Izmedju ostalih informacija koje su mi dali kinezi bila je i ta da kad sam ih pitao kad pocinju dalje ka Ivanjici, rekli su mi "vec smo poceli" na moje zaprepascenje kad sam rekao da niko nista nije do sada ni taknuo, odgovorili su mi da na jednoj tacki kuda prolazni regionalni vodovod u Ariljskoj opstini su krenuli sa premoscavanjem tog vodovoda na delu gde je se ukrsta trasa buduceg AP.
Jos su mi rekli da je po njih uzasno lose pogodjena deonica do Pozege, u smislu da je to trebala biti mnogo skuplji ugovor, ali da ce se kina drzati ugovora iako im navodno ne odgovara. Isto tako rekli su mi da je tunel kroz Frusku goru veoma posten sta god to znacilo i da je mnogo realniji i da sad kad krenu da ce mnogo brze napredovati nego sto je bio slucaj ovde na Milosu.
I jedan trac za kraj. Navodno iako radove izvode dve kineske firme i to firma "majka i kcerka" da se one uopste ne podnose i da radnici iz jedne i druge firme vrlo hladno odnose jedni prema drugima, te da se medjusobno oslovljavaju sa "komsija", a ne prijatelju ili zemljace.