Рипањац 405 » Sub Okt 26, 2019 10:29 am[/url]":1vhwd9fy]
Kaže da im baš fale vozači i da će tek da im fale...
Хајде кад смо се већ дотакли мањка возача да се мало шире и јаче прочује и друга, путничка страна приче за промену... Ово што ћу сада рећи није уперено ни против кога лично, само износим свој став о пошасти која све више дрма Србију. Можете ме због тога звати ботом или како год хоћете, нећу се вређати нити одговарати на то.
Хтели то ми да прихватимо или не, плата возача аутобуса у ГСП-у која је, негде чујем 45000, а негде 60000, је - сасвим пристојна за, да се не лажемо, још увек не баш најбољи стандард у нашој земљи. Али опет макар малко бољи него пре, рецимо, десет година. Ове што кукају на приватне превознике још и могу да разумем, приватници знају да закидају невезано за делатност компаније, била превозничка или не. Али кукњава на горе написане цифре у државној фирми је ипак неоправдана у поређењу са приватним фирмама разних делатности. Шта тек да каже моја мајка која рмбачи за мрчених двадесетак хиљада код приватника? Па скакала би од среће да има толику плату!!!
Замисли да имаш, лупам, 50000 динара плату, и супружник још 30000 најмање. Па то је безмало 80000 у заједничкој каси, тим парама може да се изгура барем месец и по дана, ако не и више. Али, нажалост, тако је то у земљи у којој се систем вредности скоро потпуно урушио после 2010., па би свако да буде богат преко ноћи и да има кућу од барем 2 спрата...
Свестан сам, савршено сам свестан да има много лоше замишљених и урађених ствари у овој земљи и овом граду које бих ја лично одрадио другачије, и на њих сам несебично указивао, и свестан сам да је посао возача аутобуса јако стресан због тога што одговараш за животе многих путника, због тога што свака усијана глава може да има Б категорију и да ти загорча живот својом бахатошћу у саобраћају... Али то је већ проблем наше саобраћајне (не)културе по којој смо иначе препознатљиви широм света.
Нисам завистан ни љубоморан, само апелујем на то да свима плата буде што приближнија.
Модератори задржавају пуно право да измене или обришу моју поруку у циљу боље атмосфере.
А што се тиче возача ЈГП-а, рећи ћу само једно, поносно, као и увек:
свака част свима онима изузетим од горе написаног!!!