Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 243 95,3%
  • BMC

    Glasovi: 12 4,7%

  • Ukupno glasača
    255
Da nažalost, do pre par godina skoro nikada nisam viđao solo na 16 jer je jedna od najopterećenijih linija, sada polako sve se to prihvata kao nova normalnost.
 
#744 juce na 17ici :D

ugLGDdS.jpg



I #3084 koji je postao redovan na 6/82

n9QDznG.jpg
 
Poslednja izmena:
Najnoviji patent pogona Zemun, voznja bez 8 sedista, vidjeno u 892 danas... Naravno oni po subotnjem redu vožnje ne bi smeli da salju Ik103 na linije, a 319 im radi na 612... U 100E da ce riknuti... Sva sreca pa sam zaobisao voznju sa njim i vozio se ko covek u Dumeku na 84
 
Da nažalost, do pre par godina skoro nikada nisam viđao solo na 16 jer je jedna od najopterećenijih linija, sada polako sve se to prihvata kao nova normalnost.
Blago tebi kad ih nisi viđao. Godinama unazad bacali solo Japance (SL283), IK103 dok ih nisu pokrljali. Inače, Toma uvati uljeza na 65 kako viri iza 1065.

Od mene #1065, ceo dan gurao na 95ici. :)
Ikarbus IK201 by Conecto NS, on Flickr
Proađi uljeza (viri Higer na 65). Na novom forumu pola smajlija fali, a trebao bi nam i jedan novi - bus fijasko!

Zaboravi u prethodnom postu da napišem da je juče Solaris (ne videh broj) bio u kvaru kod Gospodarske, a ni 1km dalje, kod BIGZ-a i 174 s pokvarenim displejima (89 na papiru). Nije ni do Mostara uspeo da se dokotrlja, kamoli do Kosmaja pa sam posle video kako ga vuče kamion 7700 autoputem (nije bilo ni 38L ni 70 u deligradskoj). Prošao jedan na 70 ka Gazeli, ostalo za i iz garaže.

I to po hladnom vremenu. Leti ima da se pretvore u buktinje. Raspad sistema definitivno. Po ciči zimi ruše staru kuću pre nego što izgrade novu (otpisuju stara dok ne stignu nova vozila), kamper u kojem hoće da prezime prokišnjava jer ga nisu zakrpili (preostali se kvare zbog lošeg održavanja), a novu kuću motažnu naručili najjeftiniju (BMC), pa će nesumnjivo već naredne zime da kofama kupe vodu s plafona.
 
Znam radim na potezu Galenika Zemun Polje, ali vise volim Galeniku, jer je kulturan narod tamo, Zemun Polje divljina kao u Kozari... Da nema Dumeka na 84, bilo bi veselo...
 
Има. ТП-ових са Фојтовим мењачима и Сагиним који су као из фабрике.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
Samo te od transprodukta volim zbog zvuka,a ove iz GSP-a otom potom,zbog zute šeme i sto su posebni (jedina CNG vozila).
 
Маз је појам за турске и кинеске рикше, и разлика је небо-земља у сваком сегмету. МБ мотори су врло поуздани, доста моћни и једноставни за одржавање.
 
Маз је појам за турске и кинеске рикше, и разлика је небо-земља у сваком сегмету. МБ мотори су врло поуздани, доста моћни и једноставни за одржавање.
И Турци имају Мечке OM936LA попут Кобре и (Р)Акије. Сви остали Турци користе Cummins.
 
tmb210706_PH_004.jpg


^^^TMB-ov M.A.N Lion's City 18E. Mogli bi malo da se ugledaju na Barselonu. Kombinacija crvenih sedišta, crnih stubova, belog plafona i krovnih panela, izuzevši plavi pod dosta razbija monotoniju sivila s metalnim šipkama. Čak su držači šipki i stakala crvene boje u sklopu kolor šeme. Interesantan detalj su i crvene trake ispod lateralnih krovnih panela duž prozora. Plavi pod iako dodatno razbija monotoniju ne uklapa se u ostale boje, a žute lajsne su isprekidane preko standardne crne. Ja bi ovde stavio sivi pod sa žutim lajsnama kao u našim Solarisima, a sedišta prilagodio našim uslovima prosto plastičnim ulošcima bez šara. Ostale karakteristike poput kliznih vrata su odlične, ali konkretno kod električne verzije utisak kvari motor naspram drugih vrata u prednjem delu vozila (kao kod BKM trole) koji ne postoji kod Mercedesa zbog primene in-wheel motora.

Za razliku od Turaka koji su ostali previše sivi (počev od starih Konekta), čak i Ikarbusi imaju crne stubove i belo-sivu kombinaciju ostalih panela. Dakle ne mora to da bude francuski papagaj iz Dižona (koji je inače imao crvene šipke). Ne očekujem više od ove nabavke zglobnih, ali trebalo bi da povedu više računa i o enterijeru.
 
Koliko su meni ovi MAN autobusi moćna vozila... Moram priznati da bih najviše voleo da su nabavili njihova vozila, iako su i Solarisi fantastični.
 
Смеће од БМЦ-а наше и новосадско исто имају Каминс.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
 
Јеси чуо звук новог Бмц камиона?

То је горе од Мерцедеса/Фапа из 1980.
 
Vrh