Mislim da se ovde potkrala jedna velika greška. Sindikalni vođa ne zastupa interese firme, već radnika. Firma je sa druge strane dijaloga. Možda je čovek pravnik po struci, ili ima jak pravni tim iza sebe, i ima radničko pravo u malom prstu. A to ti valjda treba kada pregovaraš sa firmom?Ne mora da bude zaposlen, al je logično da bi trebalo da bude, ako zastupa interese firme, a da bi imao legitimitet, apsolutno morati imati članstvo, a ono ne postoji u njegovom sindikatu. To je bar lako proverljivo. Može on da priča i lepo ovako, al džaba mu kad to nema uporište. A ja sam samo postavio više sebi jedno vrlo logično pitanje. Danas retko ko išta radi bez nekog interesa, a i Banković verovatno često koristi prevoz taman koliko i Šapić, tako da mi je svakako vrlo upitno njegovo delovanje, i šta on ima
Na Niš Ekspresovom zglobnom BMC-u je preključe otkazao kompresor vazduha i ostao je bus bez vazduha na Vencu. Odšlepan tokom noći na reklamaciju u MPN na auto putu. Tako da su slova skroz zanemariva spram ostalih kvarova.počela i njima da otpadaju slova omg
Ovo je baš jaka i samouverena izjava - da li možeš da je potkrepiš činjenicama? Ukratko, da ne idemo previše u offtopic.Trenutno prava radnika nisu ugrožena
Sve što si rekao su činjenice od a do š i super je što su potpisali ugovor sa desetkom plus jer sam baš u toj autoškoli bio za D i instruktor Deki je stvarno odličan, kao i instruktor Baki koji radi teorijsku obuku.Pa ukratko, apsolutno se ništa ne dešava trenutno. Niko nije ugrožen, niti je bilo šta u najavi. GSP Centar tvrdi jedno, opet da ponovim da ne shvatam njegov interes u svemu tome, a reprezentativni sindikati drugo, mislim Dorćol se ne dira za sad po njima. Ako dobijemo kompenzaciju za eventualno ukidanje trolejbusa, GSP tu apsolutno ništa i ne može, niti treba da uradi. Ako ljudi ne ostaju bez posla, za šta da se bune. Digla se poveća prašina u jednom trenutku, pa su realno zvanična saopštenja sindikata umirila ljude. Imaju ti veliki sindikati težinu kod zaposlenih, dok oni mali nemaju na osnovu čega da je imaju. To je realnost na terenu. Dok god ljudi imaju posao nemaju za šta, a realno i ne smeju da se bune onako bezveze. Mi smo Javno komunalno preduzeće, a Grad nam je osnivač i nalogodavac, faktički vlasnik. Dok god imamo posla, i dok nam egzistencija nije ugrožena, sindikati nemaju osnov za štrajk ili ne znam šta već. Još smo relativno skoro potpisali ugovore sa Desetkom plus, vršimo obuku besplatno i sa B na D, i imamo solidan broj kandidata, doduše uz vezivanje na period od tri godine, ako neće da plate troškove dokvalifikacije. Konačno imamo ozbiljniji rast broja vozača u firmi.
ako tebi nije prvi, ne znam što meni ne može da bude prvi pa da se začudim.Ни први ни последњи пут, не знам што се чудиш.