Najoptimistističniji datum može biti sredina 2024.-e. Tuneli su najveći posao, oni sve diktiraju, ovo oko eksproprijacije će se riješiti, i taj dio posla će sigurno ići daleko brže. Realno i sada je dionica jako dobro, na moje iznenađenje načeta, mada ipak je to 14-15km ako izuzmemo tunele.
Pošto nisam dugo bio na forumu, moram napisati i par riječi o AP nakon uvođenja ovih kamera za 4 sekcije i mjerenje prosječne brzine.
Po mom mišljenju ovo mjerenje brzine i ovoliko seciranje samo je donijelo više problema nego koristi. Prošao sam dionicom kompletno nekoliko puta i zaključak je sledeći: svi voze od 120 do 130, i svi se nabiju u nekih 50-100 metara, jedna pretekne drugog, ovaj drugi pretekne prvog i svi su tu, bukvalno nebezbjedno. Sigurnije sam se osjećao ranije, od rampe do rampe prosječna brzina i to je to. Mogu ljudi bez bojazni da se malo odmaknu jedni od drugih, stižu na rampu za ravno 50 minuta i svi mirni. Logičnije je bilo da se postave kamere na odmorištima i da se tako mjeri prosječna, ovako sam jako ogorčen što se ovako realizuje kontrola saobraćaja, a i to jasno govori da je u pitanju samo otimačina para koja nema veze sa čuvanjem bilo čijeg života.
Po putevima od požege do Užica, ima masu ovih novih Fama radara i to u civilnim autima, pišu kazne tj. samo snimaju i pošalju na kućnu adresu pa se ti čudi šta i odakle, mene su ošurili uz tri trake uz Užice, makli znak 60, stavili 50 i evo opet vratili 60 kod parkinga. Valjda je poenta da se rastereti saobraćaj uz tri trake a ne pravi veći čep. Ne bi mi bilo žao što sam popio kaznu da sam vozio od BG ko nesoj, već što sam sve vrijeme kulturno vozio i uz tri trake gdje treba da pređem kamione preticajnom trakom ja dobijam kaznu. Naravno da će je tu svak platiti.
Što se mene tiče, ja sam na policiju jako ogorčen, gledam na njih ne kao na nekog ko će da me zaštiti i ko će da mi pomogne, već isključivo kao na neprijatelje koji gledaju samo kako da otmu pare i da oštete, a oni na vozače bukvalno gledaju kao na prirodne neprijatelje koje trebaju da tamane.
Prvi moj odlazak u Užice je u policijsku stanicu, ja neprijatnijih ljudi i u stanici i na ulici nisam sretao.
Sve u svemu, ovo više veze nema sa bezbjednošću, čisto uzimanje para, da se meni bukvalno više ne sjeda u kola, potpuno sam rezigniran i demotivisan da uopšte vozim, jer znam da idem na potencilanu čistu štetu. A da ne pominjem da više gledam oko puta ima li ih u civilnom autu i na cajgere nego na put. Što se mene tiče, skroz kontraproduktivno. Par puta sam zbog toga zamalo sletio s puta ili se zakucao u vozilo iz suprotnog smjera. A da ne pominjem da je put počeo opasno da me umara i uspavljuje, kako na autoputu tako i na magistrali, kad ne mogu da se opustim i normalno vozim, nego bukvalno strepim. Što veli jedan u potpisu na ovom forumu: kad vidite ulične razbojnike, obavezno blicajte. Sad potpuno razumijem šta je čovjek htio da kaže, kristalnije nego ikad.
I namjerno pišem ovaj post ovdje jer znam da pomno se čitaju komentari sa ovog foruma od onih koji baš trebaju da pročitaju ovo.