Vozio se danas u 17ici celom trasom, bio je prepun pošto 17ice pre toga nije bilo dosta dugo, sigurno bar 20 minuta.
Propisno se namučio na uzbrdici od Hotela Srbija ka Šumicama, kao što su i mnogi drugi primetili, jako je teško niskim osobama da dohvate držače.
Što se tiče prostora za putnike, nije mi jasno kako su uspeli da stave samo jedno sedište s obe strane iza harmonike, a takođe mi nekako Solaris opet deluje preglednije i kao da može primiti više putnika. Ovde jedino ima više mesta iza drugih vrata (jedan red više u odnosu na Solaris).
Sviđa mi se što ima mnogo više prozora koji se u celosti otvaraju, što će biti dobro za prolećne dane i kada klima bude pokvarena/isključena (a desiće se).
Reklo bi se da je svakako bolji, lepši i kvalitetniji od Highera koji mi je sveukupno najbolji (ne računajući privatnike), ali mi opet gotovo ni u čemu nije bolji od gotovo deceniju mlađeg Solarisa, a cena nije bila ni malo naivna.
S obzirom kako sve funkcioniše u državi, drago mi je da bar imamo malo više zglobnih autobusa nego pre par meseci, ali to je neki minimum koji je svakako morao biti ispunjen.
Čisto disclaimer, nisam ni vozač autobusa a bi neki vrsni poznavalac istih, zanima me prevoz u Beogradu pa ovde prenosim i standardni utisak nekoga ko se svakog dana vozi u istom.
Sent from my IN2023 using Tapatalk