Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 251 95,1%
  • BMC

    Glasovi: 13 4,9%

  • Ukupno glasača
    264
Možeš da ubaciš google web page translate opciju , pa da odabereš jezike za koje hoćeš da bude dostupno. Ja sam tako uradio za drugara. I to da ti bude obavezno na vrhu stranice.
 
Vazi, vidim da na sajtu sek. za saobraćaj ima par grešaka u redovima vožnje linija 109 i 110. Ima neki drugi sajt za red vožnje sem Bus Plusa jer im baguje dosta dok učita ...


Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
 
Sve sto je na busevi je upravo sa sajta Sekretarijata, tj. Direkcije. Isto i za Busplus. Sve na tom sajtu je zvanicno. Ne moze da bude greska u redu voznje, osim ako je bas ocigledna, jer oni smisljaju red voznje.
 
Prvi zglobni niskopodni Ikarbus za Lastru

Saobraćajno preduzeće Lastra iz Lazarevca je danas preuzelo jedan novi zglobni autobus tipa Ikarbus IK-218N. Ovo je prvi niskopodni zglobni autobus koje je ovo preduzeće kupilo. Novi autobus IK-218N crvene boje je isporučen u prigradskoj izvedbi sa troja vrata u konfiguraciji 2-2-0-2.

lastraik218-2.jpg


Autobus je niskopodan celom dužinom, klimatizovan je, ima 50 tapaciranih sedišta, zatamnjena stakla, dok će displej ugraditi sam prevoznik. Od dodatne opreme, ovaj zglobni Ikarbus ima audio sistem koji se sastoji od CD plejera i 10 zvučnika. U tehničkom smislu se ne razlikuje od nedavno isporučenih IK-218N Novom Sadu, tako da ga pogoni EEV motor MAN D20 snage 235 kW (320 KS) uparen sa Voith automatskim menjačem.

lastraik218-5.jpg


Lastra iz Lazarevca će tokom ove godine biti bogatija za jopš dva niskoulazna autobusa IK-112LE u prigradskoj izvedbi sa dvoja vrata (2-2-0) i 45 sedišta, pored tri isporučena takva autobusa septembra 2015. godine.


lastraik218-10.jpg

lastraik218-8.jpg

lastraik218-7.jpg

lastraik218-6.jpg

lastraik218-1.jpg

lastraik218-3.jpg

lastraik218-4.jpg

lastraik218-9.jpg

lastraik218-2.jpg

lastraik218-5.jpg



аутобус.нет
Аутобус је чиста перверзија, али плави лого на црвену подлогу :rant:
 
izgleda brutalno, no čudi me da Lastri treba crvena boja, nije valjda i njima nametnut taj propis?
 
Izgleda odvratno. Pogotovo sa deljenom šoferkom i klasičnim makazama brisača.
Spoljni retrovizori ako su isti kao na Arivinim niskopodnim su totalno nepregledni. Em što nemaju širinu nego i teško se procenjuje dubina.
Dobro su se setili da izbace ono zadnje staklo kao poklopac zadnji poklopac motora.
 
Čisto ponašanje u vožnji, udobnost za vozača, upravljivost, posebno u odnosu maz, liaz...
 
Tezak je na volanu malo, udoban je tipicna mecka, kabina je losije resena i trebalo bi bolje odraditi deo oko nje, komande su malo specificne pa zahteva navikavanje. Ovako moram priznati da je na mene ostavio sasvim pozitivan utisak, no treba videti za koju godinu, da bi stekli bolji utisak.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ne razumem se, ne tvrdim da su bolji/isti kao Solaris, ali svaki put kada vidim post da je neki prevoznik nabavio Ikarbus autobus(e) drago mi je..
 
Imam utisak da su Ikamerc na 48 koji je kupila Ariva u MNOGO boljem stanju nego MAZovi. Sećam se da sam se proletos vozio u Mazu u kome je sva moguća plastika škripala iako je bio star svega dve tri nedelje, a možda i manje. Verovatno je tako škripav i izvezen iz manufakture u KG.
 
