Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 300 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    317
Kakve to sad veze ima sa tim da je naselje na jednoj od lepsih lokacija trajno upropasceno, kao i da je maltene onemogucena izgradnja normalne infrastrukture?

Znači zato što je upropašćena lokacija treba kazniti taj narod uskraćivanjem prevoza? Infrastruktura ovde je katastrofalna, to stoji, ali gde su bili nadležni kad se gradilo i kad su se pravile parcele. Sedam metara puta je misaona imenica, ali je put kroz šumu propisane širine.

@tragac
ma naravno da ne treba kazniti uskracivanjem prevoza, samo sam konstatovao da je zaista divlje i infrastrukturno upropasceno naselje, a moglo je biti potpuno drugacije.

Mozda bi trebalo kazniti nadlezne koji su tolerisali nezakonite radnje i divlju gradnju...

Nije moglo biti potpuno drugačije. Sada moram u off, ali svi bimo mi voleli da nam predgrađa budu uređena poput onih u Holandiji. Sa ovako katastrofalnim pravnim sistemom vezanim za katastar nepokretnosti i apsolutna prava nad nepokretnostima moramo biti srećni što se uopšte gradi, makar to ličilo na favele. Polovina ljudi u mom naselju ne može da prijavi prebivalište iako imaju pravosnažne kupuprodajne ugovore overene u sudu jer je došlo do mnogo grešaka u parcelizaciji i jako je teško, često nemoguće preneti vlasništvo. Kada imamo tu situaciju, silne probleme sa vlasnicima njiva koji su prodali svoju (a pomalo i tuđu) imovinu a zaboravili su da izvrše kompletnu pravnu radnju jer ih ni jedan pravni akt na to ne primorava, možemo zaboraviti da će BG predgradja ikada biti dovedena u red, da će dobiti šire ulice za autobuse, trotoare itd.

dsc03949.jpg

Ako bi nekim slucajem zasli u kancelarije, pa slucajno otpustili neke besposlicare, ustedeli bi za bar jos jedno 30 autobusa.

Mnogo trazis kume a gdje ce onda sestricna surnaje da sjedi ispija kafe

Sta bi sa pricom o remontu svih Conecta i N serije? Cekaju da jos koji izgori posto nemaju para za sve ili... ?

Remontovali su starije IK103 iz 2001., a koliko znam, Conecto su 2003. i 2005. godiste. Mada sumnjam da ce njima nesto raditi, bolje izgledaju nego svi ostali koji su remontovani.

koje li ce to auto0buse uzeti zivo me interesuje

Bolje da obnove flotu kod privatnika, na mnogim linijama još idu oni nebezbedni i stari lijazi iz 2008. koje su odavno otkupili sa lizinga ali se poodavno raspadaju od "vrhunskog" kvaliteta...

direktor":2zxcdrdb je napisao(la):
Mnogo trazis kume a gdje ce onda sestricna surnaje da sjedi ispija kafe
Ako je mladja od 25, moze kod mene :D :mrgreen:

Samo da se izvinem Somiju, sto se juce nisam pojavio, juce mi se potrefila druga smena, ali se nadam da poziv vazi, pa da cemo se razjasniti uz neko pivo nekom drugom prilikom :)

Sto se remonta tice, nema za sada nista od toga, a i ove sto su remontovali bolje da nisu, pre neki dan remontovani, covek stisne dugme da otvori vrata ono propadne u tablu, sem sto su ih zafarbali, a i to jako lose, nista drugo nije radjeno.

Beck (i ostali)
Jel se meni ucinilo ili su na remontovanim Ikarbusima sada zalepljena bocna stakla?

Ne cini ti se. Sajba je lepljena, a ona lajsna na sredini je sad neki improvizovani lim.

Juce sam bio kod drugara na 17, da preuzmem paketic od Laste :D , tamo negde pred kraj smene izvale putnici druga vrata, na okretnici odem da vidim sta se desilo i usput primetim da je neko povrati odmah na pocetku prikolice, pridjem da vidim sta je kad na sedistu stoji mala zenska torbica, ja uzmem unutra telefon, slusalice, neki novac i jos stvarcica. U tom, pocinje telefon da zvoni javlja se suprug zene, misleci da je telefon kod nje. Drugar je zbog vrata i onog u prikolici morao za garazu, pa sam ja ostao da sacekam coveka, torbica vracena, covek je uzeo broj kolege, a kako sam cuo zvao je i Lastu da se i njima zahvali, ispostavilo se da je zena vodila dete kod lekara, dete bilo bolesno, povratilo, ona pocela da brise to, bilo je maramica po busu, i tom prilikom zaboravila je na telefon. Na srecu mi smo prvi nasli telefon, pa je sve lepo zavrseno.

Popodne sam se na avu muku na 78 i posteno ismejao, 78 je isla na oko 30min, u startu je kasnjenje bilo 15min, solo vozilo, slabo greje, katastrofa i za nas i za putnike. Devojke sa koferom stoje na prvim vratima i nema gde muva da uleti, neka bakuta ih gura dalje unutra i kao pomerite se da udjem, devojke kazu imamo kofer ne mozemo gore, samo bakuta onako drsko pa sto unosite kofer u autobus, onda su i ljudi poceli od muke da se smeju :D Inace, molili smo se Bogu da neko ne izgine na prvim vratima, izlizani stepenik, poledio, mokar, katastrofa, kao po ledu. Jedno 300 puta ponavljanje pazite klizavo je, unosenje, iznosenje starijih,a onda dolazi gospodja i kada sam joj pomogao da izadje vadi milku veliku i uz cestitanje nove godine mi daje, eto jos ima dobrih ljudi :)

1316 na liniji 18

GB1341 na liniji 85 bas sam se obradovao kada sam ga video na 85-ici :D

Sa ovim snežnim fotografijama sa Glumčevog brda, zaključio bih ovu godinu sa moje strane, ujedno bih iskoristio priliku da vam svima poželim puno sreće, zdravlja i uspeha u novoj 2015. godini :)
Becks vam svima želi srećnu Novu godinu!!! :vops: :vops: :vops:

Vrh