Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 300 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    317
Djido nam se provozao 56 www,blic.rs rublika beograd

Samo niko ne govori do kad ce ti lokali da rade, da li je to privremeno ili trajno za zimski red voznje

Nije mi jasno sto ne uvedu liniju 73l koja bi isla od bloka 45 do Pohorske zaista jako velike guzve su u 73 to bi poboljsalo tu liniju :)

Ja sam za to da se linija 89 produzi do bloka 45.

73 je specificna linija, nekad je veca guzva na kraku ka Batajnici, ali cesce je guzva na kraku ka Bloku 45.

Evo ga ,Nextbus tehnologija koja se uvodi na autobuskim stajalištima u Beogradu u 2010.
chapel-transit-sign-stop-bus.jpg

nextbus-how-it-works-diagram-thumb.jpg

Uskoro monitoring u javnom gradskom prevozu
Autor: B. Č. B.

Kad je reč o realnim predlozima građana, koji će biti ostvareni ili će početi da se realizuju u 2010, Čučković je izdvojio, sistem monitoringa i tiketinga u javnom gradskom prevozu, koji bi omogućavao da se putem displeja na autobuskim stajalištima dobije informacija o tome kada nailazi željeno vozilo,
uređivanje i izmena niz autobuskih stajališta i linija javnog prevoza. ,
www.danas rs.

Ijoj, 2012, kad bi bolje formatirao postove, objasnjavao stvari, i linkovao slike (umesto da ih postavljas), onda bi svima nama zivot bio mnogo laksi.

Elem, ovaj sistem postoji u gradu u kome obitavam, te mogu da komentarisem - funkcionise odlicno! Vrlo sam zadovoljan.. pitanje je naravno, da li ce tako biti i kod nas, ali posto je GSP Sempejn/Urbane (CUMTD) jedno vrlo korumpirano preduzece puno nesposobnjakovica, imam nade. :)

Pa rekoše da je ideja o tom sistemu došla od građanke koja je to i videla u Torontu....a u Gsp se zagrejali....posebno se pale na autobuse....
howItWorksBottom.gif

www.nextbus.com evo još jednog dijagramčića...:)

2012":2k0kp708 je napisao(la):
Pa rekoše da je ideja o tom sistemu došla od građanke koja je to i videla u Torontu....a u Gsp se zagrejali....posebno se pale na autobuse....
TREBALO JE DA IM NEKO DA IDEJU?!:rant:

Očigledno nisu obavešteni o novinama u svetu...

Ikarbusi 112k saobracaju na 77ici,mislim da su novi ili je nova farba,u svakom slucaju kao bombonice su :vops:

2012":3jnpbtpj je napisao(la):
www.nextbus.com evo još jednog dijagramčića...:)
u Torontu? Pa to ima i u Zagrebu... Inače, odlična stvar, nadam se da će ići u paketu sa zvučno vizuelnim obaveštenjima unutar vozila :)

Jeste ima u Zagrebu za Tramvaje,izgleda ima neka razlika za autobuse,mada mislim da je "građanka" šatro bila pametna a u stvari lobirala za nekog proizvođača jer to što je ona "videla" u Torontu ima u Evropi u x gradova,još kad raspišu tender biće zanimljivo ko će ga i dobiti.... mada u Zagrebu su za velike pare kupili zastarele displeye,takve iste Siemensove mi imamo na stanicama Beovoza još od 92.
1-gds.jpg

Ovo su najnoviji.....

zaffa":24m91qer je napisao(la):
kad stave ovo kod nas pa krenu da lepe plakate za novu godinu i cecu preko
Zato se displej stavi na stub na visini od 3.5m, gde ne možeš da ga dohvatiš bez merdevina. Drastično smanjuje broj plakata :D

iskreno, ja bih za to stavljanje plakata mandatno kaznio onog ko se reklamira bez obzira da li je on lepio ili nije... Jbt, onaj MPS kod mog faksa, nema u kom delu grada, i na kojoj stanici nije polepio poster za NYC New Years night... Fuj...

Mada i ja svoj doprinos dajem, kad vidim one fašisoidne nalepnice sve cepam i skidam... Sad se pojavila neka nova SNOP (srp. nac.osl porket) sa krajnje interesantnim stikerima

E i kod nas čiste stajališta i stakla,većina je reklama ok po nešto zalepe,ali dobro je sve do novih izbora,ali definitivno displeye treba podignuti na stubove zbog vandalizma +video nadzor na svim stajalištima prvo u centru i Požeška,Bulevar,pa kod Hayatta....
4-gds.jpg

Evo ovako i još metar više,pa kamericu,pa prskalicu,i na kraju spaljivač.....;)

praguc":3su12ag9 je napisao(la):
iskreno, ja bih za to stavljanje plakata mandatno kaznio onog ko se reklamira bez obzira da li je on lepio ili nije... Jbt, onaj MPS kod mog faksa, nema u kom delu grada, i na kojoj stanici nije polepio poster za NYC New Years night... Fuj...

Mada i ja svoj doprinos dajem, kad vidim one fašisoidne nalepnice sve cepam i skidam... Sad se pojavila neka nova SNOP (srp. nac.osl porket) sa krajnje interesantnim stikerima
A tek Ceca po celom gradu... :bash::bash::bash:
Stojim danas na stanici kod sava centar, preko cele stanice 3 A0 plakata TDI radija, preko onog nesrećnog gsp stuba Ceca a na ostalim mestima neki manje "atraktivni" grandovci... Svim bih naplatio punu cenu zamene/kompletne reparacije svega što su uništili... Ali avaj, onda dođu izbori, a sami sebi iz džepa neće da vade... Ma raspad... :rant:

Meni je najjače kad šoferi autobusa ili sami nalepe sebi iznad glave ili
dozvole nekom da stavi reklamu tipa "Pranje tepiha" i sl.

Autobus 34? Zašto, smanjili su ga na jedan minibus, i kad god sam ga video, bio je pristojno popunjen. Ako planiraju da osposobe Prokop za Beovoz, autobus će postati dosta koristan.

Pa rekli su da ce da razmisle da ga vrate tada. Mozda si ga ti video popunjenog, ali ja sam ga uglavnom vidjao sa max 3 putnika.

Pisalo je u nekoj vesti da su 22 septembra vrsili testiranje i da je bilo prosecno po 15 ljudi u busu i da to je bacanje resursa pa su stavili minibus...

Vrh