Убав је овај нови Ластрин 218, само мислим да су требали да остану при својој белој боји. И овде се види како је сива маска лепша на црвену него црна као што је на Икамерцима.
 
Zadnji stakleni poklopac je izbacen 2012, dvodelnu soferku brisace i retrovizore bira kupac. Boja je takva kakva je jer ih je uslovila direkcija a plavi logo je Lastin zastitni znak. Vidim i da su na 112M poradili i na kvalitetu i estetici, bolja zvucni toplotna izolacija, kvalitetnija plastika napred lepse upakovana
 
Poenta logo - a je da se vidi jasno , zar ne? Plavi logo na crvenoj pozadini se ne vidi dobro , i mora da se priđe da bi se videolo šta piše. A dosta njih ima baš plavi logo. Šteta što i to nisu propisali da mora da bude uočljivo. Ovo ovako mi deluje kao da su namerno uradili , da ne bi mogli obični lkjudi da ih tek tako prtijavljuju. Šta fali da se umesto plave boje stavi beli logo.
 
Tребали су лепо да задрже своју белу шему. Као што је и АТП требао да задржи своју црвену шему, уместо што су узели сиве ИК-112Ле.
 
Zašto bi se pravilo o boji selektivno primenjivalo? Ako važi za GSP i za privatne prevoznike, ne vidim razlog da ni Lastra bude izuzetak. Za sve operatere u gradskom prevozu u Beogradu mora da važi isto pravilo, ili važi za sve ili ni za koga.
Neko možda više voli i da GSP vozila budu žuta, ali jbg, sada su crvena, pa šta se tu može, opet se boriti sistemom anarhije?
 
Ja sam zbunjen, gde to Lastra saobraca u gradskom prevozu? Koliko mi se cini, odluka o uniformnoj boji za vozila vaze samo za gradski prevoz, nigde nije spomenuto da je i za prigradski prevoz. Osim ako sam ja to propustio.
 
Dobro jutro! :kafa:

Gradski prevoz u Beogradu je podeljen na 4 zone! :dil:

Lepo rece Eukaliptus ili ce svi biti crveni ili nece nijedan i ja se sa tim slazem! :kk:
 
Oнда су дефинитивно требали да ураде бели лого.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=399407#p399407:1a9sum35 je napisao(la):
Norexan » 30 Jul 2016 10:51 pm[/url]":1a9sum35]Dobro jutro! :kafa:

Gradski prevoz u Beogradu je podeljen na 4 zone! :dil:

Lepo rece Eukaliptus ili ce svi biti crveni ili nece nijedan i ja se sa tim slazem! :kk:
No shit Sherlock. :roll:
Vidis li ti da ja lepo pitam nesto drugo, ne znam kakvo ti je to objasnjenje da je grad podeljen na 4 zone. Znas kad ce Lasta da ti ofarba autobuse u crveno... A Lastra saobraca u Lazarevcu, i po neke linije od-do Beograda. Jedino je to sto pripada jednoj od zona, ali zato ja lepo pitam da li je uniformna boja za sve prevoznike koji saobracaju na svim linijama u svim opstinama Beograda, ukljucujuci i lokalni saobracaj, ili iskljucivo za tzv. "gradske" linije. Lepo kazem da sam zbunjen i da mi treba objasnjenje, to sto si ti rekao je sve samo ne objasnjenje.
 
Ovom logikom bi svi autobusi u Srbiji trebali biti crveni jer jedan prevoznik ne pokriva samo jedan grad( u ovom slučaju Beograd). Na primer šta ako Pančevo propiše obaveznu zelenu boju a u Beogradu je crvena, kako onda Auto Transport Pančevo da ofarba autobuse? Pola pola ili da 10 autobusa ofarba u crveno a ostale u zeleno?
Sve je ovo jedno veliko jedenje g...a i pranje para.
 
Правило о црвеним аутобусима важи само за превознике који саобраћају под ДЈП. Нека униформност треба да постоји.

Иначе чудно ми како Ластра, ћерка Ласте набавља нове ИК-112ЛЕ и ИК-218Н, док Ласта набавља ИК-206 и то са оном старијом маском из 2006.
 
Vrh