Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 264 95,3%
  • BMC

    Glasovi: 13 4,7%

  • Ukupno glasača
    277
Beograd ima dobre buseve,vecina su novi,ali nadje se i neki muzejski. :)

Posebno mi se svidjaju ovi novi :D
uuejm.jpg

2dj9q81.jpg

MADE IN SERBIA ;)
 
[video]http://www.youtube.com/watch?v=Yz3tLU7rkkI[/video]
 
У неким возилима већ не ради клима, а пластични систем за подешавање јачине лако се квари.
 
Klima se cesto iskljuci ako su prozori otvoreni. Naravno, kao i sve ostalo, klima uredjaji moraju da se odrzavaju kako bi radili.
 
Nova kružna linija 61
Nova mini bus gradska linija sa oznakom 61, koja će saobraćati kružno od pristaništa Sava preko Terazija do pristaništa, biće uvedena od 1. oktobra, u sklopu integrisanog tarifnog sistema. Na novoj, kružnoj liniji, saobraćaće dva mini autobusa na svakih 15 minuta, a u njima će važiti pojedinačne i mesečne karte za prevoz vozilima gradskog prevoza. Trasa nove linije biće Karađorđeva - Crnogorska - Jug Bogdanova - Zeleni venac - Prizrenska - Terazije - Kolarčeva - Vasina - Uzun Mirkova - Pariska - Karađorđeva.
 
Zanimljiva linija, jedino sto ne znam od kakve ce koristi biti. Taj potez moze ceo da se prepesaci za pola sata a mini bus ce ici kroz najzagusenije ulice i trebace mu najmanje 15 min da napravi krug. Mozda da pomogne da se ljudi ne muce uzbrdo od Save do Terazija.
 
Ahaa, znaci otud ono novo stajaliste na Terazijama za koje sam se pitao zasto ga prave.... Ima logike.
 
Nekih 50ak m od postojece stanice 26, 27 i trola, ispred Costa cafea, u vidu onog obicnog zelenog stuba samo sto jos nisu stavili tablu sa brojem linije.
 
Je l' ovaj bus ima samo malo doradjenu masku u odnosu na one nove zute, ali u sustini to je taj bus???
 
Pa da ovaj je neka međuvarijanta IK218N i Onog IK218 što je rađen sa italijanima, samo dosta je bolji od ostalih ima tapacirana sedišta i to mnogo lepša nego bilo koji drugi, udobniji je.
Ovo je možda i najlepši autobus koji se ikada bojavio na ulicama Beograda.
 
Super izgleda, nadam se da ce se u buducnosti pojaviti jos ovakvih. I to sa tapaciranim sedistima je ok, samo kad ne stavljaju vise ona klizava sedista "Bucje-Priboj". Mada me nervira sto su po novim zutim busevima sedista izlepili nekakvim Telenor nalepnicama...
 
^^ Jel ima šance da ikarbus ubuduće pravi ove? izgledaju značajno bolje nego ovi standardni niskopodni ikarbusi. Ne znam, ali meni je ovo najlepši bus koji sam ikada video, iako je u pitanju samo prednja maska :)
 
Autobus je mega! :) A pogotovo boja... :vops:

Taj autobus moze da se naruci. Bilo bi odlicno kada bi Grad ubuduce njih narucivao. Time bismo u Beogradu dobili "najlepsi" gradski prevoz na siroko.
 
Bus je stvarno jako lep jedino sto se meni licno ne svidja je Ikarbusov logo. Mogli bi da osmisle neki "malko" lepsi. Ostalo je cist melem za oci. Boja isto!! Mnogo lepsa od one kanarinac zute.
 
Dobar im je potez sto su postavili ovaj bus bas na liniju 72, barem ce stranci koji slete na aerodrom "Nikola Tesla" da se prijatno iznenade:)))
 
Na 72 voze 3 autobusa i to:
498 solo IK-112N (jedini koji ima tapacirana setišta, bio izložen na sajmu)
1359 zglobni IK-218 (Ovaj sa fotografija)
1360 Zglobni IK.-218N
Uglavnom je ovako nekada upadne i neki stariji autobus.
 
Zapravo, to nije dobro samo zbog stranaca, pretporsli put kad sam sleteo na AB, vraćao sam se kući tim autobsom, niskopodni, ali klasicna verzija koja ide svuda, i mnogo je praktican, pre svega jer lakse ulazis, a dovljno je prostran da ti stvari normalno stoje. Udoban, i povrh svega ima kod tockova onaj odvojeni deo na koji možeš da postaviš stvari da ne smetaju drugima. Pun pogodak!
 
Vrh