Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 299 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    316
Delimicno bajato
03.02.2015 oko 15.25
3056, na liniji 53 se bahatio 'za sve pare'
Prvo je kod meka na vidikovcu blokirao raskrsnicu svadjaju se (ili mozda pricajuci) sa kolegom sa linije 37.
Zatim kod EKO pumpe, obilazi celu kolonu vozila kroz raskrsnicu koristeci trake za levo skretanje iz oba pravca, nastavlja nepropisno obilazeci 3 vozila gradskog prevoza, 2 u stanici i jednog upravo poslog iz stanice!?

Pa 'majstore' pretera ga!!!

50d5fe712b01a669e0987343f52f429d.jpg

Naravno slikao sam ga dosta kasnije, ali ako neko moze da ga identifikuje, nek mu poruci da 'olabavi' malo, zarad svoje i tudje bezbednosti.

U čemu je fora sa 26 ?
Pre par dana bili su radovi na dušanovcu pa je 26 išla preko kumodraške.
Sada su radovi završeni i vozači sada voze kako hoće, neki odu preko kumodraške neki normalno. Čekao sam kod stadiona ka dušanovcu, jedan skrenuo dole ka darvinovoj, ja odem tamo da sačekam sledeći, a sledeći nastavi pravo ka groblju....
Treba neko da im kaže gde da voze...

Tako je ziko, greska u kucanju.
De prenesite coveku da ne preteruje, stici ce 'bre' ;-)
Salu na stranu, al taj dan je bas preterao...

Večeras sam se vraćao sa Novog beograda sa 94 , GB 503. Kada je počeo da se penje uz Teodora Drajzera , na pola puta je počelo da smrdi kao da lamela u pitanju. Ovo nije prvi put da mi se ovo dešava na pomenutom delu , ali ranijih puta nisam obraćao pažnju na GB. Da li je isto vozilo u pitanju , ne znam , jedino što je zajedničko je da su sve to bila solo vozila. Ovo mi se desilo jedno 4 - 5 puta u poslednjih desetak dana , jer sam baš često morao da idem na tu stranu NBG.

503 automatik tako da od lamele nema ni traga ni glasa.
Sigurno se po motoru / turbini sliva ulje ili je motor na izdisaju.

Bravo!
Sreca, pa ne rade vec mesec dana...

503 je pred zakucavanjem motora, tako da ne cudi nista...

Danas puste u saobracaj, auto koji pod rucnom krece bez problema uzbrdo. Kazu vozaci, iskljuce se, nasteluju kocnice, i tako nekako izdrzi do kraja smene. Ovako haoticno stanje, ne secam se da je skoro bilo, cak ni 2000tih, kad se vozilo i sve a i svasta.Neke nove 90te su opet na ulicama, eto cisto da ne bude da nema novo rukovodstvo, neki uspeh, uspeli su da nas vrate u proslost.

Samo da im neko dva puta naruči vuču za te krševe što ručna ne drži, sredili bi to za 20 min. Inače štelovi se zamene za manje od sata.
Veliki rizik voziti sa lošim štelovima naročito na točkovima gde je ručna tj parkirna.

Pogonska osovina:

Enterijer:

Kabina:

Ogledala:

Jos neki detalji...

Mini-pauza :D

Izbaceno iz clana 30 visina poda...
Oni izgleda samo brisu recenice koje im ne odgovaraju...
A zanimljivo je da u sledecem clanu zaborave da obrisu ono iznad...
Npr,u jednom clanu pise da se nesto vazi samo za 5 pasus,a ima ih u zakonu 3 itd...

Pa visinu poda su izbrisali kako bi mogao ikamerc da se naruci uopste nenamjeravaju da uzmu skros niskopodne autobuse , daj mi link na taj izmjenjeni pravilnik

Nikola '93

Jos se nisam vozio ovim Mecedesom.Valja li nesto?
Becks sjajna reportaza.Kako se drzi ovaj 345 Jel su ga puno urnisali na 605 ili ne

simba222":3gshvcn5 je napisao(la):
Izvor: Arriva Litas FB :violina:
Ili izvor autobusi.net Slikao ga licno Stefan BGD sa tog sajta.Decko uvek pravi sjajne reportaze slike mu KIDAJU :D

dare":h9878bz6 je napisao(la):
Jos se nisam vozio ovim Mecedesom.Valja li nesto?
Becks sjajna reportaza.Kako se drzi ovaj 345 Jel su ga puno urnisali na 605 ili ne
Procitaj moj post, pre reportaze, pa ce ti biti sve jasno :D

Ekstra je ovaj 345, obozavam Ik-201 iz 2004. Steta sto ih je samo 15 a ne mnogo vise. E sad, neko ce reci da sam sitnicarim ali uzasno me nervira ovo dugme za sva 4 migavca, koje je drugacije od ostalih. Naravno, dugme je dugme, i bitno je da obavlja svoju funkciju, ali uzasno mrzim rasparene dugmice na instrument tabli, volim da je sve u fabrickom stanju :D Becks, sve pohvale za slike ;)

Volim ih i ja.Od novobeogradskih najvise volim 1111.To je nekadasnja legenda 94-ke.Steta sto se ne odrzavaju malo boljeOvaj 345 je bio nekadasnji redovnjak na 78 pa je radio i na 605.Mogli bi da mu ponovo stave Coolermaster reklamu :D

Primetio sma da se u zadnje vreme situacija popravlja, bar u mom kraju. Danas je na 48 bilo nekoliko ovakvih zglobova kakve je becks postavio, u onom gde sam se vozio radilo je grejanje, što ranije nije bilo realno za taj tip busa. Išli su kao na traci u oba smera, da li je to zbog bolje naplate Direkcija u stanju da da više novca za gorivo i opravke?

Vama nije lepo što je na ulice izašao još jedan novi autobus ? Zar nije bolje da ih imamo što više, nego da nas voze raspadnuti stari ikarbusi

Vrh