Dalmatinac
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 01.06.2016.
- Pohvaljen
- 1.625
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=396601#p396601:1910n945 je napisao(la):Earthmoving » Sub Jul 09, 2016 5:01 pm[/url]":1910n945]
Ja sam pre da zaposlimo 10.000 nasih ljudi na autoputevima, uključujući naplatne rampe i damo im posao i hleb nego da uvozimo opremu za vinjete i dajemo poslove strancima.
Naplatne rampe treba skinuti, uvesti vinjete. Nije tacno da ljudi kod vinjeta nemaju sta da rade. Samo ih treba raspodeliti na druge poslove. Uvesti stroge novcane kazne za prekrsaj ako vas uhvate bez vinjete. U AT uzmu 6mil godisnje samo od kazni. Uvesti sistem za evidentiranje pekrsaja, koji bi strance na granici pri izlasku iz zemlje kaznio za brzu voznju ili bilo sta drugo (imaju Madjari i drugi u EU). Podici ogranicenj na 130 kmh na autoputu gde je to moguce. Osnovati novo preduzece za odrzavanje i bezbednost puteva. Ljude koji su radili na naplatnim rampama prebaciti u kontrolore vinjeta na autoputu ili u novo preduzece za odrzavanje.
Ako ste isli kroz Hr, ili po EU, svugde postoje vozila koja svakodnevno kontrolisu stanje i bezbednost puteva. Zato npr predjem 2000 km kroz Hr i nikakvih problema na putu, a cim sam presao granicu u Bajmoku mi pukne guma od nekog metalnog sran** koje je tako lezalo na sred puta koje nocu nema sanse da vidis. O putu da ne pricam. Mislim da je Kolinda Grabar izbacila kamenje sa bubrega od granice do Subotice. :laugh:
Ti sto svakodnevno obilaze puteve, cak i metlaju ako je nekome nesto spalo sa kamiona ili auta, ako se na nekom mestu nasao sut, ili ako je traktorista izasao na put a nije ocistio gume. Takodje javljaju u firmu u slucaju bilo kakvih rupa itd vezano za odrzavanje i odma izlazi ekipa koja sanira pre nego sto neko polupa auto ili sleti s puta i slicno. Takodje treba poboljsati kontrolu uradjenih poslova i sve vratiti na ponovno izvodjenje ako ne zadovoljava. Mogu da navedem 10000 primera gde su nesto dobro i novo sje**********. Navescu samo da npr u HR da bi neko po gradu ili van grada sekao put (zbog polaganja cevi ili kablova), za to mora traziti dozvolu ministarstva!!! I tek kad se utvrdi da ne moze bas nikako drugacije onda se daje dozvola. A ne kao kod nas, puteve ore ko hoce kad hoce i gde hoce. Nakon toga se slegne i unistavas auto narednih 30 godina kad opet npr ulica dobije novi asfalt.
Policiji narediti da potpuno primenjuje sve zakone i dati ovlascenja i obicnoj policiji da kaznjava a ne samo saobracajnoj. Da kaznajva i za ako je neko nepropisno ostavio auto "samo da skokne do prodavnice ili kladionice" a svojim vozilom ugrozava odvijanje saobracaja itd. Smanjiti cene kazne za osnovne neke prekrsaje da se ne isplati opdmicivati policajca a policajcu dati recimo 300 rsd na platu za svaku kaznu. Ako se prekrsaj ponovi povecati cenu kazne itd. Promeniti zakon o video dokazu, uvesti video kamere u sva policijska vozila.
Da mi da neko ministarstvo saobracaja za god dana bi se preporodili
Mislim da je takvo preduzece prioritet.