Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 325 94,8%
  • BMC

Glasovi: 18 5,2%

• Ukupno glasača
    343
Na ravnom gasni isto dobro vuku, al problem su uzbrdice, pa čak ni solo Scania od 340ks koju ima Clc, ne vuče baš sjajno uzbrdo
Koriste ih svuda po svetu, pa čak i jednom vrlo brdovitom Lisabonu. Prosto mi je neverovatno da sa svojih 340ks, tipa na 1900 do 2200 obrtaja u minutu ne može da povuče. 340ks je merena snaga, isto je dal bio dizel, benzin ili metan, ako je u optimalnom broju obrtaja. Ja shvatam da ne vuku na 1200 obrtaja, a na visokim moraju po svemu što znam o mehanici i motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Očigledno ih nešto muči, ili je podešavanje menjača, odnosno prenosa na mostu ili moguće neke greške, šta ga znam. Jer bio sam više puta u BMC-eima da su i uzbrdo išli korektno. EGR ventil znam da može često da bude problem. Metan je kod nas od skoro prisutan. Možda imamo problem i sa samim gasom, možda još nemamo dovoljno iskustva sa njim. Koriste čak i šleperi sa nimalo naivnom masom za pogon. Verovatno su tromiji, al i dalje upotrebljivi po nekoj logici.

???
1000126000.jpg

Bilo bi lepo da je tačno, ali verovatno je bag u aplikaciji 😔
Screenshot_20250628_155757.jpg

Verovatno se radi o #24030 s obzirom da se prikazuje da ide odmah ispred Solarisa.

Vrh