Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 244 94,9%
  • BMC

    Glasovi: 13 5,1%

  • Ukupno glasača
    257
meni ovo nekako deluje kao prvi korak pred ukidanje linije. ajde sto ce mene licno da pogodi, ali i prava steta za grad...
 
Velika šteta za 24. Interesuje me, kako će minibus uspeti da primi svu dečurliju koja posle škole ulazi na stanici kod Treće... Baš loša vest... a taman smo je hvalili...
 
evo ja sam se jutros prvi put vozio mini-24kom. prvi utisci su skroz pozitivni, subota ujutro, masa penzosa ide na kalenic (zapanjujuce kako su svi provalili da je to 24, a ne minibus) i svi naravno izadjose kod bivse zgrade robnih kuca u mekenzijevoj. mali bus je popunjen solidno, nema mesta za sedenje ali u stajanju nema guzve, greje kao lud (to moze biti problem leti, ne znam kako ti busici rade), a glavni minus je to sto je strahovito bucan - nisam cuo muziku kroz slusalice od buke.
jako dobra strana je to sto se ovaj mali bus mnogo lakse provlaci gore kroz svetozara markovica i njegosevu zakrcene parkiranim dzipovima, a i to sto kad stigne do skole kod parka moze da se okrene tu na licu mesta, ne mora da kruzi oko bloka gore. sve u svemu, fino iskustvo, ako izuzmemo buku motora. videcemo kako je radnim danom... ali i dalje mislim da bi trebalo povecati frekvenciju ovih minibuseva, recimo sa sadasnjih 20 na npr. 10 ili 15 minuta.
 
je l' ima automata za kucanje karata, meni rekose da u jednom nije bilo?
 
20012009131ga2.jpg

By bgexplorer, shot with N95 at 2009-01-20

Danas kod beograđanke čekam 31 i prođe ovo :)
 
Прво сам помислио да је нека фотка од пре 40 година :p
 
Ajde sto je sediste polomljeno, nego su ove dve osobe nasle da ga totalno dokusure.
 
^^ ne zezajte se, to je onaj čuveni gsp-ov prototip takozvanih "tilt" sedišta koji se prilagođavaju u krivinama tako da putnici uopšte ne osećaju da je bus naglo skrenuo levo ili desno. Poznato je da su implementirana 2 takva sedišta i to u 27ici, međutim mnogi očevici svedoče da 27. nije sama. Za razliku od npr takvih tehnologija poznatoj po primeni u "Pendolinu" ovde se koristi takozvani obrnuti model gde se samo stolice naginju dok vozilo ostaje fixirano, kod pendolina ili ICE-T naginje se celo vozilo.

koliko se nastavi ovim tempom do kraja 2010 svi busevi će biti opremljeni tilt sedištima. :vops:
 
Meni je najjaca na slici sipka koja visi odozgo, a deo koji treba da zavrsi u sedistu lebdi slobodno u vazduhu. Mogu da se kladim da kada bih sutra usao u sve 27-ice garant bih naisao na ovu i video bih da su opet pustili u saobracaj autobus koji ima pokvarene delove.
 
Samo se vi zezajte, no ovi ljudi izgleda uzivaju! Besplatan luna park!!! i jos stignes negde ;)

I pored detaljnog ocijukanja sa pomenutom fotografijom jos se nismo nasli sipka i ja. Gde je?
 
Meni ovaj bus i nas Ikarbus strasno lice.
Neko je definitivno ukaro dizajn. :shok:

Klikni ovde da pogledas uporednu sliku i ovde da vidis ( ? ) bus sa strane.
 
Liche, liche... :)
Mada, kad pogledas detaljnije vrata, retrovizore, farove...i nisu bas tako indenticni. Zuta boja malo pojacava taj utisak... A mozda su i radjeni u saradnji dve fabrike ili je Ikarbus uzeo neke ideje kao sto Kinezi u autoindustriji "pozajmljuju" dizajn od (uglavnom) nemackih proizvodjaca.
 
ИНФОРМАЦИЈА О ИЗМЕНИ НА МРЕЖИ ЛИНИЈА ЈГП-а

Од уторка, 03.02.2009. године, на линијама:

• 34 (Адмирала Гепрата – Железничка станица /Београд - Центар/)

• 60 (Зелени венац – Нови Београд /Топлана/)

• 406 (Вождовац – Раковица село /Школа/)

ће радним даном, суботом и недељом, уместо аутобуса ГСП ''Београд'' саобраћати минибус возила приватних превозника Домико (линије 34 и 406) и Сити бус (линија 60).


ИНФОРМАЦИЈА О ИЗМЕНИ НА МРЕЖИ ЛИНИЈА ЈГП-а (укидање линије 404 и повећање броја возила на линији 405)

Од уторка 03.02.2009. године, према решењу Дирекције за јавни превоз број IV-06 Бр. 346.1 – 11/09, укида се аутобуска линија 404 (Вождовац – Рипањ /Брђани/) .

Према решењу Дирекције за јавни превоз број IV-06 Бр. 346.1 – 12/09, сва возила са линије 404 биће распоређена на линију 405 (Вождовац – Глумчево брдо).

Од уторка 03.02.2009. године, на линији 405 ће саобраћати:

• радним даном у вршним периодима 8 соло возила ГСП-а са временом обрта од 120 минута и интервалом слеђења од 15 минута, а у ванвршним периодима 6 соло возила ГСП-а са временом обрта од 120 минута и интервалом слеђења од 20 минута;

• суботом и недељом целодневно 4 соло возила ГСП-а са временом обрта од 120 минута и интервалом слеђења од 30 минута.
Izvor: www.gsp.rs
 
Vrh