Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 300 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    317
meni ovo nekako deluje kao prvi korak pred ukidanje linije. ajde sto ce mene licno da pogodi, ali i prava steta za grad...

Velika šteta za 24. Interesuje me, kako će minibus uspeti da primi svu dečurliju koja posle škole ulazi na stanici kod Treće... Baš loša vest... a taman smo je hvalili...

evo ja sam se jutros prvi put vozio mini-24kom. prvi utisci su skroz pozitivni, subota ujutro, masa penzosa ide na kalenic (zapanjujuce kako su svi provalili da je to 24, a ne minibus) i svi naravno izadjose kod bivse zgrade robnih kuca u mekenzijevoj. mali bus je popunjen solidno, nema mesta za sedenje ali u stajanju nema guzve, greje kao lud (to moze biti problem leti, ne znam kako ti busici rade), a glavni minus je to sto je strahovito bucan - nisam cuo muziku kroz slusalice od buke.
jako dobra strana je to sto se ovaj mali bus mnogo lakse provlaci gore kroz svetozara markovica i njegosevu zakrcene parkiranim dzipovima, a i to sto kad stigne do skole kod parka moze da se okrene tu na licu mesta, ne mora da kruzi oko bloka gore. sve u svemu, fino iskustvo, ako izuzmemo buku motora. videcemo kako je radnim danom... ali i dalje mislim da bi trebalo povecati frekvenciju ovih minibuseva, recimo sa sadasnjih 20 na npr. 10 ili 15 minuta.

je l' ima automata za kucanje karata, meni rekose da u jednom nije bilo?

20012009131ga2.jpg

By bgexplorer, shot with N95 at 2009-01-20

Danas kod beograđanke čekam 31 i prođe ovo :)

Прво сам помислио да је нека фотка од пре 40 година :p

Ovaj autobus je gumarska radionica pogona "Kosmaj".
U Beograd je stigao 1997. Pokojni Zoran Đinđić ih je dobio na poklon od Berlina.
Ovaj je jedini ostao.

Ajde sto je sediste polomljeno, nego su ove dve osobe nasle da ga totalno dokusure.

^^ ne zezajte se, to je onaj čuveni gsp-ov prototip takozvanih "tilt" sedišta koji se prilagođavaju u krivinama tako da putnici uopšte ne osećaju da je bus naglo skrenuo levo ili desno. Poznato je da su implementirana 2 takva sedišta i to u 27ici, međutim mnogi očevici svedoče da 27. nije sama. Za razliku od npr takvih tehnologija poznatoj po primeni u "Pendolinu" ovde se koristi takozvani obrnuti model gde se samo stolice naginju dok vozilo ostaje fixirano, kod pendolina ili ICE-T naginje se celo vozilo.

koliko se nastavi ovim tempom do kraja 2010 svi busevi će biti opremljeni tilt sedištima. :vops:

Meni je najjaca na slici sipka koja visi odozgo, a deo koji treba da zavrsi u sedistu lebdi slobodno u vazduhu. Mogu da se kladim da kada bih sutra usao u sve 27-ice garant bih naisao na ovu i video bih da su opet pustili u saobracaj autobus koji ima pokvarene delove.

Samo se vi zezajte, no ovi ljudi izgleda uzivaju! Besplatan luna park!!! i jos stignes negde ;)

I pored detaljnog ocijukanja sa pomenutom fotografijom jos se nismo nasli sipka i ja. Gde je?

Meni ovaj bus i nas Ikarbus strasno lice.
Neko je definitivno ukaro dizajn. :shok:

Klikni ovde da pogledas uporednu sliku i ovde da vidis ( ? ) bus sa strane.

Liche, liche... :)
Mada, kad pogledas detaljnije vrata, retrovizore, farove...i nisu bas tako indenticni. Zuta boja malo pojacava taj utisak... A mozda su i radjeni u saradnji dve fabrike ili je Ikarbus uzeo neke ideje kao sto Kinezi u autoindustriji "pozajmljuju" dizajn od (uglavnom) nemackih proizvodjaca.

ИНФОРМАЦИЈА О ИЗМЕНИ НА МРЕЖИ ЛИНИЈА ЈГП-а

Од уторка, 03.02.2009. године, на линијама:

• 34 (Адмирала Гепрата – Железничка станица /Београд - Центар/)

• 60 (Зелени венац – Нови Београд /Топлана/)

• 406 (Вождовац – Раковица село /Школа/)

ће радним даном, суботом и недељом, уместо аутобуса ГСП ''Београд'' саобраћати минибус возила приватних превозника Домико (линије 34 и 406) и Сити бус (линија 60).

ИНФОРМАЦИЈА О ИЗМЕНИ НА МРЕЖИ ЛИНИЈА ЈГП-а (укидање линије 404 и повећање броја возила на линији 405)

Од уторка 03.02.2009. године, према решењу Дирекције за јавни превоз број IV-06 Бр. 346.1 – 11/09, укида се аутобуска линија 404 (Вождовац – Рипањ /Брђани/) .

Према решењу Дирекције за јавни превоз број IV-06 Бр. 346.1 – 12/09, сва возила са линије 404 биће распоређена на линију 405 (Вождовац – Глумчево брдо).

Од уторка 03.02.2009. године, на линији 405 ће саобраћати:

• радним даном у вршним периодима 8 соло возила ГСП-а са временом обрта од 120 минута и интервалом слеђења од 15 минута, а у ванвршним периодима 6 соло возила ГСП-а са временом обрта од 120 минута и интервалом слеђења од 20 минута;

• суботом и недељом целодневно 4 соло возила ГСП-а са временом обрта од 120 минута и интервалом слеђења од 30 минута.
Izvor: www.gsp.rs

Vrh