Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
becks89":2gdu65ym je napisao(la):
Saznao sam da remont šasije i oplate jednog IK-103 autobusa košta oko 17.000E, po meni mnogo...

Sinoć sam se upoznavao sa programom, uradio sam ćirilične natpise za garažu, slobodnu vožnju, probnu vožnju, prevoz dece, takođe i ispise na unutrašnje displeje :) Na već postojeći paket BGD linija koji postoji, dodaću posebne ćirilične linije dakle postojaće npr. linija 78 i linija 78A (ćirilični natpis) i biće sortirano jedna ispod druge dakle 76.76A, 77, 77A, 78, 78A itd itd itd, tako da će svako moći da izabere font i pismo kojim će biti ispisan smer.
Pored toga biće ubačena čestitka "Srećnu Novu godinu želi vam GSP Beograd", "Srećan Božić želi vam GSP Beograd" i "Srećan Vaskrs želi vam GSP Beograd", trenutno nemam bolju ideju za ove natpise... :(
Ovo izvinjavamo se, može da se izvede, ali moram prvo da testiram da bih mogao da znam kako će se ponašati u praksi... Imam probni i za to u prvom delu ide Izvinjavamo se koje traje 2 sekunde posle toga menja se natpis i stoji Vozilo nije u saobraćaju, a na mestu linije stoji tužni smajli kao što postoji na Busse displejima :)
To je to za sada, pored standardnog ispisa na unutrašnjim displejima "Linija br. 78: Zemun Novi Grad - Banjica II, Datum: **.**, Vreme: **:** mislim da nebi trebalo ništa dodavati, sem što bi ovo datum, vreme i ispis promenio u ćirilicu. Dajte predloge, posla ima dosta, ali kad radim onda da odradim odmah :)

Evo jedne slike kako to izgleda u programu...
t6jf.jpg

Бекс, свака част, укњижен плусићћћ, а и плусићћћ за оне друге прилоге.

MAN":1ubn7gcr je napisao(la):
Na unutrasnjem displeju treba izbaciti ono broj.
Dakle, sad pise Linija broj 73...a bilo bi bolje Linija 73
Cemu ono broj, da ne pise to broj, ja bi mislio da je to linija "Slovo" 73 :D :D
Плусићћћ
Добар предлог, на тај начин би се добило и четири места више за исписивање на трчећем екрану.

Evo da ne bude da samo kritikujem becks89 , za ovo sa displejima pohvala. Jedan savet , baci se ti na ovakve stvari , i neće te niko napadati.

Evo par predloga:

Da za linije 9 , 10 i 14 piše "Banjica II /tržni centar/"
Da za linije 71 i 603 piše samo "Ledine"
Da za linije 5 i 10 piše samo "Kalemegdan" , jer odavno ne postoje dve okretnice na Kalemegdanu
Da za liniju 19 piše "Studentski trg (preko Crvenog krsta)" , isto za suprotni smer
Da za liniju 20 piše "VML /Cvetanova ćuprija/"
Da za linije 65 i 711 piše "Bežanijska kosa /Groblje/"
Da zas linije 76 i 77 piše "Bežanijska kosa /KBC/" ili "Bežanijska kosa /Bolnica/"

Upisano, kada dođu na red biće promenjeno...
Za sad sam uradio sve Zemunske linije na ćirilici, pošto ću tamo verovatno testirati svoj rad... Ukoliko mi obaveze budu dozvolile, danas ću dovršiti sve tramvajske (sa znakom A, 3A, 9A itd itd) i trolejbuske....

Beks, ne razumem kako funkcionise program ali imam predlog da na primeru gde je 78 Banjica II ne bude nabijeno na levu stranu sve, a da desni deo displeja bude prazniji...

Pa kuca se u redu jednom, ono dole polje gde pise '78 Bawica || ' pomera se kucanjem razmaka, ja sam gledao da bude na sredini...

А могли би решити те терминусне глупости Бањица II, Миријево III, Миријево IV ... итд ...

Рецимо, сад се већ може писати уместо Бањица II - Бањица /Паунов брег/

Kada bi napisao paunov breg , svi bi redom pitali gde se to nalazi. Po meni je mnogo bolje da nazivi terminusa ostanu prema dosadašnjim nazivima naselja , izuzev naziva pojedinih terminusa koje je neophodno dopuniti , kako bi se tačno znalo u koji deo naselja ide linija. Dakle nikakvo komplikovanje , već pojednostavljanje , radi lakšeg snalaženja.

postao je beobuild popularan, zapratili nas ovi sa Autobusi.net :D
Dare:
Evo opet krenula farma.Na beobulidu se zavrsila a na autobusi.net se nastavlja :twisted: Ma dajte molim vas necete se valjda prepucavati ovde ko mala deca :evil: izvinjavam se za OT :wink:
Marko:
Prestani lepo ti kažem , ko tebe šta pita i koje tebe ovlastio da nešto objašnjavaš . A ti jel imaš diplomu fakulteta primenjenih umetnosti pa si stučan za komentarisanje fotografije .
gde su ti oni vozači iz arive koji su trebali da mi objasne neke stvari . Gde su ti oni ili si i njih izmislio ?
Zadnji put ti kažem prestani da provociraš ili ? nije ti cone džaba pretio policijom .

