Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 325 94,8%
  • BMC

Glasovi: 18 5,2%

• Ukupno glasača
    343
20250701_111022.jpg

20250701_111035.jpg

Da li se meni pričinjava ili ranije nije bilo ovih raspadnutih Van Hool buseva po Srbiji? Pretpostavljam da su ih od negde skoro masovno dobili za džab džaba - retko loši busevi.

EDIT: Sada vidim da je ovo vezano za JGSP, moja greška.

Ne mora da bude zaposlen, al je logično da bi trebalo da bude, ako zastupa interese firme, a da bi imao legitimitet, apsolutno morati imati članstvo, a ono ne postoji u njegovom sindikatu. To je bar lako proverljivo. Može on da priča i lepo ovako, al džaba mu kad to nema uporište. A ja sam samo postavio više sebi jedno vrlo logično pitanje. Danas retko ko išta radi bez nekog interesa, a i Banković verovatno često koristi prevoz taman koliko i Šapić, tako da mi je svakako vrlo upitno njegovo delovanje, i šta on ima
Mislim da se ovde potkrala jedna velika greška. Sindikalni vođa ne zastupa interese firme, već radnika. Firma je sa druge strane dijaloga. Možda je čovek pravnik po struci, ili ima jak pravni tim iza sebe, i ima radničko pravo u malom prstu. A to ti valjda treba kada pregovaraš sa firmom?

Drugo, koji je njegov interes? Pa valjda sindikalna članarina od koje je on plaćen?

Pa nema članstvo, nema ko da mu plaća članarinu, i koliko ja znam on je saobraćajni inženjer. Trenutno prava radnika nisu ugrožena, a on se prevashodno bavi javnim prevozom uopšte i poslovanjem GSP-a.

Vrh