tragac":yusbxaxq je napisao(la):
becks89":yusbxaxq je napisao(la):
Becks je neprijatelj za GSP veci od Vukse, cisto da te upoznam sa situacijom... Trenutno sam zabranjeno lice, zbog mojih izlaganja i otkrivanja podataka iz firme koji nekog svrbe.
Tragac, jel te neko primorao da platis markicu? Ljudi, ponasate se kao da vas neko tera da koristite javni prevoz, ne tera vas niko, taj novac za markicu mozes koristiti za gorivo(ako imas kola), taxi, ekspres minibuse, niko te ne tera da koristis prevoz, to je tvoj izbor. Dakle, kad ti se nesto ne dopada, nadji alternativu, ako mi se ne svidja hleb prestacu da ga kupujem, a necu vikati ne svidja mi se, pljuvati pekara, i i dalje kupovati isti proizvod.
Znači po tebi je ispravno što se ovaj isključio i ostavio nedužne ljude da čekaju još (ispostavilo se) 40 minuta dok ne naidje sledeći (po redu vožnje bi trebali da idu 7-9 minuta)? Inače, mnogi u ovom gradu nemaju kola, vozačku, žive u delovima grada neprilagodjenim biciklima, a imaju obaveze i primorani su da trpe bahatost gospode vozača i dispečera. Tvoj stav je "mi tu imamo monopol, možemo da radimo šta nam se prohte, vi ste boranija i ako vam se ne svidja ne ulazite, nebitno dal ste platili prevoz ili niste."
Jadni, nedužni putnici. Hoćeš ti možda da odgovaraš ako se desi nešto jer je bus neispravan? Ili će možda neko od "jadnih i nedužnih putnika". Čim se isključio, znači da ima razlog, procedura za isključivanje je više nego komplikovana i daleko je od onoga što vi mislite. Nije to, meni se ne radi, pa idem za garažu. Počevši od garaže, preko otpravnika, do kontrolnog centra, trebaju svi da odobre da bi otišao za garažu, dakle sigurno je imao razlog, a to što si čekao 40 minuta, umesto 7-9, lepo pitaj direkciju za javni prevoz. Znaš, oni kroje redove vožnje, oni poklanjaju polaske privatnicima, oni vedre i oblače, oni su odgovorni za svo ovo rasulo. Oni su organizacija koji u 6 meseci, 7 puta menja red vožnje na liniji 17, oni su organizacija koji skinu GSPu noćni rad, kako bi vozačima smanjili plate, polaske daju privatnicima koji ne plaćaju noćni rad, oni su organizacija koja dopušta da privatnici sa solo vozilima rade zadnje polaske koji se godinama rade zglobnim vozilima, oni su organizacija koja 3 meseca nije shvatila da nijedno vozilo na liniji 707 nije po redu vožnje (nije u turaži), oni su organizacija koja nigde nije istaknuta kao glavni organizator prevoza, kritikuje se GSP od polazaka, preko turaža, radnog vremena i svega ostalog, a sve to diktira mila nam direkcija.
Moj stav je sledeći, ako ti se nešto ne sviđa, nemoj da ga koristiš. Nije monopol nikakav, kao što rekoh imaš druge vidove prevoza, recimo taxi, minibus linije koje su nezavisne, pa ti izaberi šta ti najviše odgovara. Usluga nije na nivou, ali ponašate se kao da ste primorani da koristite javni prevoz, a niste.
bazinga":yusbxaxq je napisao(la):
@ tragac
Nije da pravdam bilo sta u GSPu ali ako se vozilo iskljucilo za garazu ne znaci da je vozac ili dispecer st*** koja ne misli na putnike i tera autobus za garazu bez ikakvog razloga. Znajuci u kakvom je stanju vozni park, jel ti nije palo na pamet da je recimo autobus neispravan, da nema goriva, ili mozda coveku jednostavno prosla smena? OK, ako je prosla smena mogao je da odradi jos jedan krug, mada je tada vozac u prekrsaju, ali pitanje je da li ima dovljno goriva za to, a i da ima dovoljno goriva mora da saceka odobrenje otpravnika u garazi. Ima mnogo primera ocajnog upravljnja firmom, nerada, loseg ophodjenja prema javnoj svojini itd, ali iskljucivanje, narocito Kosmajevih vozila, ne treba tek tako svrstavati u zabusavanje i nezainteresovanost za obavljanje posla za koji su placeni.
90% isključenja Kosmajskih vozila je usluga putnicima, koliko god vam se to tako ne činilo u prvi mah. Neki vozači rizikuju, na svoju ruku idu protiv nekih kvarova, ali i to će do jednom biti. Kako je manjak vozača, sve češće se zna desiti da nakon svoje smene (svojih 8h) ide vozilo za garažu i time svesno ulazi u prekršaj, iako je već prekršaj radno vreme od 8h. Znam da bi svi voleli da idu kući onda kad je za to propisano vreme redom vožnje, ali mislim da je mnogo bolje isključiti vozilo zbog problema, nego uraditi kao što je uradio onaj čika iz Laste što je prevrnuo bus nedavno, na svoju ruku krenuo sa pokvarenim vozilom, mislite da će mu lasta hvala reći ili da će ga pokriti za odštete? 'Oće, al' juče.