbija se zadužuje. Ali postoje rizici: ako se rat u Evropi proširi, ako Kina uđe u rat oko Tajvana i stopira kredite, ako dođe do nestašice nafte usled rata (mašine rade na naftu) i sl. Nama je trenutno dobro što smo za ove projekte vezani za Kinu u kojoj trenutno nema zime, a EU je mrtvo puvalo, sva sreća retko koji projekat u ovoj oblasti je vezan za njih, a da jeste, kriza bi već bila tu.Земљани, јел ико купује машине? Или све стаје?