Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 299 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    316
becks89":100blk4g je napisao(la):
Dare, znam da volis da kontriras,
Nije to nikako kontriranje .Citao sam te primedbe za 603 pa mi je zasmetalo sto nisu imali nikakvo pouzdano vozilo .Posle su stavili neke promene na 603 pa sam podrzao te nove promene mada vidim da je veliki problem i do vozaca to je napisao ivanb pa je problem malo slozeniji
Ima jos slobodnih bez zaduzenja, kao sto su 402, 406, 409, 432, pa brate eksperimentisite sa tim po tim metropolama.
sto da ne ako bi se resio taj problem sa 603 nemam nista protiv a i mislim da bi bilo dobro zaduziti negde tu N seriju :)
jbt, sveli su 15cu da im rade 3 solaca u sred dana?! Dotle u sihtama na 610, 611, na 702, na 600 linijama cepaju zglobovi sa 5 ljudi unutra. Koji su djavo vrsili analize i brojanje kad ove mere nemaju veze sa zdravim razumom?!
Za 15 se slazem unistena skroz ali za 610 mislim da je neophodan zglob.dobra je to linija i rasterecuje liniju 73 .Zna da bude krcata strasno.Pa i na 610 upadne solac u sihti uglavnomSve se svodi na to na kraju da moraju N seriju da zaduzuju da li ce na 603 na 15 ili na neku drugu liniju kako im odgovara :)

Hvala svima na dobrodošlici, sa zakašnjenjem. Inače, živim u Bulevaru Zorana Đinđića, pa se zalažem za pojačanje linija 68 i 71 i za prebacivanje 77 u ovu ulicu, a video sam na ovom forumu da ima još takvih. :)

Гага":tkryfbve je napisao(la):
@Мики Миланче,
Добро ти нама дошао на форум. За сваку је похвалу и лепо да један тако млад дечко као ти, познаје добро Београд, а пре свега да жели да допринесе његовом што лепшем и бољем имиџу.
Имаш наравно укњижен плусићћћ.

Питање: зашто мислиш да је необичан призор то што је на линији 82 један Соларис ? Зато што је дупли аутобус или зато што је Соларис ?

Hvala na dobrodošlici. Taj dan kad sam ga ja slikao bio mu je prvi na liniji 82, pa je tada bio neobičan prizor. Izvinjavam se na kasnom odgovoru. :oops:

Evo nekih slika od pre mesec dana koje sam zaboravio da postavim. :oops:

Garažni broj 874:
cam02029.jpg

Garažni broj 995:
cam02031-1.jpg

Garažni broj 1053:
cam02027.jpg

Garažni broj 3104:
cam02030.jpg

A cemu toliko cudjenje i sok?
Pa pokvari se i bolid formule jedan u koji se uloze desetine miliona, a ne jedan obican bus :D

Kako si napisao covke da pomisli da se je pocistio najmanje 10 bandera i da su ostali samo dugmici

To je unikat iz 1996 vise nije u voznom stanju sodatna vrata za brzu razmjenu putnika

Kec se pokazao kao super za linije sa velikim protokom putnika. To sto je sad u takvom stanju je iskljucivo zasluga SP Kosmaj. On je vec imao generalni remont pre nekih 7-8 godina, cini mi se da je uzrok bio neki sudar, i tada je sanirana i sasija i resetka. Da je prilkom tog remonta dobio i automatski menjac mislim da bi mu vek bio malo produzen, mada i ne mora da znaci. Nikad mi nije bilo jasno zasto nisu probali koncept autobusa sa 4 vrata na IK101 koji ima moror u sredini tako ne bi bilo problema lomljenja...

A na niskopodnom iz 2008 recimo 4 vrata vec bi bio na deponiji

Inače IVECO mislim Irisbus je imao taj koncept sa duplim vratima u serijskoj proizvodnji osamdesetih godina.
Bio je kao luče kad je došao. Majstor Mića na Dunav Stanici tri kruga pravi oko busa dok provali gde da dolije vodu.

Za četri vrata pune širine na busu sa motorom u sredini jednostavno nema prostora, tu gde počinju klasična vrata se završava MAN-ov motor. Rabin D10 motor je za 180 stepeni okrenut tako da mu glave dođu na suprotnoj strani , levoj pa bi možda zavisno od kartera i odraditi tu varijantu.

To je prva maska sa farovima od Floride, ove maske koje su ubacivali posle su bile sa farovima od Juga.

Vrh