liponiiiii
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 25.08.2013.
- Pohvaljen
- 50
Ajde ako mozes daj link snimka
MAN":2qrpyjdg je napisao(la):Salim se, ali ja ne bi menjao smer najradije, jer i ovako nije po propisu napisan, nije pisan pismom koje je zakonski propisano u Srbiji, a to je "CIRILICA".
Nije teško, ali vidiš da je problem i u menjanju smera sa samo jednim pismom. Pretežak je to i stresan posao.medjutim":26iv2c24 je napisao(la):Zar je teško podesiti displeje da naizmenično prikazuju ćirilicu i latinicu?
Nije to to, red se može uvesti samo da postoji volja za to, pa bila to Lasta, GSP, Galenika, Arriva ili bilo ko drugi. Ali, vodećim ljudima odgovara da državne firme propadaju, jer njima dotle pare kapaju u njihov džep i zarađuju od propasti velikih firmi. Nije važno ko je gazda, ja, ti, đura, pera ili ne znam ko, ako vodiš nekoga valjda trebaš imati plan upravljanja i valjda povremeno treba prekontrolisati sopstvene rezultate. Problem je što da bi se zaveo red u GSP npr. prvo treba zavesti red u upravi grada, potom i na državnom nivou i dok bi sve to uspešno bilo rešeno, verovatno bi' zaboravio početni cilj, to je problem državnih firmi, što godinama uljuljkani u sistem nerada i besposličarenja nemaju potrebu da bilo šta menjaju, a zašto bi i menjali kad su iznad njih još veći neradnici i džabalebaroši?! Za to si upravu, ovo bi mnogo lakše bilo da je GSP privatna firma.MAN":2c2s3idz je napisao(la):Becks89 ukratko. Sa tim planskim merama i otkazima, i sve to za 30 dana, moglo se jednostavnije napisati, privatni sektor. To je to.
Ti tako razmisljas da treba, zasto? Jer si ti privatno lice, dakle, da si ti gazda, tako bi bilo , ired bi postojao.
Posto je drzavno, ti ne mozes kao takav da dodjes tu, dakle, mozes, i posle prvog otkaza, gradksa vlast te smeni, idemo dalje.
Mnogo je lakse imati privatno preduzece, nego menjati ceo sistem drzavnog rukovodjenja i samoupravljanja zarad ostvarenja navedenog cilja.
Za potrosnju goriva u solarnim vozilima, vazi sledece. 45-55 Litara na 100km, zavisno od dana kad se vozi, noc ili dnevni spic, kao i od linije, i vozaca.
Okvirna potrosnja goriva gsp-a je oko 150 litara po vozilu, radio sam na pumpama na nbg i zemun, pa znam. Neki dobije 290 neki 110 litara ali kad god se na kraju podeli ukupna kolicina sipanog goriva sa brojem vozila za to vece, dodjemo do cifre od 150 litara.
Gsp daje dnevno oko 770 vozila puta 150 litara je 115 hiljada litara goriva, ili 115 tona dnevno.
Privatni sektor ima jos koliko 200-300 vozila, plus trole, tamvaji...
GSP, poseduje oko 150 licenci ove firme, to je informacija koju imam. Mogu, ali neće da rade, linije ADA su kodirali tek posle intervencija i prijava, a to je 2 minuta posla.MAN":ppum11q6 je napisao(la):Ne bih se slozio sa tim becks, jer sam od novatronika dobio email, u kome mi je receno, da je uz vozilo isporucen i cd sa softverom, kao i sa svim linijama gsp ns, bg i laste, i da po potrebi krajnji korisnik samo moze da menja, dodaje, ili sta zeli na dipleju.
Tako je i bilo, na mom softveru stoe sve te linije, i u gsp-u u zemunu dok sam bio sam pricao sa glavonjama, koji su rekli, pa da, nije to problem, dobili smo mi to, pa mozemo da stavljamo sta hocemo sto je dobijenim programom moguce.
E sad, sto ja kad trazim to od onih koji su za to nadlezni, odgovor je, nemoj ti da vodis racuna o tome, ima ko je placen za to.
Dakle, neko u firmi ima platu za to, ali ga mrzi da ide od vozila do vozila i stavlja SD kartie, ucitava CIRILICU, a ispod casti mu je da to neko drugi uradi, jer je to samo njegovo pravo (u tom svetu zive)
Da, evo jos jedne interesantne poruke, a to si u pravu, u Srbiji bi pisalo da moze, "Samo vi cekajte, ja odo prazan"
Da, verzija koju ja imam je Novabus 2402
Управо тако Директоре. Можда најбоље да пријаву напише Ц.С.И. јер је најупућенији око ГСП-а, а МАН би требао да да што више података како би се иста написала што сажетије. Наравно пријаву обавезно писати ћирилицом.direktor":1yf6djh3 je napisao(la):Prijava komunalnom inspektoru grada Beograda
Da se naloz jp gsp Beogradu iz Beograda ulica Kneginje Ljubice 29 da u najkracem mogucem roku
Ispravi greske na na elektronskim pokazivacima pravca Displeji tj da iste prebaci na cirilicko pismo
u skladu sa ustavom RS iz 2006 godine clan 10
U rep SRB u sluzbenoj upotrebi je srb jeziki i cirilicko pismo
Uprotivnom bice pokrenut postupak u skladu sa zakonom
Zalba neodlaze izvrsenje