Dare oni na beobildu su ga provalili odavno i zato je pobegao kao znaser šta ? A takvi kao on gledaju farmu ?

Ovo kopiram cisto kao dokaz da su nas zapratili, nevezano za raspravu tamo...

@Becks
Bravo za ovo sa displejima

Svi oni manje vise imaju nalog i ovde na beobulidu i redovno se prati sve poenta mog razgovora je da je meni bar glupo to prepucavanje Mada moram priznati da sam se i ja tamo svadjao ne sa Becksom ni sa Markom vec sa jednim drugim i zbog toga sam bio dobio ban na dve nedelje ali sam posle razmisljao i odlucio da spustim malo loptu i eto sada uopste nemam nikakvih problema.Ali dobro svako nek radi kako mu volja

solecar":2cw47ojl je napisao(la):
Kada bi napisao paunov breg , svi bi redom pitali gde se to nalazi.

Па добро мајку му, образованње се не стиче за 30 секунди, то је процес. Осим тога, ко сем Бањичана уопште зна шта је Бањица II ?
Ја дан данас немам појма где је Миријево II, Миријево III, или Миријево IV нити ћу икада знати и зајебао сам се небројено пута. Коме ли је пала та генијална идеја о именовању терминуса ...?

Све се може постепено средити. Рецимо, првих годину дана нека пише :

78 - Бањица II /Паунов брег/

... па ће и најнеинтелигентнији научити. После годину дана избациш II и вишепроблема неће ни бити.

Banjica 2 - naselje izgradjeno pre 30 godina
Paunov breg - kompleks jedne ipo zgrade koja jos nije kompletirana

Ne znam za vas, ali meni je sve jasno

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

solecar":1i9xzskj je napisao(la):
Коме ли је пала та генијална идеја о именовању терминуса ...?

Pa to su zvanični nazivi stambenih blokova. Čak i u oglasima za izdavanje stanova stoji Banjica II, IV, Mirijevo II...

@ Aleksandar

Ispravi post koji si napisao , izbriši moje ime iz citata , jer ja to nisam rekao nego STF , da ne bude zabune , jer ja nemam isto mišljenje kao STF po tom pitanju.

@ stf

To što se ti ne snalaziš sa postojećim nazivima naselja , to je neka sasvim druga priča , koja nema mnogo veze nazivima terminusa. Kao što reče Aleksandar , to su zvanični nazivi stambenih blokova , i oni postoje više decenija , i većina ljudi se mnogo lakše tako orijentiše , a i mnogo logičnije je da se nazivi terminusa daju prema zvaničnim nazivima naselja , nego prema nekim objektima koji se tamo nalaze (naravno uz izuzetke gde je to neophodno) ili ulicama , jer kod nas se svaki čas menjaju nazivi ulica , pa bi tek to stvorilo još veću konfuziju.
Ja sam samostalno počeo da istražujem grad kada sam krenuo u srednju školu. Uzeo bih plan u ruke , i sa njim zapucao u određeni deo grada i tako se malo po malo upoznavao sa gradom , da danas gotovo i da ne postoji deo grada koji mi je stran (mislim na ovaj deo u okviru ITS 1 zone). Možda bi to i tebi pomoglo da se lakše snađeš.

Stf, kako ti do sada nisi naučio šta je Banjica II, Mirijevo 3 ili 4, zašto bi onda neko drugi učio nove nazive, ako ti za 20 godina nisi uspeo da si razjasniš šta je šta?
Meni svejedno, al' mislim da je ovo loš predlog...

Covek pre nego sto krene negde, on se raspita, informise kako tamo da stigne. Ako nema vremena za to, raspituje se uz put. Tako sam ja kada sam isao s drugaricom na upis u srednju, nismo znali gde je tacno ta skola, pa smo pitali vozaca i neke putnike, a onda smo isli do moje skole i trebalo je da sidjemo na Trosarini, a niko od nas nije ni znao gde je to. I lepo smo pitali nekoga kada treba da sidjemo.
Ni ja ne znam gde je tacno Banjica II ili sva ta Mirijeva, ali ako ikada budem imao potrebu da idem tamo, isplaniram put.

Bio je prilog u emisiji SAT o ikarbus-mercedes prototipu.

U kratkim crtama.

Autobus se gradi na samonosećoj konekto šasiji.
Radnici u ikarbusu su presekli šasiju na pola i produžili je za 3 metra.
Autobus je low entry(ima stepenike na zadnjim vratima). Nadam se samo da je neko obavestio mercedes da ta vrsta vozila nije po propisu djp.
Motor je iz citara.
Po njohovim rečima delovi , osim sedišta, su domaće proizvodnje.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Onda prototip nije namenjen za GSP, mozda ga uzme neko od privatnika, a mozda ga nece ni prodavati u Beogradu.

ima dva stepenika na 3 vratima i motor euro 5 . I ovaj model sto sada rade me podseća na njihov prvi niskopodni autobus ik-106 koji je isto bio na Mercedesovoj šasiji ..
A u zavrsnoj vazi su i ik-206 za lastu ..

Колико сам ја разумео, они су Конектову шасију продужили за 3 метра и праве Цитаро?! :o
Чему ли само ти степеници позади кад и старија возила имају раван под позади :roll:

Sto bi moglo jednostvno kad moze komplikovan ,pazi kad pukne na varu ,sto je ikrbus radio

Vrh